GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hugo Boss potonuo 18% zbog pesimističnih predviđanja prodaje

Hugo Boss potonuo 18% zbog pesimističnih predviđanja prodaje
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2024 / 12:31
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Dionice Hugo Bossa pale su jutros 18%, nakon upozorenja da bi mogao biti iznevjerno ostvarivanje cilja prodaje za 2025. zbog slabljenja potrošačke potražnje.

Njemačka vrhunska modna marka bila je na putu za svoj najgori trgovinski dan od 2016., nakon što je rekla da očekuje da će prodaja rasti sporije u nadolazećoj godini unatoč dosezanju 4,2 milijarde eura (4,6 milijardi dolara) u 2023. — povećanje od 18% u 2023. prethodne godine.

Dionicama se trgovalo za 18 posto u padu u 8:52 ujutro po londonskom vremenu.

Izvršni direktor Daniel Grieder rekao je za CNBC u četvrtak da je 2023. bila "rekordna godina", ali je signalizirala skromniji rast od 3% do 6% u 2024.

Dodao je da bi ambicija tvrtke da dosegne 5 milijardi eura prodaje — izvorno zacrtana za 2025. — mogla biti "malo odgođena".

"Čak i ako se raspoloženje potrošača, tu i tamo, malo zaoštrava, zapravo smo na pravom putu i vjerujemo da idemo naprijed - također s makroekonomskim okruženjem i geopolitičkim pitanjima - na dobrom smo putu", rekao je Grieder.

Prilagođena prognoza dolazi jer su makroekonomski i geopolitički uvjeti utjecali na potrošačku potrošnju, a drugi vrhunski brendovi, uključujući Burberry i LVMH, izvješćuju o usporavanju prodaje.

Međutim, Grieder je rekao Hugo Boss, koji je bio dobro pozicioniran kao "priuštivi luksuzni" brend koji može ponuditi fleksibilnost cijena bez ugrožavanja marži.

“Mi smo pristupačan luksuz ili vrhunski premium brend. Mislim da je naš omjer cijene i vrijednosti za naš proizvod upravo prava stvar ... i to je slatka točka gdje mislimo da smo dobro pozicionirani,” rekao je.

Tagovi: Hugo Boss, Boss
PROČITAJ I OVO
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE