GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Holding odustao od nabave luksuznih automobila

Holding odustao od nabave luksuznih automobila
DOBAR POTEZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2020 / 22:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački holding odustao je od nabave automobila više srednje klase poput BMW-a 5, Audija 6 ili Mercedesa E-klase, za koje je namjeravao sklopiti okvirni sporazum o najmu na dvije godine zajedno sa još 265 vozila.

Procijenjena vrijednost te nabave bila je 16,6 milijuna kuna plus PDV.

Tako je bilo navedeno u prvoj dokumentaciji, no u konačnoj, natječajnoj dokumentaciji koja je ovih dana objavljena traži se ukupno 245 vozila s trajanjem najma od 365 dana, piše Večernji list.

Procijenjena vrijednost smanjena je na 7,7 mil. kuna plus PDV te je navedena samo klasa vozila. Tako Holding sad nabavlja 124 automobila niže klase umjesto prvotno planiranih 137, broj automobila donje srednje klase smanjen je za jedan, na 35, kao i srednje klase, na ukupno 23. Broj kombija je isti - tri, kao i dostavnih (40) i električnih vozila (10). Broj terenaca smanjen je s 11 na šest. Isti je broj i automobila srednje klase, za koje su prvotno kao primjer bili navedeni BMW 3, A4 i Mercedes C-klase. U novom troškovniku tako nema automobila više srednje klase.

Vozila se nabavljaju za Holding, AGM, GSKG, Gradsku plinaru Zagreb (GPZ), GPZ Opskrbu i Zagrebačku stanogradnju. Iz natječaja je ispala nabava za Vodoopskrbu i odvodnju. U Zagrebačkom holdingu objašnjavaju da se ta javna nabava provodi s namjerom sklapanja neobvezujućeg okvirnog sporazuma i da su u troškovniku iskazane okvirne količine. Kažu da je izvršena revizija potreba te je specifikacija izmijenjena tako da je umjesto naziva proizvođača navedena klasa vozila kao što su, navode, i prethodno najavili.

Poručuju i da se nije odustalo od predmetne zamjene voznog parka i da je riječ o najmu vozila za potrebe obavljanja poslovnih aktivnosti društva.

- Rok najma nije skraćen jer je ugovor i bio planiran na godinu dana, a duljina trajanja okvirnog sporazuma skraćena je na jednu godinu kako bismo u slučaju znatnih promjena na tržištu i u poslovnom okruženju u idućih godinu dana mogli reagirati i u što kraćem roku izmijeniti strukturu zahtjeva - kazali su u Holdingu.

Tagovi: Zagrebački holding, Ana Stojić Deban, GPZ Opskrba, Zagrebačka stanogradnja, luksuzni automobili, Gradska plinara Zagreb, Vodoopskrba i odvodnja,
PROČITAJ I OVO
Dobit poduzetnika u pekarskoj industriji lani porasla 7,3%
RAST
Dobit poduzetnika u pekarskoj industriji lani porasla 7,3%
ZAGREB - Poduzetnici u pekarskoj industriji u 2019. godini ostvarili su konsolidiranu dobit od 167,6 milijuna kuna, što je 7,3 posto više u odnosu na 2018. godinu, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina) o poslovanju poduzetnika u pekarskoj industriji.
Veledrogerije traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine
ZAHTJEVI
Veledrogerije traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine
ZAGREB - Predsjednik Udruženja veletrgovina pri HGK Tomislav Kulić izjavio je da veledrogerije od Vlade traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine i dogovor o otplatnom planu za ostali dio duga do ukupnih pet milijardi kuna.
Britanski Mineco otvara rudnik olova i cinka u Raškoj
INVESTICIJE
Britanski Mineco otvara rudnik olova i cinka u Raškoj
LONDON - Britanska kompanija Mineco Limited, nastavlja da investira u rudarstvo u Srbiji otvaranjem još jednog rudnika olova i cinka u Raškoj oblasti, saopšteno je danas iz ove kompanije.
Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
LIJEKOVI
Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
ZAGREB - "Imamo 500 milijuna dospjelih dugovanja samo u bolnicama. Dodatni problem je da je u zadnja dva mjeseca novih 700 milijuna duga ljekarni prema veledrogerijama. Došli smo do točke kada postaje neizdrživo", rekao je.
Poduzetnici ne podržavaju novi lockdown, spremni su na jedan dan zaustaviti sve poslove
NEZADOVOLJSTVO
Poduzetnici ne podržavaju novi lockdown, spremni su na jedan dan zaustaviti sve poslove
ZAGREB - Anketa udruge Glas poduzetnika (UGP) pokazala je da su poduzetnici protiv novog zatvaranja gospodarstva, nezadovoljni su trenutnim mjerama Vlade te su spremni svoje nezadovoljstvo izraziti i prosvjedom, izvijestili su u utorak iz udruge.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE