GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Holding prihvatio pet od sedam zahtjeva radnika Čistoće, štrajk se nastavlja

Holding prihvatio pet od sedam zahtjeva radnika Čistoće, štrajk se nastavlja
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2023 / 16:13
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Radnici zagrebačke Čistoće nastavljaju sa štrajkom, a ulice Zagreba sve su krcatije smećem.

Uprava Zagrebačkog holdinga prihvatila je pet zahtjeva radnika Čistoće, no radnici još traže povećanja koeficijenata na 1.8 za najniže plaćene radnike i na 2.4 za vozače, dok to Uprava ne prihvati radnici se neće vratiti na posao.

Uprava Zagrebačkog holdinga prihvatila je pet zahtjeva radnika, koji su od sinoć obustavili rad, uključujući nabavu nove ispravne HTZ opreme i plaćanje kartica vozača, koje su vozači dosad morali plaćati sami. Prihvatili su i zahtjeve za izradu sistematizacije radnih mjesta u roku 30 dana, upute na koji način radnici trebaju prikupljati otpad, te besplatni parking za radnike Čistoće ispred podružnice, koji su dosad morali plaćati.

O ostalih sedam zahtjeva u Upravi su spremni pregovarati. Radnici prihvaćaju da se od sedam zahtjeva njih pet rješava putem pregovora u procesu mirenja, a prije povratka na posao još traže da se povećaju koeficijenti za najniže plaćene radnike na 1.8 i za vozače na 2.4.

Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata, potvrdio je za Media servis kako je Uprava prihvatila 5 zahtjeva od 11. Neki od tih su: upute o ponašanju radnika na terenu, nabavka HTZ opreme, sistematizacija poslova u roku od 30 dana. No, jedan zahtjev ostao je uvjet povratka na posao.

"Radnici su na to poslali svoj odgovor i rekli da su spremni vratiti se na posao ako im se samo još prihvati zahtjev za korekcijom koeficijenata. Znači da najniži radnici u Čistoći dobe koeficijent 1.8, a vozači 2.4 i Uprava je rekla da to ne može prihvatiti." Iveković naglašava kako problemi u Čistoći traju već neko vrijeme.

"Radnici su ovdje već dulje nezadovoljni, pa u 12. mjesecu je bio prosvjed na kojem su poslane poruke što se traži. Uprava je nastavila odugovlačiti s pregovorima i jednostavno ostavila te radnike u jako lošim uvjetima. Radnici ovime samo traže da se ubrza rješavanje problema koji su nagomilani. Kažem, došli su jako blizu nečega čime bi bili zadovoljni a Uprava se vjerojatno inati da ne želi prihvatiti ovaj zahtjev. Po mom mišljenju to je je nerazumno."

Tagovi: Čistoća Zagreb, Mirjana Kaltak, Marina Ivandić, Tomislav Tomašević, odvajanje otpada, Nenad Molc, Novi sindikat
PROČITAJ I OVO
United Group ne prodaje Telemach; ovo je plan
ODLUKE
United Group ne prodaje Telemach; ovo je plan
ZAGREB - Opovrgavajući medijska nagađanja da će zbog dugova koji joj dolaze na naplatu prodati telekomunikacijskog operatera Telemach, ‘United Grupa‘ danas nam je otkrila kako će ići na prenamjenu dijela imovine ‘Telemacha‘ kako bi povećala prihode Grupe.
Bosch sporije raste, ali planira potaknuti poslovanje u Kini
STRATEŠKI
Bosch sporije raste, ali planira potaknuti poslovanje u Kini
ESSEN - Njemačka tehnološka grupa Bosch želi nastaviti sa svojim poslovanjem u Kini unatoč raspravama o prevelikoj ovisnosti o pojedinačnim tržištima.
Viro nudi 8,91 eura po dionici kao kompenzaciju za odlazak s burze
PONUDA
Viro nudi 8,91 eura po dionici kao kompenzaciju za odlazak s burze
ZAGREB - Viro će ponuditi odštetu od 8,91 eura po dionici dioničarima koji se ne slažu s prijedlogom da se njegove dionice isključe sa Zagrebačke burze.
Istraživanje EIB-a: Hrvatske tvrtke smatraju da klimatske promjene negativno utječu na poslovanje
STAVOVI
Istraživanje EIB-a: Hrvatske tvrtke smatraju da klimatske promjene negativno utječu na poslovanje
ZAGREB - Europska investicijska banka (EIB) pokrenula je svoje godišnje istraživanje EIB-a o ulaganjima prigodom današnjeg događaja, koji je organiziran u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB).
Petrol digitalizira svoje logističke procese
DIGITALIZACIJA
Petrol digitalizira svoje logističke procese
LJUBLJANA - Petrol planira u potpunosti automatizirati i digitalizirati svoje procese opskrbe energijom. Time će se, između ostalog, poboljšati iskorištenost spremnika, a naručitelji će dobiti točne informacije o rokovima isporuke. Projekt vrijedan 7,4 milijuna eura, koji će biti završen do kraja ožujka 2024. godine, dobio je i europska sredstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE