GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

InnoEnergy obezbedio finansiranje za inovativne startape i mala i srednja preduzeća

InnoEnergy obezbedio finansiranje za inovativne startape i mala i srednja preduzeća
DOBRE VESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2020 / 11:48
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Srpsko izdanje PowerUp! takmičenja, namenjenog startapima, malim i srednjim preduzećima i kompanijama, koje se bave inovacijama u oblasti energije, a koje se sprovodi u organizaciji lokalnog partnera Startita i EIT InnoEnergy-a koji je pokretač održive evropske energetske transformacije, održaće se 27. aprila putem online platforme.

Bez obzira na trenutnu situaciju izazvanu COVID-om 19, organizatori su se brzo organizovali kako bi se program za ubrzanje i razvoj poslovanja – PowerUp! održao. Timovi iz Srbije, kao i ostatka Evrope, imaće priliku da se takmiče za nacionalnu titulu „Startap godine“, ali i da osvoje finansijske nagrade u vrednosti do 65.000 evra i ostale vredne nagrade ključnih partnera kao što su Amazon Web Services, Revolut ili SpeedUp Group.

Ovogodišnji rekordni broj prijava i loša ekonomska situacija, pokazatelj su da je kompanijama u razvoju i startapima neophodna dodatna podrška kako bi se stabilizovali i razvijali.

Takmičenje nudi mogućnost višemilionskog ulaganja u inovativne poduhvate, kao i pridruživanje EIT InnoEnergy mreži. Kompanije će dobiti razne vrste podrške kao što su unapređenje i razvoj proizvoda, pilot projekti, strategije komercijalizacije, mogućnost širenja na međunarodno tržište i dalje mogućnosti finansiranja.

Do krajnjeg roka, 10. marta, za EIT InnoEnergy PowerUp! takmičenje prijavilo se 425 kompanija u razvoju iz 24 zemlje Centralne i Istočne Evrope.

„Morali smo da donesemo odluku da li želimo da nastavimo sa našim događajem uprkos evropskim merama koje imaju za cilj suzbijanje virusa COVID-19“, istakao je Jakub Miler, generalni direktor InnoEnergy-a za Centralnu Evropu.

„Odlučili smo da nastavimo jer sve radimo online na siguran i odgovoran način. Želimo da nastavimo da podržavamo inovativne poduhvate kako bismo im pomogli da opstanu, razvijaju se i napreduju u vreme kada je ekonomska situacija prilično loša. Mnogi kanali i izvori finansiranja za kompanije u razvoju će nestati, ali uz podršku Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju nastavljamo da im pružamo novčanu pomoć, znanje i partnerstvo.“

Odluka o vremenu i mestu međunarodnog velikog finala biće određena u narednim nedeljama, u zavisnosti od državnih ograničenja za događaje u regionu.

Tagovi: InnoEnergy, PowerUp! takmičenje, Jakub Miler, Amazon Web Services, Revolut, SpeedUp Group
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE