GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HUP-Udruga trgovine: Trgovci ne odlučuju o cijenama voća i povrća

HUP-Udruga trgovine: Trgovci ne odlučuju o cijenama voća i povrća
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2020 / 12:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Članovi HUP-Udruge trgovine svjesni su ozbiljnosti situacije i izvanrednih okolnosti u kojima žive radnici, poslodavci i potrošači u RH.

Stoga apeliraju na javnost da razumije kako trgovci ne diktiraju cijene burzovno najosjetljivijih proizvoda; voća i povrća, ulja, šećera, brašna, već cijene diktira ponuda i uvjeti u dobavljačkim lancima koji zbog ove krizne situacije otežano funkcioniraju.

Članice HUP-Udruge trgovine osiguravaju sve potrebne mjere u cilju sprečavanja širenja epidemije COVID-19 virusa, ali ujedno poduzimaju sve aktivnosti kako bi se odvijala nesmetana opskrba stanovništva osnovnim proizvodima. Svi radnici i trgovci te dobavljači i dostavljači ulažu maksimalne napore kako bi cijeli lanac funkcionirao i kako bi stanovništvo bilo redovito opskrbljeno neophodnim proizvodima:

„ Svakodnevno održavamo krizne telekonferencijske sastanke kako bi prikupili aktualnosti, informacije sa terena i tržišta i kako bismo se koordinirali u ovoj iznimno teškoj situaciji. Ovim putem apeliramo prema potrošačima da u ovim izvanrednim okolnostima imaju na umu da se cijene definiraju na dnevnim razinama u skladu s raspoloživom ponudom od brojnih dobavljača i proizvođača. Promjene u cijenama su moguće jer, primjerice, samo kod voća i povrća svaka isporuka dolazi sa izmijenjenim cijenama. Svi inputi su se promijenili, naročito je iznimna stavka prijevoz koji je ugrožen i otežan i molimo za razumijevanje“- izjavila je Sanja Smoljak Katić, direktorica HUP-Udruge trgovine.

"Najvažnija svakodnevna tema trgovaca jest osigurati nesmetan promet i opskrbu građana hranom i osnovnim namirnicama, a to je izazov u ovim kriznim okolnostima kada se uvjeti poslovanja mijenjaju iz dana u dan, iz sata u sat. Odluke Stožera svi pažljivo poštujemo i provodimo, ali se i one mijenjaju ovisno o dinamici širenja što mi u sustavima trgovina moramo odmah primjenjivati i prilagođavati poslovanje stoga molimo sve građane da uvaže okolnosti u kojima radimo.“ - izjavio je Martin Evačić predsjednik HUP -Udruge trgovine

Tagovi: HUP-Udruga trgovine, Sanja Smoljak Katić, Hrvatska udruga poslodavaca
PROČITAJ I OVO
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE