GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense Gorenje: Državne potpore nisu dovoljne, moramo otpuštati

Hisense Gorenje: Državne potpore nisu dovoljne, moramo otpuštati
OTKAZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2020 / 19:32
Autor: SEEbiz
VELENJE - Uprava Hisense Gorenja objasnila je ministru gospodarstva Zdravku Počivalšeku i ranije predstavnicima sindikata Skei da će uz otpuštanje pokušati upotrijebiti što više drugih metoda.

Od 9309 europskih zaposlenika bit će višak od 1.250 zaposlenika, dok će u slovenskom dijelu biti višak od 828 zaposlenika od ukupno 5580, i to u Gorenju 544, Hisense Gorenje Europe 155, IPC 84 i Gorenju Gostinstvu 45.

"Glede programa otpuštanja radnika, nadamo se konstruktivnom sudjelovanju sindikata u određivanju kriterija za prepoznavanje viška radnika i savjetovanje o ublažavanju viška", rekli su u priopćenju za javnost i dodali da provode niz kriznih mjera za ublažavanje učinaka manjka prihoda. upravljačke plaće u cijeloj Hisense grupi.

Tvrtka je također uvela čekanje na posao kod 450 zaposlenika iz proizvodnje, kao i uzimanje dana godišnjeg odmora i viška sati.

Prema zakonu o državnim intervencijama, tvrtka ima pravo na 5,2 milijuna eura ukupne državne pomoći za razdoblje između 13. ožujka i kraja svibnja ove godine, naveli su, pojašnjavajući da će gubitak koji moraju nadoknaditi u ovom razdoblju biti veći od 41 milijun eura.

"Samo državne potpore nisu dovoljne za opstanak poduzeća", objasnila je tvrtka razloge smanjenja osoblja.

Kao što je napomenuo međunarodni predsjednik Hisense Lan Lin, u vrijeme kada se globalna ekonomska kriza nalazi na horizontu, sve se mora učiniti da se preživi.

"Da bismo nadoknadili gubitak prihoda, potrebno je učiniti dvije stvari: prodavati više s većom maržom i smanjiti troškove", naglasio je, dodavši da ove godine, kako bi se održalo zdravo poslovanje u grupi, treba smanjiti broj zaposlenih.

"Moramo obaviti ovaj nezahvalan zadatak i spasiti svaki cent koji možemo", napisao je Lin, koja je svjestan, dodao je, negativnog odgovora radnika i šire javnosti.

"Ne želimo to, ali primorani smo poduzeti takve mjere ne samo u našoj tvrtki, već i u mnogim drugim tvrtkama diljem Europe i svijeta", napisao je, uvjeravajući da će nastaviti proizvodnju u Velenju unatoč promjenama.

"Velenje je i dalje ključno i središnje mjesto za proizvodnju u cijeloj Europi, kao i istraživačko-razvojni centar, posebno važan za čitavu Hisense grupu na području aparata za kuhanje", naglasio je, dodavši da će Hisense unatoč ovoj godini biti u Velenju kako bi naučio više kao 50 milijuna eura ulaganja, uglavnom u razvoj novih proizvoda i tehnička poboljšanja.

Hisense Gorenje, kaže, i dalje naporno radi na postavljanju nove tvornice TV-a u Velenju.

"To je i dalje naša obveza, uz adekvatnu razinu učinkovitosti. Želimo ponovo postaviti ovu fabriku ove godine. Nakon posljednja dva vrlo teška mjeseca, uvjeren sam da ćemo se s neposrednim uvođenjem svih hitnih mjera uspjeti oporaviti, a zatim rasti", dodao je.

Tagovi: Hisense Gorenje, Gorenje, Lan Lin, Zdravko Počivalšek, Hisense Gorenje Europe
PROČITAJ I OVO
Mercatorovo preuzimanje Tuša morat će dobiti zeleno svjetlo Europske komisije
PROCEDURA
Mercatorovo preuzimanje Tuša morat će dobiti zeleno svjetlo Europske komisije
LJUBLJANA - Prema riječima direktora AVK Andreja Matvoza, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) odbila je Mercatorov zahtjev za prijavu koncentracije s Engrotušem. Mercatorovo preuzimanje Engrotuša morat će prosuditi Europska komisija.
Croatia Airlines u prošloj godini s neto dobiti od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u prošloj godini s neto dobiti od 2,3 milijuna eura
ZAGREB - Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines (CA) u prošloj je godini ostvario neto dobit od 2,3 milijuna eura, dok je 2022. godine bilježio gubitak od 18,2 milijuna eura, što se u poslovnom izvješću kompanije uz ostalo objašnjava pozitivnim tržišnim trendovima i rastom prihoda te nižim cijenama goriva
Hrvatska pošta s 1200 eura nagrađuje poštare i vozače, ali pod jednim uvjetom
NAGRADE
Hrvatska pošta s 1200 eura nagrađuje poštare i vozače, ali pod jednim uvjetom
ZAGREB – Poštari, dostavljači tiskovina i vozači Hrvatske pošte odsad uz sve ostale benefite rada i povećanja primanja mogu računati i na dodatnu nagradu. Ako u tvrtki ostanu do kraja godine, mogu dodatno zaraditi 1200 eura neto.
AZTN pokrenuo upravni postupak protiv jednog trgovačkog lanca
POSTUPAK
AZTN pokrenuo upravni postupak protiv jednog trgovačkog lanca
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca-trgovca Tommy-a radi utvrđivanja je li taj kupac poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, počinio povredu iz Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), izvijestili su u četvrtak iz Agencije.
Kraš: Neto dobit u 2023. skočila 38,9%
SKOK
Kraš: Neto dobit u 2023. skočila 38,9%
ZAGREB - Nerevidirani poslovni rezultati za 2023. godinu pokazuju nastavak rasta Kraš grupe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE