GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HUP: Pokreće se izbor za novog predsjednika/ce

HUP: Pokreće se izbor za novog predsjednika/ce
POSLODAVCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2020 / 15:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pokreće izbor novog predsjednika/ce HUP-a, izvijestili su u srijedu iz HUP-a nakon sjednice nekoliko tijela te udruge, a uoči izvanredne sjednice Skupštine.

Na zajedničkoj sjednici Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Savjeta HUP-a, koja je održana u uoči najavljene izvanredne sjednice Skupštine HUP-a, dosadašnja predsjednica HUP-a Gordana Deranja predložila je Izvršnom odboru da se otvori nominacijski postupak izbora novog predsjednika/ce HUP-a, navodi se u priopćenju HUP-a, čija se izvanredna sjednica skupštine održava danas poslijepodne.

"Zahvaljujem se svima s kojima sam prethodnih šest godina predano radila na inicijativama za reforme, za poboljšanje poslovnog okruženja i poboljšanje investicijske klime. Iako je to volonterska funkcija, odgovornost predsjednice HUP-a shvaćala sam vrlo ozbiljno i tako sam se odnosila prema svim temama i pitanjima koji su se nametali tijekom moja dva mandata", kazala je Deranja.

HUP, kako je istaknula, treba u najkraćem roku odabrati novog predsjednika koji će nastaviti predvoditi članove i udrugu u novim izazovima.

"Uloga HUP-a koji je socijalni partner i još uvijek najveća dobrovoljna udruga koja okuplja sve, od najmanjih do najvećih poslodavaca, iznimno je važna i HUP treba ostati jak i snažan", izjavila je Deranja.

Izvršni odbor, Nadzorni odbor i Savjet HUP-a zahvalili su se Gordani Deranji za cjelokupni njezin rad u svoja dva mandata.

"Gordana Deranja dala je izuzetan doprinos radu HUP-a i iznimno smo joj zahvalni na svemu što je učinila. Sada pokrećemo izbor novog predsjednika ili predsjednice i nastavljamo u ovim vremenima najave nove krize, intenzivno raditi na zaštiti interesa poslodavaca i poduzetnika", zajednička je izjava članova Savjeta, Nadzornog odbora i Izvršnog odbora HUP-a koja se prenosi u priopćenju.

Inače, nekoliko je medija proteklih dana u najavama izvanredne skupštine pisala kako vodstvo HUP-a "preživljava najveću krizu od svog osnutka, a tome u prilog ide činjenica o novom potencijalnom kršenju statuta udruge na što kontinuirano upozorava više uglednih članova iz jakih hrvatskih kompanija".

Naime, kako su prenijeli mediji jedna od točaka na skupštini bi trebale biti izmjene i dopune Statuta HUP-a, pri čemu je dijelu članova sporno što vodstvo time nastoji "ozakoniti" treći mandat Gordane Deranje na čelu HUP-a.

Kako je Deranji nedavno istekao drugi mandat, dio članova HUP-a tvrdi da ona "ne može biti ponovno izabrana za predsjednicu udruge, jer statut HUP-a jasno i nedvosmisleno govori da ista osoba može biti izabrana za predsjednika najviše dva puta uzastopno", a zamjeraju i da su poziv za izvanrednu sjednicu i promjene statuta dobili desetak dana prije skupštine, dok bi po odredbama statuta to trebali dobiti najmanje 30 dana ranije.

Uz to, dio članova HUP-a proziva vodstvo i da neka važna tijela ne mogu dobiti nikakav uvid u financije, itd.

Tagovi: Hrvatska udruga poslodavaca, Gordana Deranja
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE