GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska pošta: 48,6 milijuna kuna neto dobiti u 2021.

Hrvatska pošta: 48,6 milijuna kuna neto dobiti u 2021.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2022 / 08:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Hrvatska pošta ostvarila je u protekloj godini EBITDA od 171,7 milijuna kuna s EBITDA maržom od 10,1%, čime je poslovanje Hrvatske pošte po rezultatima smješteno među uspješnije tvrtke u Europskoj uniji.

Hrvatska pošta je u 2021. ostvarila prihod od 1,78 milijardi kuna i obavila 235 milijuna poštanskih usluga, a dostavljano je i 10,3 milijuna paketa.

EBITDA marža bilježi blagi pad u odnosu na prethodne godina jer je tijekom 2021. za nagrade zaposlenicima izdvojeno čak 125 milijuna kuna čime su povećani rashodi. Istovremeno, to je omogućilo zadržavanje i zapošljavanje novih radnika na operativnim radnim mjestima te omogućilo Hrvatskoj pošti nesmetano poslovanje.

Sve veća potrošnja u digitalnim i online trgovinama obilježila je i prošlu godinu, a sukladno tome zabilježen je nastavak rasta količina i volumena paketa, koji je u 2021. iznosio 15%. Neto dobit Hrvatske pošte za prošlu godinu iznosi 48,6 milijuna kuna s 235 milijuna ostvarenih poštanskih usluga. U sklopu petogodišnjeg investicijskog razdoblja koje završava ove godine, investirano je više od milijardu kuna: u novu infrastrukturu, modernu poštansku tehnologiju te poboljšanje uvjeta rada. Godišnji utjecaj Hrvatske pošte cjelokupno gospodarstvo veći je od pola milijarde kuna.

U 2021. Hrvatska pošta započela je realizaciju investicije u paketomate, novog beskontaktnog dostavnog kanala. U proteklih godinu dana postavljeno je više od 150 od ukupno 300 paketomata koliko će ih biti na lokacijama diljem Hrvatske.

Tagovi: Hrvatska pošta, poštanske usluge
PROČITAJ I OVO
Uz Tolušića uhićen i zaposlenik tijela državne uprave
UHIĆENJA
Uz Tolušića uhićen i zaposlenik tijela državne uprave
ZAGREB - Uz bivšeg ministra Tomislava Tolušića zbog subvencijske prijevare i zlouporabe položaja vezano uz natječaje u vinskom sektoru uhićen je još jedan zaposlenik tijela državne uprave, doznaje se u policiji koja nije otkrila identitete uhićenih.
Matija Kovačević umjesto Dauba u Upravnom odboru HT-a
KARIJERE
Matija Kovačević umjesto Dauba u Upravnom odboru HT-a
ZAGREB - Matija Kovačević imenovan je članom Uprave Hrvatskog Telekoma za financije.
Holcim u Koromačnu započeo KOdeCo projekt
PROJEKTI
Holcim u Koromačnu započeo KOdeCo projekt
KOROMAČNO - U sklopu europskog zelenog plana, zakonodavnog okvira dekarbonizacije Europe do 2050. godine, Holcimova tvornica cementa u Koromačnu pokrenula je projekt rekonstrukcije postrojenja s ciljem smanjenja emisija ugljičnog dioksida kroz povećanje energetske oporabe otpada, čime postaje jedan od predvodnika zelene tranzicije u Hrvatskoj.
Kostić nije uspio postati većinski vlasnik Budvanske rivijere i Svetog Stefana
NEUSPJELA PONUDA
Kostić nije uspio postati većinski vlasnik Budvanske rivijere i Svetog Stefana
PODGORICA - Akcionarima Budvanske rivijere i Sveti Stefan hotela nije se svidjela ponuda MKG Propertisa za otkup akcija, pa se veoma mali broj akcionara prijavio da proda akcije firmi koja je dio MK grupe, čiji je vlasnik Miodrag Kostić.
C&A zatvara trgovine u Srbiji, tvrdi da je meta velike prevare
SKANDALI
C&A zatvara trgovine u Srbiji, tvrdi da je meta velike prevare
BEOGRAD - Kompanija C&A Srbija proglasila je stečaj, nakon što je, kako je saopštila, "postala meta organizovane carinske prevare nepoznatih počinilaca".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE