GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Holding odustao od nabave luksuznih automobila

Holding odustao od nabave luksuznih automobila
DOBAR POTEZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2020 / 22:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački holding odustao je od nabave automobila više srednje klase poput BMW-a 5, Audija 6 ili Mercedesa E-klase, za koje je namjeravao sklopiti okvirni sporazum o najmu na dvije godine zajedno sa još 265 vozila.

Procijenjena vrijednost te nabave bila je 16,6 milijuna kuna plus PDV.

Tako je bilo navedeno u prvoj dokumentaciji, no u konačnoj, natječajnoj dokumentaciji koja je ovih dana objavljena traži se ukupno 245 vozila s trajanjem najma od 365 dana, piše Večernji list.

Procijenjena vrijednost smanjena je na 7,7 mil. kuna plus PDV te je navedena samo klasa vozila. Tako Holding sad nabavlja 124 automobila niže klase umjesto prvotno planiranih 137, broj automobila donje srednje klase smanjen je za jedan, na 35, kao i srednje klase, na ukupno 23. Broj kombija je isti - tri, kao i dostavnih (40) i električnih vozila (10). Broj terenaca smanjen je s 11 na šest. Isti je broj i automobila srednje klase, za koje su prvotno kao primjer bili navedeni BMW 3, A4 i Mercedes C-klase. U novom troškovniku tako nema automobila više srednje klase.

Vozila se nabavljaju za Holding, AGM, GSKG, Gradsku plinaru Zagreb (GPZ), GPZ Opskrbu i Zagrebačku stanogradnju. Iz natječaja je ispala nabava za Vodoopskrbu i odvodnju. U Zagrebačkom holdingu objašnjavaju da se ta javna nabava provodi s namjerom sklapanja neobvezujućeg okvirnog sporazuma i da su u troškovniku iskazane okvirne količine. Kažu da je izvršena revizija potreba te je specifikacija izmijenjena tako da je umjesto naziva proizvođača navedena klasa vozila kao što su, navode, i prethodno najavili.

Poručuju i da se nije odustalo od predmetne zamjene voznog parka i da je riječ o najmu vozila za potrebe obavljanja poslovnih aktivnosti društva.

- Rok najma nije skraćen jer je ugovor i bio planiran na godinu dana, a duljina trajanja okvirnog sporazuma skraćena je na jednu godinu kako bismo u slučaju znatnih promjena na tržištu i u poslovnom okruženju u idućih godinu dana mogli reagirati i u što kraćem roku izmijeniti strukturu zahtjeva - kazali su u Holdingu.

Tagovi: Zagrebački holding, Ana Stojić Deban, GPZ Opskrba, Zagrebačka stanogradnja, luksuzni automobili, Gradska plinara Zagreb, Vodoopskrba i odvodnja,
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE