GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT: Nije počinjena šteta ni jednom od dioničara niti društvu

HT: Nije počinjena šteta ni jednom od dioničara niti društvu
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 16:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) poručio je u srijedu u komentaru tvrdnji iz Društva dioničara HT-a, da kupnja obveznica ne utječe na dobit kompanije, koja se odlukom glavne skupštine dijeli kao dividenda dioničarima, te kako nije počinjena šteta ni dioničarima ni društvu.

Predstavnici udruge Društvo dioničara Hrvatskog Telekoma na današnjoj konferenciji za medije su ustvrdili da je HT unatrag nekoliko godina značajna novčana sredstva beskamatno plasirao povezanim poduzećima Deutsche Telekoma u Nizozemskoj, a kako je pritom ustvrdio predstavnik nekoliko dioničara Hrvoje Šimić, tako je oštećen i HT i dioničari zbog manje isplaćenih dividendi.

Naime, kako su naveli iz udruge, HT je 2016. kupio obveznice tvrtke Deutsche Telekom International Finance, u krajnjem vlasništvu tvrtke Deutsche Telekom AG u iznosu od 928 milijuna kuna, ustvrdivši da takve obveznice nisu donosile nikakav prinos za HT, čime je faktički beskamatno kreditirao većinskog dioničara, Deutsche Telekom.

"Hrvatski Telekom je na burzi izlistana kompanija te posluje transparentno i u skladu s najvišim standardima korporativnog upravljanja. U tom smislu je i činjenica da je kompanija u prosincu 2016. godine uložila 125 milijuna eura u obveznice transparentno objavljena", odgovorio je HT na Hinin upit.

Iz kompanije su naveli da su obveznice iskupljene u travnju 2020. godine u punom iznosu, uz ocjenu da nema nikakve dvojbe da je to ulaganje bilo dobra investicija kojom ni u kojem slučaju nije počinjena šteta ni jednom od dioničara, niti društvu.

"Dapače, konkretno ulaganje je doprinijelo održavanju vrijednosti kompanije", dodali su iz HT-a te poručili da upravljanje novcem, što uključuje i kupnju obveznica ili bilo kojih drugih financijskih instrumenata, ne utječe na dobit kompanije koja se odlukom glavne skupštine dijeli kao dividenda dioničarima.

"Konzistentna politika dividendi u kombinaciji s programom otkupa vlastitih dionica jasno pokazuju namjeru kompanije o povratu vrijednosti svojim dioničarima. Glavnoj skupštini predložili smo dividendu u iznosu od osam kuna po dionici što predstavlja omjer isplate od 91,2 posto ostvarene dobiti, čime unatoč izazovima pandemijske 2020. godine, dodatno potvrđujemo namjeru o povratu vrijednosti dioničarima", ustvrdili su iz HT-a.

Zaključno su poručili da izjave "izvjesnih pojedinaca koji svoje partikularne interese pokušavaju neutemeljeno prikazati kao javni interes, koristeći se pritom netočnim informacijama, nemaju uporište niti u jednoj činjenici te ih ne žele komentirati".

Tagovi: Hrvatski Telekom, dividenda, Društvo dioničara HT-a, Hrvoje Šimić
PROČITAJ I OVO
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE