GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Imperial Riviera isplaćuje trinaestu plaću i nastavlja s ulaganjima

Imperial Riviera isplaćuje trinaestu plaću i nastavlja s ulaganjima
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2021 / 12:48
Autor: SEEbiz
RAB - Prema izvještaju o poslovanju Imperial Riviera je u prvih devet mjeseci 2021. godine ostvarila ukupne prihode u visini od 274 milijuna kuna, što je za 28 milijuna kuna više od ostvarenja u istom periodu 2019. godine.

Odlični rezultati i rast prihoda Imperial Riviere rezultat su velikih ulaganja u repozicioniranje proizvoda u premium segment u prijašnjem periodu, što uključuje ulaganja u hotele Valamar Parentino, Valamar Meteor, Valamar Carolina, Valamar Padova i Valamar Imperial te kamping ponudu na otoku Rabu. Ukupne investicije počevši od privatizacije Imperial Riviere, odnosno u periodu od 2017. do 2021. realizirane su u iznosu od 485 milijuna kuna.

Dok su prva dva tromjesečja 2021. godine i dalje bila pod izraženim utjecajem pandemije Covid-19, treće tromjesečje bilježi normalizaciju turističkog poslovanja. Najveći broj objekata otvoren je u lipnju, a visoka popunjenost dosegnuta je sredinom srpnja. U prvih devet mjeseci ove godine ostvareno je 753 tisuće noćenja, što je za 11% manje u odnosu na pretkriznu 2019. godinu, ali uz značajan ostvareni rast prosječne cijene od 30% u odnosu na 2019. Ostvarena operativna dobit (EBITDA) Imperial Riviere u prvih devet mjeseci 2021. iznosi 154 milijuna kuna.

Tijekom razdoblja krize Imperial Riviera je nastavila s razvojem poslovanja turističkih proizvoda. Ove godine uspješno su realizirane investicije u vrijednosti od 41 milijuna kuna, uključujući završetak uređenja Valamar Parentino hotela u Poreču i Valamar Meteor hotela u Makarskoj. U rujnu 2021. započeta je rekonstrukcija i preuređenje hotela Dalmacija Sunny by Valamar vrijedna 67 milijuna koji će nakon rekonstrukcije i repozicioniranja nastaviti poslovati pod Valamar PLACES brendom.

Prema odluci o dokapitalizaciji Imperial Riviere od strane AZ mirovinskih fondova i Valamar Riviere u vrijednosti od 687 milijuna kuna, nastavlja se širenje i razvoj poslovanja u destinaciji Dubrovnik, kao i daljnja ulaganja u destinacijama Rab, Makarska i Poreč.
„Rezultati ovogodišnje turističke sezone ohrabruju, no još uvijek je teško predvidjeti potpunu normalizaciju turističkih tokova, stabilizaciju turističkog tržišta i potražnje. Glavni preduvjet daljnjeg oporavka hrvatskog turizma je poboljšanje uvjeta rada u turizmu, za što je potrebna sinergija aktivnosti svih zainteresiranih čimbenika“- istaknuo je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere.
Kako bi svojim radnicima nadoknadio ovogodišnja umanjena primanja zbog koronakrize, Imperial Riviera će u dogovoru sa socijalnim partnerima isplatiti 13. plaću i dodatne nagrade u ukupnom iznosu od 5.000 do 7.800 kn neto, koje će primiti gotovo svi radnici. Ovo je jedna od mjera koju je Imperial Riviera pokrenula u cilju ujednačavanja standarda ljudskih potencijala u okviru grupacije Valamar te zadržavanja radnika u turizmu i kvalitetne pripreme naredne turističke sezone.

Imperial Riviera je već pokrenula ključne programe zapošljavanja, nagrađivanja i edukacije u suradnji sa management kompanijom Valamar Rivierom te poziva sve zainteresirane za razvoj karijere u turizmu da se u okviru programa „Dobar posao u Valamaru“ već sada prijave za posao putem linka https://www.dobarposaouvalamaru.com/posao-i-karijera/obrazac-za-prijavu/.

Tagovi: Imperial Riviera, Valamar Riviera, dividenda, Zagrebačka burza
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE