GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT dioničarima isplaćuje osam kuna dividende iz dobiti 2020. godine

HT dioničarima isplaćuje osam kuna dividende iz dobiti 2020. godine
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2021 / 15:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) isplatit će dioničarima dividendu od osam kuna po dionici iz dobiti za 2020. godinu, odlučila je u petak HT-ova skupština.

HT je u 2020. godini ostvario neto dobit od 703,8 milijuna kuna.

Najveći dio te neto dobiti ili iznos od 641,9 milijuna kuna upotrijebit će se za isplatu dividende dioničarima, u iznosu od osam kuna po dionici, izvijestio je HT.

Dio neto dobiti od 61,9 milijuna kuna će se raspodijeliti u zadržanu dobit.

Prema odluci skupštine, dividenda će biti isplaćena svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 6. svibnja 2021. (record date).

Datum od kojega će se trgovati dionicom HT-a bez prava na isplatu dividende je 5. svibnja 2021. (ex date).

Tražbina za isplatu dividende dospijeva 17. svibnja 2021. (payment date).

Uz odluku o upotrebi dobiti, skupština je dala razrješnicu članovima Uprave i Nadzornog odbora za poslovnu godinu 2020. godinu.

Inače, većinski vlasnik HT-a je Deutsche Telekom Europe, koji drži 41.763.153 dionice ili 51,71 posto, pa će mu, s obzirom na dividendu od osam kuna po dionici, pripasti dividenda od oko 334 milijun kuna.

Tagovi: Hrvatski Telekom, dividenda
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE