GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IGH i HŽ Infrastruktura potpisali ugovor vrijedan 5,3 milijuna kuna

IGH i HŽ Infrastruktura potpisali ugovor vrijedan 5,3 milijuna kuna
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2020 / 13:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Institut IGH i HŽ Infrastruktura potpisali su ugovor o nadzoru radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor - Savski Marof, vrijednosti 5,3 milijuna kuna bez PDV-a, priopćeno je u utorak iz IGH.

Projekt se većim dijelom financira kreditom Svjetske banke za obnovu i razvoj (IBRD), a odnosi se na dionicu dvokolosiječne željezničke pruge duge 17,8 kilometara, koja se nalazi na koridoru RH1, izuzetno važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski prijevoz kojom u prosjeku prođe oko 160 vlakova na dan.

Radovi koje će IGH nadzirati trajati će 30 mjeseci, a iz te tvrtke ističu kako im je to već peti značajniji potpisani ugovor u posljednje vrijeme o nadzoru izgradnje i rekonstrukcije iznimno bitne infrastrukture za Hrvatsku. U ovom trenutku, IGH ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje pruža, primarno u graditeljstvu, navodi se u priopćenju.

Inače, HŽ Infrastruktura je 20. veljače ove godine s tvrtkom Swietelsky potpisala ugovor za izvođenje radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor - Savski Marof. Taj je ugovor vrijedan 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se 210 milijuna kuna financira kreditom Svjetske banke.

Kako je tada najavljeno, rok za izvođenje radova je 27 mjeseci od dana sklapanja ugovora.

Obnova pruge na dionici Savski Marof - Zagreb Zapadni kolodvor obuhvaća cjelovitu obnovu pružnog gornjeg i donjeg ustroja, sanaciju mostova Krapina, Lužnica, Vrabeščak kao i sanaciju propusta i sanaciju podvožnjaka Vrapčanska i Škorpikova.

Sanirat će se i tri pothodnika te ugraditi sintetičko popođenje na željezničko - cestovne prijelaze Sokolska, Kolodvorska, Savska, Brdovec i Savski Marof. Uredit će se i zgrada na kolodvoru Savski Marof i stajalištu Brdovec.

Radovi će obuhvatiti i zamjenu postojećih perona i uređenih površina novim stajalištima Kustošija, Zaprešić Savska i kolodvoru Podsused te ugradnju nadstrešnica u stajalištu Kustošija, Podsused, Zaprešić Savska i Brdovec.

Uskladit će se i signalno - sigurnosni i telekomunikacijski uređaji te kompletno obnoviti sustav kontaktne mreže.

Po završetku radova tom dionicom vlakovi će prometovati brzinom od 120 kilometara na sat, sigurnost i interoperabilnost željezničkoga prometa te nosivost pruge bit će veći, smanjit će se troškovi održavanja pruge, poboljšat će se i mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnome migracijskom prometu, a što je osobito bitno za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, stoji u današnjem priopćenju Instituta IGH.

Tagovi: Institut IGH, HŽ Infrastruktura
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE