GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IKEA zainteresirana za nekretnine u središtima velikih europskih gradova

IKEA zainteresirana za nekretnine u središtima velikih europskih gradova
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 15:20
Autor: SEEbiz / H
STOCKHOLM - Investicijski ogranak vlasnika švedskog lanca trgovina namještajem IKEA-e razgovara o kupnji komercijalnih nekretnina u središtima nekoliko velikih europskih gradova, signalizirajući promjenu dosadašnjeg modela poslovanja.

Ingka Investments aktivan je na tržištu nekretnina u sklopu IKEA-ine strategije usmjeravanja prema središtima velikih gradova, s lokacija u predgrađima. Zasada ih tek uzimaju u zakup, dodaje Reuters.

Prva je takva akvizicija Ingka Investmentsa finalizirana prošlog mjeseca u središtu Pariza u ulici Rue de Rivoli.

"Vodimo razgovore u velikim europskim gradovima. Puno je toga u planu ali za kupnju nekretnine treba vremena", objašnjava izvršni direktor Ingka Investmentsa Krister Mattsson u razgovoru za Reuters.

Ingka Investments ustraje u novoj strategiji unatoč nesigurnosti na širem tržištu maloprodaje zbog pandemije koronavirusa.

Koronavirus je pokrenuo egzodus iz glavnih šoping središta, ali cijene za vrstu nekretnina kakve traži Ingka Investments nisu naglo pale, tvrdi Mattsson.

"Za dobre lokacije u velikim gradovima, kakve tražimo kako bismo udovoljili zahtjevima naših kupaca, uvijek postoji potražnja. Nismo uočili značajniji utjecaj na cijene takvih nekretnina, kakav se mogao očekivati kada je nastupila kriza", dodao je.

Osim dobrog prostora za smještaj Ikeine trgovine, u tim bi zgradama mogli biti i drugi maloprodajni i uredski prostori, pa čak i stambeni, a Ingka Group bi preuzeo ulogu najmodavca, zaključio je Mattsson u razgovoru za Reuters.

Tagovi: Ikea, nekretnine, Ingka Investments
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE