GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrebak najavio početak gradnje bjelovarskih toplica

Hrebak najavio početak gradnje bjelovarskih toplica
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2024 / 09:55
Autor: SEEbiz
BJELOVAR - Izgradnja bjelovarskih toplica trebala bi početi do kraja ove godine, a proces javne nabave započeo je odabirom voditelja projekta, najavio je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i dodao kako bi budući bazenski kompleks u Velikom Korenovu trebao biti gotov sredinom ili krajem 2026..

Bjelovarske toplice sastojat će se od pet unutarnjih i tri vanjska bazena, pri čemu se unutarnji dio sastoji od turističkog i sportskog dijela u kojemu je olimpijski i bazen za rasplivavanje, kao i tribine sa 500 sjedećih mjesta, rekao je Hrebak u četvrtak na konferenciji za novinare.

Kompleks će se prostirati na desetak hektara zemljišta u sklopu kojega će se nalaziti i apartmansko naselje Garden House sa smještajnim jedinicama koji će koristiti zelenu energiju, dok će sama zgrada s unutarnjim bazenima imati oko 13 tisuća četvornih metara bruto površine.

Iako je riječ o investiciji vrijednoj 38 milijuna eura, gradonačelnik Hrebak je uvjeren da neće predstavljati udar na gradski proračun, među ostalim i zbog 17 milijuna bespovratnih eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

„Prema zadnjim informacijama Hrvatske gospodarske komore, cijene građevinskih radova pale su oko pet posto. Nama, naravno, nije problem ako na natječaju dobijemo nižu cijenu, a kako ne bismo dobili višu cijenu, potrudit ćemo se i promovirati taj natječaj jer smatramo da je to velika referenca i vrlo privlačan posao. Natječaj za odabir najpovoljnijeg ponuđača radova bit će međunarodnog karaktera”, istaknuo je.

Direktor tvrtke Terme Bjelovar Zvonimir Žarec kazao je da postoji velik interes banaka za financiranje projekta te dodao da će rok isplativosti toplica biti kraći nego što je to planirano zbog odličnih rezultata geotermalne bušotine u tom prigradskom naselju.

„Zahvaljujući geotermalnoj bušotini toplice će praktički davati energiju nazad u mrežu, umjesto da je uzimaju”, naveo je Žarec.

Tagovi: HREBAK, TOPLICE, BJELOVAR
PROČITAJ I OVO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
U Plivi dramatično smanjene plaće
PLAĆE
U Plivi dramatično smanjene plaće
ZAGREB - Najveća hrvatska farmaceutska kompanija, Pliva, zabilježila je, piše Danica.hr, prodaju od 730 milijuna eura, što je 11 posto više nego godinu prije, te profit od 80 milijuna eura, što je 28 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE