GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ina: Strateška odrednica je održivo rafinerijsko poslovanje

Ina: Strateška odrednica je održivo rafinerijsko poslovanje
RAFINERIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2017 / 15:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ina je u četvrtak priopćila da do transporta nafte iz sisačke u riječku rafineriju nije došlo niti će se to dogoditi u idućim danima, kao i da joj je strateška odrednica održivo rafinerijsko poslovanje, što uključuje odluku vezanu za ulaganje tri milijarde kuna u postrojenje za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka i dugoročno održivo rješenje za Rafineriju nafte Sisak.

Stožer za obranu Rafinerije nafte u Sisku i očuvanje radnih mjesta u srijedu navečer održao je izvanrednu sjednicu, kako bi se, prema ranijim odlukama, poduzele aktivnosti da se spriječi odvoz nafte. "Svjedoci smo još jednog napada i pokušaja prijevare MOL-a, s namjerom gašenja rafinerije u Sisku kao glavnog konkurenta Molovim rafinerijama", priopćio je u četvrtak ujutro glasnogovornik Stožera Petar Sekulić.

S najnovijom odlukom o utovaru nafte u sisačkoj rafineriji i prijevoza željezničkim cisternama u rafineriju u Rijeci nisu upoznati Nadzorni odbor kao niti Uprava Ine, a protivna je i dogovoru s Vladom o zaustavljanju tih aktivnosti, ističu iz Stožera te pozivaju Vladu da hitno reagira i zaustavi odluku o odvozu nafte. Najavljuju da se odvoz neće dozvoliti.

"Do transporta nafte iz Rafinerije nafte Sisak u Rafineriju nafte Rijeka nije došlo niti će se isti dogoditi u narednim danima te nikome ne bi trebalo biti u interesu podizati tenzije i u javnost iznositi neprovjerene informacije", priopćeno je u četvrtak iz Ine.  

U priopćenju se ističe i kako bi svrha takvog transporta, ukoliko bi do njega došlo, bilo testiranje internih kapaciteta u skladu s najvišim standardima zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša, a u skladu s danim smjernicama Uprave operativnom menadžmentu. Naglašavaju i da su daljnje aktivnosti prijevoza domaće nafte željeznicom nakon toga podložne odluci Uprave.

Uprava Ine početkom je godine angažirala konzultantsku kuću Deloitte za provedbu projekta identifikacije i analize strateških opcija održivog poslovanja na sisačkoj lokaciji. Deloitte je proveo detaljnu i sveobuhvatnu analizu, koja je predstavljena Nadzornom odboru i Upravi kompanije te se  trenutno razmatra i bit će predstavljena svim uključenim dionicima.

"Naglašavamo kako je kompanija otvorena za socijalni dijalog jer smatramo kako je nužno provesti pregovore sa svim relevantnim dionicima na temu budućnosti Rafinerije nafte Sisak. Međutim, transport nafte i slične odluke nisu pitanje socijalnog dijaloga, već spadaju u domenu odgovornosti menadžmenta, koji treba donositi odluke u najboljem interesu kompanije", kaže se u priopćenju Uprave Ine.

Dodaje se da je prošle godine Rafinerija nafte Sisak generirala negativni tijek novca u iznosu od 194 milijuna kuna, a samo u prvoj polovini 2017. godine dodatnih 113 milijuna kuna.

Tagovi: Ina, Rafinerija Rijeka, Rafinerija Sisak
PROČITAJ I OVO
Vozači Ubera idu u štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Vozači Ubera idu u štrajk
ZAGREB - Oko 2.000 vozača Ubera u Zagrebu i okolici od nedjelje kreće u štrajk i odjavljuje se do daljnjega s popularne mobilne aplikacije.
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
PREPORUKE
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
NEW BRUNSWICK - Savjetodavno povjerenstvo američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) izglasalo je jednoglasno preporuku za davanje druge doze cjepiva Johnson & Johnson protiv koronavirusa najmanje dva mjeseca nakon što su ljudi primili prvu dozu.
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
STRANI AGENTI
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
MOSKVA - Još dva online ruska medija vlada je u petak proglasila "stranim agentima" što je dodatno ograničilo slobodu izražavanja i glasove kritike upućene vlastima.
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
INICIJATIVE
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
ZAGREB - Fortenova grupa, u okviru koje posluju neke od najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj i regiji poput Konzuma, Mercatora, Jamnice, Zvijezde, Dijamanta, Belja, Tiska, Sarajevskog kiseljaka itd. i formalno se pridružila UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
SERVISI
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
ZAGREB – Bloomberg Media i Mtel Swiss, pružatelj televizijskih usluga koji je u većinskom vlasništvu operatora Telekom Srbija, danas su najavili sporazum o stvaranju prve regionalne multiplatformske mreže za vijesti za područje jugoistočne Europe, s redakcijama u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE