GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT pripaja HT Produkciju

HT pripaja HT Produkciju
PRIPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2022 / 14:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski Telekom je objavio kako je u postupku pripajanja društva HT Produkcija d.o.o.

HT d.d. je jedini član društva HTP d.o.o. te se u ovom postupku pripajanja primjenjuju odredbe članka 531. Zakona o trgovačkim društvima o pripajanju u posebnim slučajevima („jednostavno“ pripajanje). HT d.d. i HTP d.o.o. sklopili su Ugovor o pripajanju. Predmetnim Ugovorom, ugovorne strane su se suglasile da se HTP d.o.o. pripoji HT-u d.d. kao društvu preuzimatelju, prijenosom cijele svoje imovine i svih svojih obveza na društvo preuzimatelja, bez provođenja postupka likvidacije pripojenog društva.

Danom upisa pripajanja u sudski registar u kojem je upisano društvo preuzimatelj, pripojeno društvo će prestati postojati. Društvo preuzimatelj postat će sveopći pravni sljednik pripojenog društva te će time stupiti u sve pravne odnose pripojenog društva. Ugovor o pripajanju iz prethodnog odlomka je dana 31. ožujka 2022. godine predan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu.

Ugovor o pripajanju će stupiti na snagu kada ga odobri skupština pripojenog društva, a s obzirom da se u ovom postupku radi o spomenutom „jednostavnom“ pripajanju, za valjanost Ugovora o pripajanju nije potrebno tražiti odobrenje Glavne skupštine društva preuzimatelja (HT d.d.), osim ako dioničari toga društva čiji udjeli zajedno dosižu najmanje dvadeseti dio temeljnoga kapitala ne zahtijevaju da se sazove Glavna skupština HT-a d.d. koja treba odlučiti o davanju odobrenja za pripajanje.

Takav zahtjev se može podnijeti HT-u d.d. na adresu Radnička cesta 21, Zagreb, u roku od mjesec dana, računajući od dana predaje Ugovora o pripajanju u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu.

Obavještavaju se dioničari HT-a d.d. da su u sjedištu društva na adresi Radnička cesta 21, Zagreb, radnim danom u vremenu od 10:00 do 14:00 sati na uvid dostupne isprave iz članka 517. stavka 2. Zakona o trgovačkim društvima. HTP d.o.o., pružatelj digitalne EVOtv usluge, je društvo u stopostotnom vlasništvu HT-a, od 2019. godine.

Djelatnost HTP-a je razvoj, održavanje i pružanje komunikacijskih usluga.

Na kraju 2021. godine, Društvo je s 11 zaposlenih ostvarilo ukupan prihod od prodaje u iznosu od 78 milijuna kuna.

Nakon pripajanja neće biti promjena u postojećim EVOtv uslugama.

HT će nastaviti pružati korisnicima EVOtv usluge najbolji izbor programskih sadržaja, prilagođen tržišnim trendovima i potrebama korisnika.

Tagovi: Hrvatski Telekom, HT Produkcija
PROČITAJ I OVO
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
INTERES
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
RIJEKA - Šest je potencijalnih ponuditelja koji u ovoj, neobvezujućoj fazi iskazuju interes za kupnju trećemajske tvrtke-kćeri "3. maj Rijeka 1905".
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
ZAKUP
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
PODGORICA - Na drugi međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare stigla je jedna ponuda.
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
ZATVARANJE
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
KRANJ - Continental zbog loših tržišnih uvjeta zatvara tvornicu za proizvodnju tiskarskih guma u Kranju. Odluka će utjecati na 70 radnih mjesta.
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
VOJNA INDUSTRIJA
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
SARAJEVO - Američka kompanija Regulus Global preuzela je 33 posto dionica vogošćanskog Pretisa i manjinski paket dionica bugojskog Binasa.
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE