GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca

Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2020 / 14:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dubrovačkoj tvrtki Importanne Resort u utorak je dodijeljena Finina nagrada Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2019. godini, a uz tu nagradu za sveukupnog pobjednika, dobitnik je i Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Nagradu Zlatna bilanca Financijska agencija (Fina) već dvanaestu godinu zaredom dodjeljuje najuspješnijim poduzetnicima u pojedinim djelatnostima prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti.

Dodjela nagrada ove se godine prvi puta održala digitalno, putem live video streaminga na Fininom youtube kanalu.

Od 136.260 poduzetnika koji su predali financijsko izvješće temeljem Finine metodologije, a u uži izbor je odabrano njih 2,9 posto, odnosno njih 4.008, od čega 178 mikro, 2.582 malih, 1.005 srednjih i 243 velikih poduzetnika.

Uz Importanne Resort Zlatne bilance su dobili tvrtka Ugor iz Rijeke kao najuspješniji poduzetnik u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu, Radlovac iz Orahovice u rudarstvu i vađenju, HS Produkt u prerađivačkoj industriji, HEP Proizvodnja u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija te Jadranska vrata iz Rijeke u prijevozu i skladištenju.

Najuspješniji trgovac je H&M, najuspješniji građevinar Iver iz Čepina, a Spectra-media iz Zagreba u opskrbi vodom; uklanjanju otpadnih voda, gospodarenju otpadom te djelatnosti sanacije okoliša.

Tvrtka Zagrebinspekt je najuspješniji poduzetnik u djelatnosti stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti, a Zlatnu bilancu u djelatnosti informacija i komunikacija je dobio Microsoft Hrvatska.

Fina je ove godine dodijelila i četiri nove nagrade.

Dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg novog poduzetnika u 2019. je MV Reconnect iz Karlovca. .

Zlatna bilanca za najuspješniji dugovječnog poduzetnika pripala je Atlantic grupi, najveći poduzetnik po ukupnom prihodu u 2019 je Ina, dok je najuspješnija banka u 2019. godini Privredna banka Zagreb (PBZ).

Marić: U 2019. gospodarstvo ostvarilo sjajne rezultate

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić je istaknuo kako je u 2019. hrvatsko poduzetništvo i gospodarstvo ostvarilo sjajne rezultate.

Uz rast BDP-a na godišnjoj razini, zabilježeni su rast zaposlenosti, rast prihoda, rast izvoza, dobiti, investicija, plaća, kazao je te dodao kako ti podaci pokazuju da je hrvatsko gospodarstvo snažno.

No okolnosti koje su nastupile ove godine, pandemija korona virusa, pred nas sve skupa stavlja jedan dodatni pritisak ali i izazov, rekao je Marić.

Ove godine, kako je dodao, svi smo fokusirani na koji način što lakše, brže i bezbolnije prebroditi krizu.

Ponovio je kako je Vlada od početka pokazala da se s njom krizom hvata u koštac na odgovoran adekvatan i pravovremen način.

Do sada je, kako je naveo, isplaćeno više od sedam milijardi kuna izravnih potpora za isplatu dijela plaća za očuvanje radnih mjesta.

No ono što predstoji su neki novi i dodati izazovi, kazao je. Očekivanja za ovu godinu su pad gospodarske aktivnosti, dok se u idućoj godini očekuje rast no ne toliki da bi kompenzirao ovaj pad, rekao je.

"Na nama je da zajedničkim snagama iznađemo način da taj oporavak i faza oporavka bude što kraća, što brža i bezbolnija", poručio je Marić napominjući kako kriza može biti i šansa za jednu čistu i pravu transformaciju hrvatskog gospodarstva.

Predsjednik Uprave Fine Dražen Čović je kazao kako je 2019. bila izvrsna godina, odnosno rekordna godina poslovanja hrvatskog gospodarstva.

"Možemo reći da je hrvatsko gospodarstvo raslo preko 10 posto u ukupnim prihodima, da je rasla dobit poduzeća nešto manje od šest posto, rasle su vrlo snažno investicije u materijalnu i nematerijalnu imovinu, 15 posto, a izvoz je rastao preko šest posto", rekao je te dodao kako Fina od 2002. prati pokazatelje zaposlenosti poduzetnika i može se reći da su lani zapošljavali najveći broj zaposlenika, gotovo 970 tisuća.

Tagovi: Importanne Resort, Zlatna bilanca, Financijska agencija
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE