GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ikea: Prihodi pali 4%, potražnja se u krizi brzo oporavila

Ikea: Prihodi pali 4%, potražnja se u krizi brzo oporavila
BLAGI PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2020 / 16:50
Autor: SEEbiz / H
STOCKHOLM - Prihodi švedskog lanca trgovina namještajem IKEA pali su u financijskoj godini 2019/2020. četiri posto, ali potražnja se brzo oporavila nakon pada koji je izazvao Covid 19, objavio je u utorak vlasnik brenda i franšize Inter IKEA.

Prihodi od prodaje proizvoda i usluga u svih 445 trgovina IKEA-e i na internetu iznosili su 39,6 milijardi eura.

Prodaja putem interneta skočila je 45 posto, s udjelom u ukupnom prometu od 21 posto, i zadržala se na visokoj razini čak i nakon što su ponovo otvorile fizičke trgovine, većina kojih je u početnim etapama pandemije u prosjeku prosjeku bila zatvorena četiri tjedna, navode u Inter IKEA-i.

Kada se isključe trgovine otvorene unatrag godinu dana, prihodi su pali oko 10 posto, naveo je izvršni direkor grupe Inter IKEA-e Jon Abrahamsson Ring. U prošloj fiskalnoj godini porasli su jedan posto.

Prilagođeni za utjecaj privremenog zatvaranja zbog pandemije koronavirusa, prihodi su bili gotovo na razini prethodne fiskalne godine jer je kriza zbog koronavirusa potaknula kupce da uređuju svoje domove, rekao je Abrahamsson.

U ovoj poslovnoj godini trebali bi ponovo porasti, kazao je.

IKEA napušta model velikih prodavaonica izvan grada i okreće se internetskoj prodaji i manjim trgovinama u središtu grada, prilagođavajući se digitalizaciji i novim navikama kupaca.

Grupa Ingka, najveći korisnik IKEA-ine franšize, odvojeno je izvijestila da je promet u njezinih 378 trgovina u fiskalnoj godini 2019/2020. pao četiri posto, na 35,2 milijarde eura. Internetska prodaja poskočila je 60 posto i sada čini 18 posto ukupnog prometa.

Tagovi: Ikea, poslovni rezultati, Grupa Ingka, Jon Abrahamsson Ring, Inter Ikea
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE