GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Holding odustao od nabave luksuznih automobila

Holding odustao od nabave luksuznih automobila
DOBAR POTEZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2020 / 22:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački holding odustao je od nabave automobila više srednje klase poput BMW-a 5, Audija 6 ili Mercedesa E-klase, za koje je namjeravao sklopiti okvirni sporazum o najmu na dvije godine zajedno sa još 265 vozila.

Procijenjena vrijednost te nabave bila je 16,6 milijuna kuna plus PDV.

Tako je bilo navedeno u prvoj dokumentaciji, no u konačnoj, natječajnoj dokumentaciji koja je ovih dana objavljena traži se ukupno 245 vozila s trajanjem najma od 365 dana, piše Večernji list.

Procijenjena vrijednost smanjena je na 7,7 mil. kuna plus PDV te je navedena samo klasa vozila. Tako Holding sad nabavlja 124 automobila niže klase umjesto prvotno planiranih 137, broj automobila donje srednje klase smanjen je za jedan, na 35, kao i srednje klase, na ukupno 23. Broj kombija je isti - tri, kao i dostavnih (40) i električnih vozila (10). Broj terenaca smanjen je s 11 na šest. Isti je broj i automobila srednje klase, za koje su prvotno kao primjer bili navedeni BMW 3, A4 i Mercedes C-klase. U novom troškovniku tako nema automobila više srednje klase.

Vozila se nabavljaju za Holding, AGM, GSKG, Gradsku plinaru Zagreb (GPZ), GPZ Opskrbu i Zagrebačku stanogradnju. Iz natječaja je ispala nabava za Vodoopskrbu i odvodnju. U Zagrebačkom holdingu objašnjavaju da se ta javna nabava provodi s namjerom sklapanja neobvezujućeg okvirnog sporazuma i da su u troškovniku iskazane okvirne količine. Kažu da je izvršena revizija potreba te je specifikacija izmijenjena tako da je umjesto naziva proizvođača navedena klasa vozila kao što su, navode, i prethodno najavili.

Poručuju i da se nije odustalo od predmetne zamjene voznog parka i da je riječ o najmu vozila za potrebe obavljanja poslovnih aktivnosti društva.

- Rok najma nije skraćen jer je ugovor i bio planiran na godinu dana, a duljina trajanja okvirnog sporazuma skraćena je na jednu godinu kako bismo u slučaju znatnih promjena na tržištu i u poslovnom okruženju u idućih godinu dana mogli reagirati i u što kraćem roku izmijeniti strukturu zahtjeva - kazali su u Holdingu.

Tagovi: Zagrebački holding, Ana Stojić Deban, GPZ Opskrba, Zagrebačka stanogradnja, luksuzni automobili, Gradska plinara Zagreb, Vodoopskrba i odvodnja,
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE