GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ikea u Dubaiju uvela plaćanje - vremenom

Ikea u Dubaiju uvela plaćanje - vremenom
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2020 / 10:07
Autor: SEEbiz
DUBAI - Čuveni švedski lanac "Ikea" u Dubaiju uvodi mogućnost plaćanja vremenom koje je kupac potrošio da bi stigao do prodajnog objekta. Iako na prvi pogled djeluje kao da se proizvodi dobijaju besplatno, situacija je ipak nešto drugačija.

Što vam više vremena treba da stignete do "Ikeine" trgovine, više ćete moći kupiti, prenosi časopis Forbes.

"Kupujte svojim vremenom" (Buy With Your Time) poruka je koju švedski lanac šalje u svijet, najprije iz Dubaija. Sve što treba da učiniti je da blagajnicima pokažete povijest svog kretanja na telefonu koju je zabilježila aplikacija Google map. To će biti dokaz koliko ste vremena potrošili putujući do prodavaonice.

Iako je u pitanju novina koja se odnosi isključivo na "Ikeu" u Dubaiju, u pitanju je potez koji širom otvara vrata važnim i radikalnim promjenama kada je riječ o kupovini i odnosu potrošača prema brendovima.

Nov način plaćanja uvodi se istovremeno sa otvaranjem "Ikeine" nove trgovine u Jabel Aliju, kvartu Dubaija prilično udaljenom od centra grada. Nema sumnje da će zbog nove "monete" kupci češće dolaziti u "Ikeu", provoditi više vremena u trgovini, a samim time i kupovati više.

Ideja iza ovog poteza je da potrošači troše beskonačno mnogo vremena da bi stigli do "Ikeinih" prodajnih objekata jer su oni najčešće smješteni na samom kraju grada. U skladu s tim, uvedena je cijena za svaki proizvod u "vremenskoj moneti", čija vrijednost je formirana na osnovu prosječnih primanja u Dubaiju.

Na taj način, osim u dirhamima, potrošači u Dubaiju mogu plaćati ukupnim vremenom koje su potrošili na "Ikeu".

"Prije nego što smo pokrenuli kampanju, shvatili smo dvije stvari: vrijeme je danas dragocjeno i kupci troše ozbiljnu količinu vremena da bi došli do naših trgovina koje su nekad daleko od centra grada", navode u "Ikei Dubai" i naglašavaju da je zbog toga važno nagraditi potrošače i odužiti im se.

Iako mogućnost ovakvog plaćanja djeluje idealno, postoji i druga strana medalje – ako ste želite da naplaćujete vijreme koje trošite dolazeći do prodavaonice, morate biti voljni da predate podatke o svom kretanju i to i prošlom i budućem.

Tagovi: Ikea, Dubai, Google Maps, Ikea Dubai
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE