GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT: Značajan rast korištenja svih usluga

HT: Značajan rast korištenja svih usluga
OČEKIVANO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2020 / 13:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Otkako su u Hrvatskoj uvedene mjere protiv širenja koronavirusa, HT je ostvario povećanje prometa u mrežama i svladao brojne poslovne i izazove za održanje povezanosti korisnika, a trenutno zapošljava 30-ak novih ljudi, ističu iz HT-a na upit Hine o poslovanju u 'lockdownu'.

Napominjući kako o samim rezultatima poslovanja za prvi kvartal ne mogu davati komentare dok ih ne objave 30. travnja, iz HT-a uoči te objave za Hinu naglašavaju da su u situaciji mjera "zatvorenosti svega" u vrlo kratkom roku morali osigurati sve preduvjete za rad zaposlenika od kuće, kao i sigurnost i zaštitnu opremu za tehničare koji su u svakodnevnom kontaktu s korisnicima na terenu.

"Prioriteti su bili osigurati zaštitu zdravlja svih zaposlenika i njihovih obitelji, ali i omogućiti povezanost u situaciji u kojoj su komunikacija i povezanost važniji nego do sada.

Iako su očekivano od početka krize uzrokovane covidom19 bilježili znatna povećanja telekomunikacijskog prometa, to nije dovelo do nikakvih problema, jer je mreža dimenzionirana da može podnijeti i znatno veće povećanje prometa od onoga koje je sada prisutno.

Otkrivaju pritom da je u mobilnoj mreži u ožujku podatkovni promet povećan za 25 posto u odnosu na veljaču, uz istodobni 35 postotni rast korištenja govorne usluge.

I u fiksnoj mreži su zabilježili povećanje prometa od 65 posto u govornoj usluzi, te rast podatkovnog prometa od 50 posto, a i za travanj, s obzirom na zahtjeve privatnih i poslovnih korisnika, očekuju nastavak uzlaznog trenda.

"HT-ova mobilna mreža i u ovom je razdoblju dokazala kako se s razlogom ubraja među top 10 mreža u svijetu, no u svakom slučaju preporučujemo veće korištenje fiksnih usluga za pristup internetu, jer su puno manje ovisne o povećanju telekomunikacijskog prometa", poručuju iz HT-a.

Na pitanje jesu li koristili neke do vladinih mjera za pomoć gospodarstvu i što misle o tome, iz tog najvećeg telekoma i jedne od najjačih kompanija ukupno u Hrvatskoj kažu da nisu koristili te mjere niti su otpuštali ljude, nego ih trenutno i zapošljavaju, njih 30-ak, s naglaskom na IT znanja.

"Vladin paket mjera za pomoć gospodarstvu smatramo kvalitetnim rješenjem i nadamo se da će se i nakon rješavanja krize nastaviti s potezima u smjeru osiguravanja što poticajnijeg poslovnog okruženja. To će biti i presudno za što brži oporavak, a u tom kontekstu naglasak bi trebao biti na poticanju ulaganja u digitalnu infrastrukturu jer je dokazano da daje značajan pozitivan impuls gospodarskoj aktivnosti", poručuju iz HT-a.

Pozdravljaju posebice mjeru koja je telekomima, pa tako i HT-u, od ponedjeljka, 27. travnja, omogućila otvaranje prodajnih mjesta, uz poštivanje strogih epidemioloških mjera, što će im, kako kažu, olakšati svakodnevni rad i omogućiti kvalitetnu podršku korisnicima s obzirom da je neke usluge brže i jednostavnije ponuditi fizički nego na daljinu.

"Nakon normalizacije aktualne situacije, bit će nužno politike i aktivnosti usmjeriti ka kreiranju gospodarskog okruženja usmjerenog na poticanje poduzetništva i privlačenje investicija. To će imati i ključnu ulogu pri izlasku iz krize, kao i brža digitalizacija gospodarstva i društva te agilniji pristup poslovanju kojeg omogućavaju nove tehnologije za povećanje konkurentnost gospodarstva i podizanje životnog standarda", zaključuju iz HT-a.

Tagovi: Hrvatski Telekom, mobilni internet, koronavirus u Hrvatskoj, podatkovni promet, govorne usluge, fiksna telefonija
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE