GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HŽ: Ne radi uređaj za osiguravanje prijelaza pruge na dionici Savski Marof - Dobova

HŽ: Ne radi uređaj za osiguravanje prijelaza pruge na dionici Savski Marof - Dobova
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2021 / 19:15
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uređaj za osiguravanje pružnog prijelaza 81 "Pliva" na dionici Savski Marof - Dobova oštećen je u prometnoj nesreći i trenutačno ne služi za regulaciju prometa, izvijestile su u četvrtak Hrvatske željeznice (HŽ), dodajući da sigurnost sudionika u cestovnome i željezničkom prometu pritom nije ugrožena.

Taj uređaj ne radi nakon što je 7. svibnja 2021. u 20,16 sati na tom prijelazu vlak udario vozilo dok je uređaj za osiguravanje prijelaza bio uključen, to jest dok su cestovni svjetlosno-zvučni signali bili uključeni, a polubranici spušteni.

Od siline udarca vozilo je odbačeno na betonsku kućicu u kojoj je smješten uređaj za osiguranje prijelaza i koja je pritom odbačena nekoliko metara dalje i znatno oštećena.

S obzirom na štetu na kućici te na složeni i dugotrajni popravak unutrašnjeg uređaja za osiguravanje prijelaza, ne može se predvidjeti kad će se uspostaviti regulacija prometa, ističe HŽ i dodaje kako čini sve da to bude što prije te moli sve sudionike u prometu za strpljenje.

Napominje kako vlakovi preko tog prijelaza prometuju tako da strojovođa postupa u skladu s Pravilnikom o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkom prometom.

To znači da prije prijelaza mora zaustaviti vlak i - nakon što se uvjeri da ga nitko ne prelazi - može nastaviti vožnju brzinom do najviše deset kilometara na sat dok čelo vlaka ne prođe preko prijelaza. Nakon toga može nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom.

Sigurnost sudionika u cestovnom i željezničkom prometu pritom nije ugrožena, ističe HŽ i dodaje kako su zbog obaveznog zaustavljanja vlakova ispred prijelaza 81 "Pliva" i zbog konfiguracije i rasporeda ostalih signalno-sigurnosnih uređaja na tom dijelu pruge moguće i povremene teškoće u radu željezničko-cestovnog prijelaza 83 "Drenje", koji će za vožnje vlakova iz smjera Dobove biti uključen određeno duže vrijeme (oko osam min).

HŽ također moli sve sudionike u prometu koji se tu nađu za strpljenje te da poštuju prometnu signalizaciju.

Tagovi: Hrvatske željeznice, HŽ Infrastruktura
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE