GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IKEA raskida suradnju s kineskim dobavljačem

IKEA raskida suradnju s kineskim dobavljačem
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2020 / 11:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - IKEA je danas objavila da raskida suradnju s kineskim dobavljačem nakon što je otkrila krivotvorene dokumente o podrijetlu drva.

"U tvrtki IKEA vjerujemo u puno preuzimanje odgovornosti za cijeli naš opskrbni lanac, kao i transparentnost o načinu kako poslujemo. Tijekom rutinske revizije dobavljača u Kini, naši stručnjaci za opskrbu drvom i šumarstvo otkrili su krivotvorene dokumente u vezi s podrijetlom drva u razdoblju od rujna 2019. do listopada 2020. godine. IKEA odjel nabave odmah je pokrenuo dubinsku istragu o svemu što se dogodilo, a što je u konačnici rezultiralo raskidanjem poslovnog odnosa s dobavljačem. Također smo zaustavili i prodaju spornih proizvoda na 57 naših tržišta na kojima su bili dostupni za kupnju", priopćeno je u petak iz Ikee.

"Ovo je potpuno neprihvatljivo kršenje pravila i za njega preuzimamo punu odgovornost. Suprotno je svim našim vrijednostima, suprotno onome tko smo i što – kao biznis - želimo biti. Naši kupci uvijek bi trebali moći u potpunosti vjerovati da je sve naše drvo nabavljeno odgovorno", navode u priopćenju.

"Kao veliki potrošač drva, vrlo ozbiljno shvaćamo svoje odgovornosti prema okolišu. Kako bismo osigurali potpunu sukladnost lokalnim zakonima svog korištenog drveta, radimo po najvišim standardima u industriji, provodeći oko 200 revizija svake godine. Zahvaljujući ovom sustavu uspjeli smo otkriti drvnu sirovinu čijem se podrijetlu ne može ući u trag te smo brzo reagirali.

Širom svijeta blisko surađujemo s više od tisuću dobavljača opreme za dom i mnogo više pod-dobavljača. Imamo veliko povjerenje u sve njih. Međutim, utvrdimo li bilo kakve nepravilnosti, sa svima će se postupati na isti način. Nećemo oklijevati raskinuti poslovni odnos ni poduzeti pravne radnje.

U skladu s našim dugogodišnjim opredjeljenjima za održivost, odlučni smo u daljnjem povećanju napora kako bismo proaktivno ojačali svoje zahtjeve u cijelom lancu opskrbe drvom. Također ćemo udružiti snage sa stručnjacima iz tog područja kako bismo pomogli u daljnjem rješavanju pitanja ukupnog industrijskog razvoja temeljenog na odgovornom gospodarenju šumama diljem svijeta", kažu u Ikei.

Tagovi: IKEA, kineski dobavljač, podrijetlo drva, drvo
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE