GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska pošta u pilot-projektu postaje mjenjačnica kriptovaluta

Hrvatska pošta u pilot-projektu postaje mjenjačnica kriptovaluta
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2019 / 08:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Od 15. srpnja svi domaći i strani korisnici svoje kriptovalute mogu promijeniti u kune u zadarskim poštanskim uredima, priopćeno je danas iz Hrvatske pošte. Rezultat je to provođenja pilot-projekta u sklopu većeg procesa digitalizacije poslovanja, što je jedna od razvojnih strategija Hrvatske pošte.

Kriptovalute imaju zadnjih godina sve više korisnika, a Hrvatska pošta želi, sa svojom mrežom od 1016 poštanskih ureda, pridonijeti njihovoj popularnosti. Ulaskom na tržište digitalnih valuta Hrvatska pošta ima namjeru potvrditi svoj položaj i biti jedan od lidera u digitalnoj transformaciji.

Pilot-projekt ostvaruje se u suradnji s hrvatskom tvrtkom Electrocoin, koja već pet godina vodi servis bitcoin-mjenjacnica.hr, provodi se u tri poštanska ureda u Zadru (Š. Kožičića Benje 1, Josipa Jurja Strossmayera 8 i Ulici akcije Maslenica 1), a pokazat će interes tržišta za ovakvu vrstu usluge.

Cilj Hrvatske pošte je ponuditi mogućnost zamjene kriptovaluta u svim većim naseljima i turističkim središtima u Hrvatskoj.

Zamjena kriptovaluta za kune obavlja se u nekoliko jednostavnih koraka. Nakon podnošenja zahtjeva skenira se QR kod, te korisnik u poštanskom uredu dobiva gotovinu. Trenutačno je moguće zamijeniti pet najčešće korištenih kriptovaluta (bitcoin, ethereum, stellar, ripple i EOS), kažu iz Hrvatske pošte.

Tagovi: Hrvatska pošta, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
BRODARI
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
RESTORANI
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
BEOGRAD - Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu.
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice listopada.
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
ODLAZAK
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
KOPER - Uprava i Nadzorni odbor Luke Koper danas su sklopili sporazum prema kojem Uprava na čelu s Dimitrijem Zadelom podnosi ostavku. Zadelu i članovima uprave Metodu Podkrižniku i Irmi Gubanec prestaje mandat 15. studenog, rekao je nakon izvanredne sjednice nadzornog odbora njegov predsjednik Franci Matoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE