GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense Europe počeo izgraditi novu tvornicu u Valjevu

Hisense Europe počeo izgraditi novu tvornicu u Valjevu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2022 / 17:03
Autor: SEEbiz
VELENJE - Hisense Europe započeo je izgradnju tvornice za proizvodnju hladnjaka Hisense, Gorenje i Asko u Valjevu u Srbiji.

Investicija je teška preko 40 milijuna eura, a završetak radova i otvaranje tvornice planirano je za veljaču sljedeće godine.

Kako je Gorenje objavilo na svojim stranicama, planirana proizvodnja u novoj tvornici Valjevo 3 iznosit će 750.000 side-by-side hladnjaka godišnje, a ukupna proizvodnja u sve tri tvornice Gorenja u Valjevu do 2025. godine iznosit će 1,7 milijuna aparata godišnje. Hladnjaci iz Valjeva izvozit će se u cijelu Europu.

Nova tvornica gradi se uz postojeću tvornicu Gorenje, gdje će biti izgrađena proizvodna hala površine 30.000 četvornih metara sa skladišnim prostorima i modernim restoranom za zaposlenike.

Gorenje u Valjevu posluje već 16 godina i omogućava više od 1.600 radnih mesta za stanovnike Valjeva i Kolubarskog okruga. Od otvaranja prve tvornice u njoj je proizvedeno više od devet milijuna hladnjaka i zamrzivača, a samo u 2021. godini premašili su brojku od 950.000. Čak 92 posto ukupne proizvodnje izvezeno je na europska tržišta, što je ovu tvornicu svrstalo na listu najvećih izvoznika iz Srbije.

Gorenje je od 2018. godine dio multinacionalne korporacije Hisense, jednog od vodećih svjetskih proizvođača potrošačke elektronike i kućanskih aparata, s više od 90.000 zaposlenika diljem svijeta.

Hisense ulaže u jačanje europske proizvodne i razvojne baze. Osim ulaganja u novu tvornicu u Valjevu, značajna su ulaganja ostvarena iu prošlogodišnje osnivanje tvornice Hisense Europe Electronics u Velenju, u kojoj se proizvode Hisense televizori za europsko tržište, Gorenje i Asko za svjetsko tržište.

Kao europski dio Hisense grupe, Hisense Europe uključuje proizvodne pogone u Srbiji, Sloveniji i Češkoj, razvojne centre u Švedskoj, Nizozemskoj, Češkoj i Sloveniji te 27 prodajnih tvrtki diljem Europe.

Tagovi: Hisense Europe, Hisense, Gorenje, Asko, Valjevo
PROČITAJ I OVO
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
KARIJERE
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
ZAGREB - Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke, nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK koje okuplja velika i srednja poduzeća. Na izbornoj sjednici Udruženja, naglašeno je kako će se kao i do sada, zagovarati interesi članova HGK pred tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
DOKAPITALIZACIJA
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - Iz Đuro Đaković grupe izvijestili su danas da su zaprimili potvrdu banke o uplati novčanog uloga češkog DD Acquisitiona, sukladno odluci o povećanju temeljnog kapitala društva unosom novca i prava uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla ugovorio je tijekom kolovoza i rujna nekoliko značajnih ugovora, vrijednih više od 46 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz te kompanije.
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TRADICIJA
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TUZLA - Jedna od najstarijih kompanija u BiH, sa bogatom i impresivnom historijom, ove godine slavi svojih 137. godina postojanja. Tuzlanska Solana kao tajnu svog uspjeha može prepisati tradiciji i konstantnoj kvaliteti koja je sve ove godine ostala nepromijenjena.
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
POTEZI
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
ZAGREB - Konzum će u četvrtak 29. rujna zaključati maksimalne cijene 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice kako bi svojim vjernim kupcima pomogao u izazovnoj aktualnoj situaciji u kojoj su cijene gotovo svih namirnica u kontinuiranom porastu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE