GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense u Velenju planira snažan rast proizvodnje u idućim godinama

Hisense u Velenju planira snažan rast proizvodnje u idućim godinama
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2021 / 08:13
Autor: SEEbiz
VELENJE - Hisense Europe Electronic pokrenuo je tvornicu televizora u postojećem pogonu Gorenja u Velenju početkom godine, a tvornica zapošljava oko 700 ljudi. Proizvodnja se odvija u tri smjene na četiri automatske proizvodne linije i dodatnoj ručnoj liniji.

Sada će se proizvodni kapacitet tvornice u Velenju dodatno povećati, s 2,5 milijuna uređaja Hisense za europsko tržište u prvoj godini (između 6000 i 7000 uređaja dnevno) na gotovo četiri milijuna uređaja godišnje u sljedeće dvije godine. Tada se očekivalo da će se broj zaposlenih povećati na 1.200.

Očekuje se da će milijunski poticaj pozitivno utjecati na poslovanje tvrtke Hisense Europe Electronics, izjavio je Hanson Han, predsjednik udruge Hisense Europe. Još je važnija, prema njegovim riječima, poruka države koja je dodjelom subvencije pokazala da je okoliš povoljan za strane ulagače.

Odluka o povećanju kapaciteta tvornice temelji se na značajnom proširenju prodajnih tržišta, što je rezultat pristupa Gorenjevoj distribucijskoj mreži u gotovo svim europskim zemljama, a time i povećanog obima televizijskih narudžbi. Do danas je tvornica više nego udvostručila prvotno planirani broj zaposlenih, što ima dodatnu težinu u Savinjsko-Šaleškoj regiji u svjetlu procesa restrukturiranja ugljena. Dodatni potencijal za razvoj regije je mogućnost uspostave lokalne opskrbne mreže, ističu u Velenju.

"Potpora od gotovo milijun eura, koju je vlada odobrila za povećanje proizvodnih kapaciteta tvornice TV-a Hisense, značajno doprinosi razvoju regije stvaranjem više od 700 novih radnih mjesta", istaknuo je ministar gospodarstva u tisku izjava nakon potpisivanja ugovora.Zdravko Počivalšek. Naglasio je da ovo predstavlja dodatnu pomoć države prethodnim projektima, za koje je Gorenje već izdvojilo približno 19 milijuna eura u razdoblju od 2016. godine. S tvornicom TV-a Velenje, Šaleškom dolinom i Slovenijom stječu nova iskustva, tehnologije i znanja u ovoj visokotehnološkoj djelatnosti, rekao je ministar.

Prema riječima Počivalšeka, za velenjsku je tvrtku turbulentno razdoblje i uvijek je smatrao da je Hisensov ulazak u Gorenje bio pravi potez. Rekao je da se u to uvjerio posjetivši Hisenseove tvornice u Kini. Ministar je također zadovoljan što je Hisense u Sloveniji smjestio razvojnu službu za Europu, što znači da se ona kreće od mišića do mozga.

"Kroz Tranzicijski fond i Fond za otpornost podržati ćemo i druge projekte koji su nam danas predstavljeni. Današnje potpisivanje ugovora prvi je korak prema restrukturiranju Šaleške regije iz rudnika ugljena u visokotehnološku regiju ", rekao je Počivalšek.

Dodao je da svi ugovori o sufinanciranju tvrtki sadrže i odredbe o osiguranju duljih razdoblja zadržavanja posla. Zajedno s Hisensom pronašli su proizvodnju za očuvanje radnih mjesta u Gorenju.

Osim planova za povećanje proizvodnje u tvornici TV-a, ministar Počivalšek također je upoznat s planovima za 2025. godinu te je istaknuo neke projekte u kojima se nadaju da će u budućnosti podržati državu.

"Hisense Europe u ovom razdoblju namjerava povećati svoj godišnji opseg poslovanja s 2,5 milijarde eura na čak 6,5 milijardi eura. Veliki dio ovog rasta doći će od proizvoda proizvedenih u Europi, posebno u Sloveniji ", objasnio je Tomaž Korošec, izvršni potpredsjednik za proizvodnju. Prema njegovim riječima, narudžbe ne udovoljavaju potražnji, pa su uvele drugu i treću smjenu. Tvornica je u potpunosti ispunjena narudžbama, dodao je Korošec.

Prisjetimo se da je Hisense osnovao sjedište europskog dijela grupe u Sloveniji i globalni razvojni centar za aparate za kuhanje te centar proizvodnih operacija Hisensea u Velenju.

Tagovi: Gorenje, Hisense Gorenje, Hisense Europe Electronic, Zdravko Počivalšek, Hisense Europe, Hisense
PROČITAJ I OVO
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
KARIJERE
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
ZAGREB - Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke, nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK koje okuplja velika i srednja poduzeća. Na izbornoj sjednici Udruženja, naglašeno je kako će se kao i do sada, zagovarati interesi članova HGK pred tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
DOKAPITALIZACIJA
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - Iz Đuro Đaković grupe izvijestili su danas da su zaprimili potvrdu banke o uplati novčanog uloga češkog DD Acquisitiona, sukladno odluci o povećanju temeljnog kapitala društva unosom novca i prava uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla ugovorio je tijekom kolovoza i rujna nekoliko značajnih ugovora, vrijednih više od 46 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz te kompanije.
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TRADICIJA
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TUZLA - Jedna od najstarijih kompanija u BiH, sa bogatom i impresivnom historijom, ove godine slavi svojih 137. godina postojanja. Tuzlanska Solana kao tajnu svog uspjeha može prepisati tradiciji i konstantnoj kvaliteti koja je sve ove godine ostala nepromijenjena.
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
POTEZI
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
ZAGREB - Konzum će u četvrtak 29. rujna zaključati maksimalne cijene 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice kako bi svojim vjernim kupcima pomogao u izazovnoj aktualnoj situaciji u kojoj su cijene gotovo svih namirnica u kontinuiranom porastu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE