GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Holcim prodaje poslovanje u Brazilu

Holcim prodaje poslovanje u Brazilu
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2021 / 14:25
Autor: SEEbiz / H
JONA - Švicarski proizvođač građevinskog materijala Holcim objavio je u petak da će prodati poslovanje u Brazilu proizvođaču čelika Companhia Siderúrgica Nacional (CNS) za 1,025 milijardi dolara.

Prodaja uključuje pet Holcimovih integriranih cementara, četiri mlina cementa, šest tvornica agregata i 19 tvornica betona.

Švicarska kompanija napominje da će prodajom značajno smanjiti dug, dodajući da će prihod uložiti u poslovanje odjela Rješenja i proizvodi, nadovezujući se na akviziciju Firestonea, proizvođača materijala za pokrivanje krovova.

Holcim je kupio Firestone u siječnju ove godine za 3,4 milijarde dolara kako bi iskoristio sve snažniju potražnju za gradnjom krovova koji proizvode solarnu energiju i hlade zgrade.

"Prodaja (poslovanja u Brazilu) novi je korak u našoj transformaciji u globalnog lidera u segmentu rješenja inovativne i održive gradnje i omogućuje nam fleksibilnost za daljnja ulaganja u atraktivne prilike za rast", izjavio je izvršni direktor Jan Jenisch.

Iz Holcima poručuju da prestaju s aktivnostima u Brazilu, dodajući ipak da je Latinska Amerika i dalje ključna regija za njihov strateški rast.

Tagovi: Holcim, Brazil, Companhia Siderúrgica Nacional
PROČITAJ I OVO
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
SPAJANJE
Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Europi
ZAGREB - Niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair u zimskom redu letenja Zagreb će s 24 linije povezivati s europskim odredištima u 16 zemalja, a u prosincu će u zagrebačku bazu uvesti i treći zrakoplov, pri čemu očekuje do ljeta iduće godine oko milijun putnika na svim linijama, najavio je u utorak u Zagrebu predsjednik Uprave Ryanaira Michael O'Leary.
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
HGK
Raspisan natječaj za predsjednika HGK
ZAGREB - Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) objavio je u utorak javni poziv za izbor predsjednika HGK za četverogodišnje mandatno razdoblje, a zainteresirani prijave mogu poslati u idućih sedam dana, čemu uz ostalo trebaju predložiti i prijedlog programa razvoja HGK za razdoblje 2022.-2026.
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
NAGRADA
Hrvatski Telekom osvojio Ookla i umlaut nagrade za najbolju mobilnu mrežu
ZAGREB - Treći put zaredom mobilna mreža Hrvatskog Telekoma potvrđena je kao najbolja te je osvojila Ookla® Speedtest Awards™ nagrade za 'Najbolju mobilnu mrežu' (Best Mobile Network), 'Najbržu mobilnu mrežu' (Fastest Mobile Network) i za 'Najbolju mobilnu pokrivenost' (Best Coverage Award) u Hrvatskoj.
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
LIKVIDNOST
Zaba kreditira Arena Hospitality Group
ZAGREB - Arena Hospitality Group objavila je da je danas zaključila novi ugovor o dugoročnom kreditu za financiranje obrtnih sredstava za likvidnost sa Zagrebačkom bankom d.d. u ukupnom iznosu 150.000.000 kuna i to u sklopu HBOR-ovog Programa osiguranja portfelja kredita za likvidnost izvoznika povezanog s Covid-19 mjerama potpore.
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
PROJEKTI
Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
ZAGREB - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) i Financijska agencija (Fina) sklopili su u ponedjeljak ugovor o dodjeli bespovratnih gotovo 12 milijuna kuna za projekt “Održavanje i nadogradnja sustava eFondovi”, priopćeno je iz Ministarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE