GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatsko-slovenskom konzorciju prva faza gradnje CGO-a Lećevica

Hrvatsko-slovenskom konzorciju prva faza gradnje CGO-a Lećevica
GRADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2022 / 10:38
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Zajednica ponuditelja u kojoj su hrvatski Sarađen te slovenski GH Holding i VGP Drava Ptuj, projektirat će i u prvoj fazi graditi Centar za gospodarenje otpadom (CGO) Lećevica u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je u srijedu.

Zajednička ponuda triju tvrtki od 155,6 milijuna kuna bez PDV-a bila je najpovoljnija na javnom natječaju. Na odabir se nitko nije žalio pa se uskoro kreće u potpisivanje ugovora.

Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji je 611,4 milijuna kuna, a projekt se sa 71 posto sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.

U prvoj fazi realizacije očekuje se gradnja trafostanice koja će biti spojena na javnu energetsku mrežu, unutarnje prometnice te kanala i obodne prometnice oko odlagališta. Uredit će se infrastruktura potrebna za uredno funkcioniranje centra: vodovod, odvodnja, sabirni spremnici s crpnim stanicama za otpadne, krovne i hidrantske vode, infiltracijski jarci, energetika i telekomunikacije. Uredit će se i zelene površine i uvesti rasvjeta i videonadzor te će se osigurati protupožarni pojas.

Izgradit će se i prostor za obradu građevinskog materijala, portirnica, mosna vaga, reciklažno dvorište, upravna zgrada, parkiralište za kamione i automobile, servisne zgrade, praonica vozila i benzinska postaja.

Na dijelu odlagalištu otpada postavit će se brtveni i drenažni sloj, a svemu će prethoditi krčenje parcele i niveliranje terena prema potrebi.

"Odabir izvođača radova za projektiranje i građenje centra značajan je korak ka uspostavi cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. To je ujedno i potvrda da je odluka o podjeli projekta na dvije faze realizacije, kako bi se ubrzala gradnja i maksimalno iskoristila dostupna bespovratna sredstva, bila ispravna. Potpisivanje ugovora te početak izvršenja ugovora očekujemo do kraja ove godine, a rok za dovršetak prve faze realizacije centra je 14 mjeseci", izjavio je direktor Regionalnog centra čistog okoliša Ivan Vukorepa.

Dodao je kako je pokrenuta i javna nabava za građenje tri pretovarne stanice i nadzor građenja, koje su također dio prve faze realizacije.

Sarađen iz Stankovaca je jedna od vodećih građevinskih tvrtki u regiji Zadarske i Šibensko-kninske županije. Izvodi sve vrste građevinskih radova, a bavi se i eksploatacijom kamena, proizvodnjom betona i asfalta.

GH Holding iz Ljubljane jedno je od najvećih slovenskih građevinskih poduzeća koje realizira cjelovita projektna rješenja.

Drava, Vodnogospodarsko poduzeće Ptuj, tvrtka je koja je lani obilježila 70 godina rada tijekom kojih je bila uključena u poslove upravljanja vodama u slivu Drave, a u zadnje vrijeme i u jadranskom slivu te provedbu javne službe zaštite voda u Sloveniji.

Tagovi: CGO Lećevica, Sarađen, GH Holding, VGP Drava Ptuj, Centra za gospodarenje otpadom
PROČITAJ I OVO
CNN smanjuje broj zaposlenika
REZOVI
CNN smanjuje broj zaposlenika

ATLANTA - Christ Licht, čelnik CNN-a koji je u vlasništvu Warner Brosa, obavijestio je zaposlenike dopisom u srijedu da su u tijeku otpuštanja, navodi se u e-mailu koji je Reuters dobio na uvid.

NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
ŠIRENJE
NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
LJUBLJANA - Nakon pokretanja leasing društva NLB Lease&Go na slovenskom tržištu u proljeće 2020. godine, slovenska NLB Grupa nedavno je osnovala leasing kuća s ovim imenom u Sjevernoj Makedoniji a dobivena su sva regulatorna odobrenja za kupnju leasing subjekta u Srbiji.
Jadroplov ugovorio kupnju još jednog LPG broda
BRODARI
Jadroplov ugovorio kupnju još jednog LPG broda
SPLIT - Brodarska kompanija Jadroplova izvijestila je u srijedu da je sklopila ugovor sa švicarskom tvrtkom Global One Energy o kupnji broda za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG), po cijeni od 23,5 milijuna dolara.
H&M otpušta 1.500 radnika
REZOVI
H&M otpušta 1.500 radnika
STOCKHOLM - Švedski lanac trgovina odjećom H&M najavio je u srijedu da će ukinuti 1.500 radnih mjesta kako bi smanjio troškove u razdoblju slabije potražnje građana zbog krize troškova života.
Konzum i Mercator u BiH i Srbiji zaslužni za visoku dobit Fortenove
SJAJNE BROJKE
Konzum i Mercator u BiH i Srbiji zaslužni za visoku dobit Fortenove
ZAGREB - Fortenova grupa je objavila detaljne poslovne rezultate za prvih devet ovogodišnjih mjeseci, prema kojima je ostvarila dobit iz kontinuiranog poslovanja od 534 milijuna kuna, nasuprot gubitku od 384 milijuna kuna u istom lanjskom razdbolju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE