GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iberia i Vueling u srpnju vraćaju letove za Split i Dubrovnik

Iberia i Vueling u srpnju vraćaju letove za Split i Dubrovnik
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2020 / 19:55
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Španjolski zrakoplovni prijevoznici Iberia i Vueling izvijestili su u četvrtak kako će od 1. srpnja vratiti dio letova iz Madrida i Barcelone prema inozemnim odredištima, među kojima Dubrovniku i Splitu, nakon što su ti letovi bili obustavljeni zbog koronavirusa.

Od kada je u Španjolskoj proglašeno izvanredno stanje 14. ožujka Iberia održava samo inozemne letove prema Londonu i Parizu kako bi putnici u hitnim slučajevima mogli stići na svoja odredišta. Turistička putovanja su zabranjena, a granična policija provjerava dokumente i potvrde onih rijetkih inozemnih putnika na aerodromima.

No nakon što je španjolska vlada u ponedjeljak izvijestila kako će od 1. srpnja dopustiti dolazak stranih turista u zemlju, Iberia i Vueling su najavili postupno vraćanje svojih letova.

U srpnju će Iberia imati let između Madrida i Dubrovnika, koji će biti jedna od 15 njenih inozemnih destinacija. U kolovozu će uvesti dodatnih 28 destinacija u Europi i na sjeveru Afrike.

„Kako bi se vratilo povjerenje klijenata nećemo naplaćivati penale za promjenu karata kupljenih od danas do 30. lipnja, za letove do 31. prosinca“, navela je Iberia u četvrtak u priopćenju objavljenom na svojoj internetskoj stranici.
Iberia je imala i letove između Madrida i Zagreba te Zadra no zasad je nepoznato što će biti s njima. Kompanija do objave ove vijesti nije odgovorila na upit.

Poslovanje Iberije će u srpnju i kolovozu biti na 21 posto kapaciteta u odnosu na ranije predviđeni ovog ljeta, a u slučaju povećane potražnje kapacitet bi se mogao povećati na 35 posto.

Preko Iberijine internetske stranice mogu se rezervirati i letovi između Madrida i Splita od 1. srpnja a putnike će prevoziti aviokompanija Vueling.

Iberia i Vueling, naime, imaju zajedničkog vlasnika, kompaniju International Airlines Group.

"Možemo potvrditi da ćemo od srpnja postepeno vraćati letove iz Barcelone prema Dubrovniku i Splitu", rekao je Vuelingov glasnogovornik Xabier Martinez Serrano.

Letovi iz Španjolske prema drugim kontinentima do daljnjeg su obustavljeni.
„Imamo u planu vratiti i duge letove prema udaljenim destinacijama kada situacija to dopusti i kada se ukinu karantena i ograničenja putovanja“, priopćila je Iberia.

Španjolska, jedna od najpogođenijih europskih zemalja koronavirusom, trenutno ima zatvorene granice pa u zemlju smiju ulaziti samo strani prekogranični radnici, zrakoplovno osoblje, vozači kamiona, zdravstveni djelatnici te pacijenti naručeni na operacije ili osobe s potvrdom o nužnosti hitnog ulaska u Španjolsku.

Španjolska vlada kroz četiri faze (od 0 do 3) popušta mjere ograničenog kretanja stanovnika te pokušava dovesti zemlju u „novu normalu“ do kraja lipnja.

Najveći i najteže pogođeni gradovi covidom-19 Madrid i Barcelona nalaze se u fazi 1 a većina teritorija u fazi 2.

Iberia će od 1. srpnja povećati i broj domaćih letova u Španjolskoj jer sada njeni avioni lete iz Madrida samo prema Kanarskim i Balearskim otocima, Barceloni, Bilbau te sjevernim pokrajinama Asturiji i Galiciji.

Tagovi: Iberia, Vueling, Zračna luka Split, International Airlines Group, Zračna luka Dubrovnik, hrvatski turizam, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE