GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Imovina Agrokomerca prodata za 3,3 miliona KM

Imovina Agrokomerca prodata za 3,3 miliona KM
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 15:23
Autor: SEEbiz
VELIKA KLADUŠA - Četiri nekretnine preduzeća Agrokomerc iz Velike Kladuše prodate su u protekli ponedjeljak, 24. februara, pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši usmenim javnim nadmetanjem za skoro duplo manji iznos od ukupne predviđene početne cijene.

Tražioci prodaje, odnosno sudskog izvršenja, bili su fizička lica Sulejman Silić i Hašim Grahović iz Velike Kladuše i preduzeće AS iz Jelaha, kod Tešnja, koji su ranije sudskim putem zatražili izmirenje dugovanja koje je Agrokomerc imao prema njima. Sud je naposljetku donio odluku o prodaji nekretnina i nije uvažio zahtjev Agrokomerca da se od toga odustane sve dok se u tom preduzeću odvija privremena finansijska konsolidacija po odluci Vlade FBiH, izvijestile su Nezavisne novine.

Usmenim nadmetanjem ovdašnjem poduzetniku Kenanu Kekiću prodata je zgrada nekadašnje prehrambene industrije za iznos od 1.641.000, iako je njena procijenjena vrijednost iznosila 2.990.791 KM. Najbolju ponudu za nekadašnji objekat valionice, čija je procijenjena vrijednost bila 1.609.477 KM, dao je biznismen Agan Kekić od 990.000 KM.

Firma Kekić metali kupila je zemljište Orlovac na području sela Grahovo za 201.000 KM, iako je njegova procijenjena vrijednost bila 397.000 KM. Naposljetku, najbolju ponudu za poslovni prostor Agrokomerca u centru Velike Kladuše, koji je jedini prodat za veću cijenu od tražene, dali su tražioci izvršenja Sulejman Silić i Hašim Grahović.

Oni su za ovu nekretninu izdvojili 500.000, a njena procijenjena vrijednost bila je 321.750 KM. Najbolji ponuđači imaju rok od 30 dana da uplate ponuđene iznose, a ukoliko to ne učine iz bilo kojeg razloga, pravo kupovine stiču sljedeći najpovoljniji ponuđači. Interes za kupovinu pomenute imovine Agrokomerca bio je veoma veliki, jer se za usmeno javno nadmetanje, odnosno prodaju, ovih nekretnina prijavio veliki broj pravnih i fizičkih lica.

Tagovi: Agrokomerc, Sulejman Silić, Agan Kekić, Hašim Grahović
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE