GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska pošta: 48,6 milijuna kuna neto dobiti u 2021.

Hrvatska pošta: 48,6 milijuna kuna neto dobiti u 2021.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2022 / 08:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Hrvatska pošta ostvarila je u protekloj godini EBITDA od 171,7 milijuna kuna s EBITDA maržom od 10,1%, čime je poslovanje Hrvatske pošte po rezultatima smješteno među uspješnije tvrtke u Europskoj uniji.

Hrvatska pošta je u 2021. ostvarila prihod od 1,78 milijardi kuna i obavila 235 milijuna poštanskih usluga, a dostavljano je i 10,3 milijuna paketa.

EBITDA marža bilježi blagi pad u odnosu na prethodne godina jer je tijekom 2021. za nagrade zaposlenicima izdvojeno čak 125 milijuna kuna čime su povećani rashodi. Istovremeno, to je omogućilo zadržavanje i zapošljavanje novih radnika na operativnim radnim mjestima te omogućilo Hrvatskoj pošti nesmetano poslovanje.

Sve veća potrošnja u digitalnim i online trgovinama obilježila je i prošlu godinu, a sukladno tome zabilježen je nastavak rasta količina i volumena paketa, koji je u 2021. iznosio 15%. Neto dobit Hrvatske pošte za prošlu godinu iznosi 48,6 milijuna kuna s 235 milijuna ostvarenih poštanskih usluga. U sklopu petogodišnjeg investicijskog razdoblja koje završava ove godine, investirano je više od milijardu kuna: u novu infrastrukturu, modernu poštansku tehnologiju te poboljšanje uvjeta rada. Godišnji utjecaj Hrvatske pošte cjelokupno gospodarstvo veći je od pola milijarde kuna.

U 2021. Hrvatska pošta započela je realizaciju investicije u paketomate, novog beskontaktnog dostavnog kanala. U proteklih godinu dana postavljeno je više od 150 od ukupno 300 paketomata koliko će ih biti na lokacijama diljem Hrvatske.

Tagovi: Hrvatska pošta, poštanske usluge
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE