GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Holding prihvatio pet od sedam zahtjeva radnika Čistoće, štrajk se nastavlja

Holding prihvatio pet od sedam zahtjeva radnika Čistoće, štrajk se nastavlja
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2023 / 16:13
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Radnici zagrebačke Čistoće nastavljaju sa štrajkom, a ulice Zagreba sve su krcatije smećem.

Uprava Zagrebačkog holdinga prihvatila je pet zahtjeva radnika Čistoće, no radnici još traže povećanja koeficijenata na 1.8 za najniže plaćene radnike i na 2.4 za vozače, dok to Uprava ne prihvati radnici se neće vratiti na posao.

Uprava Zagrebačkog holdinga prihvatila je pet zahtjeva radnika, koji su od sinoć obustavili rad, uključujući nabavu nove ispravne HTZ opreme i plaćanje kartica vozača, koje su vozači dosad morali plaćati sami. Prihvatili su i zahtjeve za izradu sistematizacije radnih mjesta u roku 30 dana, upute na koji način radnici trebaju prikupljati otpad, te besplatni parking za radnike Čistoće ispred podružnice, koji su dosad morali plaćati.

O ostalih sedam zahtjeva u Upravi su spremni pregovarati. Radnici prihvaćaju da se od sedam zahtjeva njih pet rješava putem pregovora u procesu mirenja, a prije povratka na posao još traže da se povećaju koeficijenti za najniže plaćene radnike na 1.8 i za vozače na 2.4.

Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata, potvrdio je za Media servis kako je Uprava prihvatila 5 zahtjeva od 11. Neki od tih su: upute o ponašanju radnika na terenu, nabavka HTZ opreme, sistematizacija poslova u roku od 30 dana. No, jedan zahtjev ostao je uvjet povratka na posao.

"Radnici su na to poslali svoj odgovor i rekli da su spremni vratiti se na posao ako im se samo još prihvati zahtjev za korekcijom koeficijenata. Znači da najniži radnici u Čistoći dobe koeficijent 1.8, a vozači 2.4 i Uprava je rekla da to ne može prihvatiti." Iveković naglašava kako problemi u Čistoći traju već neko vrijeme.

"Radnici su ovdje već dulje nezadovoljni, pa u 12. mjesecu je bio prosvjed na kojem su poslane poruke što se traži. Uprava je nastavila odugovlačiti s pregovorima i jednostavno ostavila te radnike u jako lošim uvjetima. Radnici ovime samo traže da se ubrza rješavanje problema koji su nagomilani. Kažem, došli su jako blizu nečega čime bi bili zadovoljni a Uprava se vjerojatno inati da ne želi prihvatiti ovaj zahtjev. Po mom mišljenju to je je nerazumno."

Tagovi: Čistoća Zagreb, Mirjana Kaltak, Marina Ivandić, Tomislav Tomašević, odvajanje otpada, Nenad Molc, Novi sindikat
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE