GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense u Velenju planira snažan rast proizvodnje u idućim godinama

Hisense u Velenju planira snažan rast proizvodnje u idućim godinama
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2021 / 08:13
Autor: SEEbiz
VELENJE - Hisense Europe Electronic pokrenuo je tvornicu televizora u postojećem pogonu Gorenja u Velenju početkom godine, a tvornica zapošljava oko 700 ljudi. Proizvodnja se odvija u tri smjene na četiri automatske proizvodne linije i dodatnoj ručnoj liniji.

Sada će se proizvodni kapacitet tvornice u Velenju dodatno povećati, s 2,5 milijuna uređaja Hisense za europsko tržište u prvoj godini (između 6000 i 7000 uređaja dnevno) na gotovo četiri milijuna uređaja godišnje u sljedeće dvije godine. Tada se očekivalo da će se broj zaposlenih povećati na 1.200.

Očekuje se da će milijunski poticaj pozitivno utjecati na poslovanje tvrtke Hisense Europe Electronics, izjavio je Hanson Han, predsjednik udruge Hisense Europe. Još je važnija, prema njegovim riječima, poruka države koja je dodjelom subvencije pokazala da je okoliš povoljan za strane ulagače.

Odluka o povećanju kapaciteta tvornice temelji se na značajnom proširenju prodajnih tržišta, što je rezultat pristupa Gorenjevoj distribucijskoj mreži u gotovo svim europskim zemljama, a time i povećanog obima televizijskih narudžbi. Do danas je tvornica više nego udvostručila prvotno planirani broj zaposlenih, što ima dodatnu težinu u Savinjsko-Šaleškoj regiji u svjetlu procesa restrukturiranja ugljena. Dodatni potencijal za razvoj regije je mogućnost uspostave lokalne opskrbne mreže, ističu u Velenju.

"Potpora od gotovo milijun eura, koju je vlada odobrila za povećanje proizvodnih kapaciteta tvornice TV-a Hisense, značajno doprinosi razvoju regije stvaranjem više od 700 novih radnih mjesta", istaknuo je ministar gospodarstva u tisku izjava nakon potpisivanja ugovora.Zdravko Počivalšek. Naglasio je da ovo predstavlja dodatnu pomoć države prethodnim projektima, za koje je Gorenje već izdvojilo približno 19 milijuna eura u razdoblju od 2016. godine. S tvornicom TV-a Velenje, Šaleškom dolinom i Slovenijom stječu nova iskustva, tehnologije i znanja u ovoj visokotehnološkoj djelatnosti, rekao je ministar.

Prema riječima Počivalšeka, za velenjsku je tvrtku turbulentno razdoblje i uvijek je smatrao da je Hisensov ulazak u Gorenje bio pravi potez. Rekao je da se u to uvjerio posjetivši Hisenseove tvornice u Kini. Ministar je također zadovoljan što je Hisense u Sloveniji smjestio razvojnu službu za Europu, što znači da se ona kreće od mišića do mozga.

"Kroz Tranzicijski fond i Fond za otpornost podržati ćemo i druge projekte koji su nam danas predstavljeni. Današnje potpisivanje ugovora prvi je korak prema restrukturiranju Šaleške regije iz rudnika ugljena u visokotehnološku regiju ", rekao je Počivalšek.

Dodao je da svi ugovori o sufinanciranju tvrtki sadrže i odredbe o osiguranju duljih razdoblja zadržavanja posla. Zajedno s Hisensom pronašli su proizvodnju za očuvanje radnih mjesta u Gorenju.

Osim planova za povećanje proizvodnje u tvornici TV-a, ministar Počivalšek također je upoznat s planovima za 2025. godinu te je istaknuo neke projekte u kojima se nadaju da će u budućnosti podržati državu.

"Hisense Europe u ovom razdoblju namjerava povećati svoj godišnji opseg poslovanja s 2,5 milijarde eura na čak 6,5 milijardi eura. Veliki dio ovog rasta doći će od proizvoda proizvedenih u Europi, posebno u Sloveniji ", objasnio je Tomaž Korošec, izvršni potpredsjednik za proizvodnju. Prema njegovim riječima, narudžbe ne udovoljavaju potražnji, pa su uvele drugu i treću smjenu. Tvornica je u potpunosti ispunjena narudžbama, dodao je Korošec.

Prisjetimo se da je Hisense osnovao sjedište europskog dijela grupe u Sloveniji i globalni razvojni centar za aparate za kuhanje te centar proizvodnih operacija Hisensea u Velenju.

Tagovi: Gorenje, Hisense Gorenje, Hisense Europe Electronic, Zdravko Počivalšek, Hisense Europe, Hisense
PROČITAJ I OVO
Rheinmetall dobio najveći ugovor u povijesti
POSLOVI
Rheinmetall dobio najveći ugovor u povijesti
ESSEN - Zbog rata u Ukrajini Rheinmetall, proizvođač oružja iz Dusseldorfa, dobio je najveći posao od svog osnutka.
Kraš odobrio dividendu
DIVIDENDA
Kraš odobrio dividendu
ZAGREB - Kraš je jučer održao Glavnu skupštinu nakon koje su objavljene odluke.
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
NESLUŽBENO
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
LJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, Slovenski državni holding (SDH) postigao je dogovor s telekomunikacijskim operaterom T-2 o visini i povratu duga. Detalji za sada nisu poznati, više će se znati uskoro tijekom dana. Za 10.00 sati na Okružnom sudu u Ljubljani najavljeno je ročište za pokretanje stečajnog postupka nad T-2.
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
BANJA LUKA - Skupština akcionara Telekoma Srpske, održana 19.juna, donijela je odluku o isplati dividende u iznosu nešto manjem od 33 miliona KM.
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
NOVI DETALJI
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
LJUBLJANA - Kada bi Telemach Slovenija preuzeo većinski udio u telekomunikacijskom operateru T-2, osigurao bi da T-2 ispunjava svoje obveze, kažu u Telemachu i dodaju da to uključuje i obvezu prema SDH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE