GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense Europe počeo izgraditi novu tvornicu u Valjevu

Hisense Europe počeo izgraditi novu tvornicu u Valjevu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2022 / 17:03
Autor: SEEbiz
VELENJE - Hisense Europe započeo je izgradnju tvornice za proizvodnju hladnjaka Hisense, Gorenje i Asko u Valjevu u Srbiji.

Investicija je teška preko 40 milijuna eura, a završetak radova i otvaranje tvornice planirano je za veljaču sljedeće godine.

Kako je Gorenje objavilo na svojim stranicama, planirana proizvodnja u novoj tvornici Valjevo 3 iznosit će 750.000 side-by-side hladnjaka godišnje, a ukupna proizvodnja u sve tri tvornice Gorenja u Valjevu do 2025. godine iznosit će 1,7 milijuna aparata godišnje. Hladnjaci iz Valjeva izvozit će se u cijelu Europu.

Nova tvornica gradi se uz postojeću tvornicu Gorenje, gdje će biti izgrađena proizvodna hala površine 30.000 četvornih metara sa skladišnim prostorima i modernim restoranom za zaposlenike.

Gorenje u Valjevu posluje već 16 godina i omogućava više od 1.600 radnih mesta za stanovnike Valjeva i Kolubarskog okruga. Od otvaranja prve tvornice u njoj je proizvedeno više od devet milijuna hladnjaka i zamrzivača, a samo u 2021. godini premašili su brojku od 950.000. Čak 92 posto ukupne proizvodnje izvezeno je na europska tržišta, što je ovu tvornicu svrstalo na listu najvećih izvoznika iz Srbije.

Gorenje je od 2018. godine dio multinacionalne korporacije Hisense, jednog od vodećih svjetskih proizvođača potrošačke elektronike i kućanskih aparata, s više od 90.000 zaposlenika diljem svijeta.

Hisense ulaže u jačanje europske proizvodne i razvojne baze. Osim ulaganja u novu tvornicu u Valjevu, značajna su ulaganja ostvarena iu prošlogodišnje osnivanje tvornice Hisense Europe Electronics u Velenju, u kojoj se proizvode Hisense televizori za europsko tržište, Gorenje i Asko za svjetsko tržište.

Kao europski dio Hisense grupe, Hisense Europe uključuje proizvodne pogone u Srbiji, Sloveniji i Češkoj, razvojne centre u Švedskoj, Nizozemskoj, Češkoj i Sloveniji te 27 prodajnih tvrtki diljem Europe.

Tagovi: Hisense Europe, Hisense, Gorenje, Asko, Valjevo
PROČITAJ I OVO
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
KAZNA
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) izreklo je prekršajne naloge od 100.000 eura Novoj TV i RTL-u Hrvatska zbog kršenja zakonske odredbe prema kojoj su nakladnici lani morali najmanje 2,5 posto ukupnog godišnjeg brutoprihoda osigurati za djela hrvatskih neovisnih proizvođača.
Marera Construction preuzela Beton Plus
AKVIZICIJE
Marera Construction preuzela Beton Plus
BEOGRAD - Tvrtka Marera Construction uspješno je završila proces preuzimanja Beton Plusa iz Beograda, renomirane tvrtke za proizvodnju svježeg betona, čime je postala njen 100% vlasnik.
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?
ISTRAGA
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?

ČAKOVEC - Kriminalistička istraga koju zajednički provode EPPO i međimurska policija, neslužbeno se doznaje, istražuje tvrtku Vajda. Zbog subvencijske prijevare na štetu proračuna EU navodno se pretražuju prostorije koje koristi desetak osoba.

Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
KREDITI
Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala prethodnu suglasnost i odobrila jamstvo za kredit HŽ Infrastrukturi radi financiranja financijskih obveza prema izvođačima u iznosu od 32,5 milijuna eura, kao i prethodnu suglasnost za kredite HŽ Putničkog prijevoza ukupne vrijednosti 24 milijuna eura, za obnovu voznog parka i radionica
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
DIVIDENDA
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
ROVINJ - Adris je jučer održao glavnu skupštinu na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti. Podsjetimo, Adris je predložio da se u obliku dividende odobri 2,57 eura dividende po dionici (DPS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE