GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Idući tjedan donosi povratak avioprometa

Idući tjedan donosi povratak avioprometa
AVIONI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2020 / 07:55
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA – Dan D za europski, kao i hrvatski turizam, pred vratima je. Riječ je o 15. lipnju, datumu kada bi se trebalo mnogo toga više znati oko liberalizacije prolaska granica unutar EU-a, za Hrvatsku možda najvažnije, znat će se što će biti s režimom za njemačke građane s obzirom na to da sada za većinu njemačkih pokrajina vrijedi da po povratku u svoju zemlju moraju u karantenu.

Hrvatska je otvorila granice za desetak europskih zemalja među kojima su i najvažnija tržišta poput Njemačke, Slovenije i Austrije, no da s druge strane ne ide baš tako glatko s popuštanjima pokazao je ovaj tjedan primjer Austrije koja je ukinula sve epidemiološke mjere za putovanja austrijskih državljana u zemlje s kojima ta zemlja direktno graniči. Znači ne i za Hrvatsku, iako se najavljuje da će se o tome raspravljati idući tjedan.

U Hrvatskoj udruzi turizma (HUT) tako ističu da se dnevno bilježi velik interes Austrijanaca u pozivima i rezervacijama.

– To je najbolji dokaz koliko oni žele doći u Hrvatsku te se nadamo da će službena politika uz EU preporuke poslušati i želje svojih građana, istaknuo je Veljko Ostojić, direktor HUT-a, navodeći kako se trenutačno u Hrvatskoj odmara oko 1.500 austrijskih gostiju. Trenutačno je u Hrvatskoj otvoren 321 hotel i 171 kamp, a u idućim danima otvorenje dodatnih kapaciteta najavile su sve vodeće turističke kompanije. Jasno je da s potpunim otvaranjem granica mnogi još uvijek kalkuliraju, uz ostalo, svi žele da njihovi građani na odmoru ostanu u domicilnoj zemlji. No turistički tokovi se neminovno pokreću, što je vidljivo i iz najava o ponovnom pokretanju aviolinija. Avionski promet je, naime, uz kruzing, najpogođeniji.

Prema informacijama koje je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) prikupila putem svojih ureda predstavništava, najviše letova najavljeno je za drugu polovinu lipnja i početak srpnja za zračne luke Split i Dubrovnik, kao i za Zadar, Pulu, Zagreb i Rijeku. Najviše letova prema hrvatskim destinacijama najavljeno je s tržišta Njemačke, Beneluxa i Francuske. Aviopromet je bio jedna od tema i jučer održane videokonferencije Hrvatske gospodarske komore (HGK) Putničke agencije i koronavirus: jučer, danas, sutra?

U HTZ-u navode kako su među najavljenim linijama za Split letovi Austrian Airlinesa s tržišta Austrije, Luxairtoursa, Transavie i easyJeta s tržišta Beneluxa, Transavie i easyJeta s tržišta Francuske, Condora i Eurowingsa s tržišta Njemačke, easyJeta i Wizz Aira s tržišta Velike Britanije, a potvrđen je i let Croatia Airlinesa koji će Split povezivati s Rimom od sredine lipnja. Za Dubrovnik najavljeni su letovi Austrian Airlinesa s tržišta Austrije, Luxairtoursa, TUI-ja, easyJeta i Brussels Airlinesa s tržišta Beneluxa, Transavije i easyJeta s tržišta Francuske, a najavljeni su i letovi s tržišta Njemačke, Mađarske, Norveške, Švedske i Danske. Prema najavama, Ryanair, Luxairtours i easyJet će povezivati Zadar s tržištem Beneluxa, dok će ovu hrvatsku destinaciju Ryanair također povezivati i s njemačkim destinacijama među kojima su Stuttgart, Berlin, Düsseldorf, Karlsruhe i Köln. Pula će prema najavama, između ostalog, biti povezana letovima Ryanaira, Luxairtoursa i easyJeta s tržištem Beneluxa, a najavljeni su i letovi iz Pariza, Frankfurta, Düsseldorfa i Londona. Za zračne luke Rijeka i Zagreb najavljeni su letovi s tržišta Njemačke, Velike Britanije i Beneluxa.

Tagovi: avionski promet, Croatia Airlines, Eurowings, Zračna luka Split, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Pula, Condor, easyJet, Ryanair, Transavia, Austrian Airlines, Lufthansa, Brussels Airlines
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE