GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IKEA zainteresirana za nekretnine u središtima velikih europskih gradova

IKEA zainteresirana za nekretnine u središtima velikih europskih gradova
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 15:20
Autor: SEEbiz / H
STOCKHOLM - Investicijski ogranak vlasnika švedskog lanca trgovina namještajem IKEA-e razgovara o kupnji komercijalnih nekretnina u središtima nekoliko velikih europskih gradova, signalizirajući promjenu dosadašnjeg modela poslovanja.

Ingka Investments aktivan je na tržištu nekretnina u sklopu IKEA-ine strategije usmjeravanja prema središtima velikih gradova, s lokacija u predgrađima. Zasada ih tek uzimaju u zakup, dodaje Reuters.

Prva je takva akvizicija Ingka Investmentsa finalizirana prošlog mjeseca u središtu Pariza u ulici Rue de Rivoli.

"Vodimo razgovore u velikim europskim gradovima. Puno je toga u planu ali za kupnju nekretnine treba vremena", objašnjava izvršni direktor Ingka Investmentsa Krister Mattsson u razgovoru za Reuters.

Ingka Investments ustraje u novoj strategiji unatoč nesigurnosti na širem tržištu maloprodaje zbog pandemije koronavirusa.

Koronavirus je pokrenuo egzodus iz glavnih šoping središta, ali cijene za vrstu nekretnina kakve traži Ingka Investments nisu naglo pale, tvrdi Mattsson.

"Za dobre lokacije u velikim gradovima, kakve tražimo kako bismo udovoljili zahtjevima naših kupaca, uvijek postoji potražnja. Nismo uočili značajniji utjecaj na cijene takvih nekretnina, kakav se mogao očekivati kada je nastupila kriza", dodao je.

Osim dobrog prostora za smještaj Ikeine trgovine, u tim bi zgradama mogli biti i drugi maloprodajni i uredski prostori, pa čak i stambeni, a Ingka Group bi preuzeo ulogu najmodavca, zaključio je Mattsson u razgovoru za Reuters.

Tagovi: Ikea, nekretnine, Ingka Investments
PROČITAJ I OVO
HUP raspisuje izbore za sva ključna tijela
IZBORI
HUP raspisuje izbore za sva ključna tijela
ZAGREB - Vijeće članova HUP-a u petak je odlučilo raspisati izbore za sva ključna tijela Hrvatske udruge poslodavaca - predsjednika, Izvršni i Nadzorni odbor, "koji će se provesti prema najvišim mogućim demokratskim standardima, transparentno i u skladu s pozitivnim promjenama kroz koje HUP prolazi", priopćeno je iz HUP-a.
Kina i digitalni odjel poduprli Siemensove kvartalne rezultate
DOBRE BROJKE
Kina i digitalni odjel poduprli Siemensove kvartalne rezultate
BERLIN - Njemački inženjerski konglomerat Siemens preliminarno je izvijestio o dobrim rezultatima digitalnog odjela i "značajnom" rastu u Kini u prvom fiskalnom tromjesečju, najavivši izmjenu procjena za cijelu fiskalnu 2021. godinu.
Rogaška postala nova vlasnica Medijskih toplica
TURIZAM
Rogaška postala nova vlasnica Medijskih toplica
LJUBLJANA - Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja prodaje, tvrtka Medijske toplice u stečaju dobila je novog vlasnika. Stečajni upravitelj lječilišta Igor Bončina rekao je danas da je slatinska tvrtka Hoteli in turizem Rogaška u četvrtak platila otkupnu cijenu. Nije mogao reći koje planove ima novi vlasnik lječilišta.
Zračne luke Istanbul i Charles de Gaulle prve po broju putnika u 2020.
PUTNICI
Zračne luke Istanbul i Charles de Gaulle prve po broju putnika u 2020.
LONDON - Zračne luke u svijetu su 2020. zbog pandemije i ograničenja putovanja zabilježile godišnji pad broja putnika između 70 i 80 posto, no neke su imale i manji pad te su rasle na ljestvici, poput primjerice najveće ruske zračne luke Šeremetjevo koja je s 8. skočila na 5. mjesto najprometnijih luka u Europi.
Dalekovod: Trajanje Fonda Inspirio FGS produljeno za šest mjeseci
PRODULJENJE
Dalekovod: Trajanje Fonda Inspirio FGS produljeno za šest mjeseci
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je danas zaprimio obavijest Konsolidatora iz koje proizlazi da je Povjerenički odbor Fonda na sjednici održanoj dana 19. siječnja 2021. godine donio odluku o produljenju trajanja Fonda za narednih šest mjeseci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE