GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Institut IGH ni u produljenom roku nije objavio izvješće za prvi kvartal

Institut IGH ni u produljenom roku nije objavio izvješće za prvi kvartal
NEOZBILJNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2022 / 08:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Institut IGH je dana 28. travnja obavijestilo investicijsku javnost o objektivnim poteškoćama zbog kojih je Društvo spriječeno pravovremeno provesti reviziju te zbog kojih poteškoća će Društvo s odgodom ispuniti propisane obveze u vezi objave revidiranih godišnjih financijskih izvještaja za 2021. godinu te nerevidiranih konsolidiranih i nekonsolidiranih financijski izvještaja za prvo tromjesečje poslovne 2022. godine, te navedena izvješća objaviti najkasnije do 30.06.2022. godine.

Međutim, zbog poteškoća u finaliziranju godišnjih financijskih izvještaja za 2021. godinu kao i financijskih izvještaja za prvo tromjesečje poslovne 2022. godine, uzrokovanih složenošću i kompleksnošću relevantnih financijskih događaja tijekom 2021. godine proizašlih iz ispunjavanja obveza Društva iz predstečajne nagodbe, te imperativa njihovog ispravnog financijskog evidentiranja u poslovnim knjigama, Društvo nije u mogućnosti objaviti predmetna izvješća do 30.06.2022. godine.

Društvo aktivno i u skladu s objektivnim mogućnostima radi na izradi kvartalnog izvješća za prvi kvartal 2022. godine i revidiranih godišnjih financijskih izvještaja za 2021. godinu te će odmah po izradi istih sazvati sjednicu Nadzornog odbora na kojima će o istima raspravljati.

Društvo će godišnje financijske izvještaje za 2021. godinu i kvartalno izvješće za prvi kvartal 2022. godine objaviti najkasnije do 28.07.2022. godine.

Nadalje, zbog odgode objave revidiranih godišnjih financijskih izvještaja za 2021. godinu, nije objektivno moguće održati Glavnu skupštinu u predviđenom i već ranije objavljenom terminu 29.07.2022. godine uz poštovanje zakonskih propisa o pravovaljanom sazivanju iste, stoga Društvo kao novi datum održavanja Glavne skupštine navodi 31.08.2022. godine.

Također, Društvo navodi kako je Nadzorni odbor, dana 30.06.2022. godine na elektroničkoj sjednici usvojio dokumente u svezi s Kodeksom korporativnog upravljanja za 2021. godinu - Upitnik o usklađenosti za izdavatelje dionica (GIKU-UOU-DION) i Upitnik o praksama upravljanja za izdavatelje dionica (GIKU-UOP-DION) te će Društvo sukladno obvezi i objaviti predmetni Kodeks.

Tagovi: Institut IGH, poslovni rezultati, korporativno upravljanje
PROČITAJ I OVO
Siemens Energy u teškom gubitku zbog Rusije
MINUSI
Siemens Energy u teškom gubitku zbog Rusije
ESSEN - Njemački Siemens Energy upozorio je danas da u 2022. godini očekuje za 200 milijuna eura veći neto gubitak od prethodno procijenjenog.
Mađarska kaznila Ryanair
KAZNA
Mađarska kaznila Ryanair
BUDIMPEŠTA - Mađarska je kaznila irskog zrakoplovnog prijevoznika Ryanair s 300 milijuna forinti (761.000 eura) jer je na klijente prebacila trošak posebnog poreza koji je Budimpešta nametnula nekim tvrtkama zbog rastuće inflacije. Ryanair je već najavio žalbu, javlja francuska novinska agencija AFP.
Lidl otvorio drugi logistički centar u Srbiji
POTEZI
Lidl otvorio drugi logistički centar u Srbiji
LAPOVO - Njemački diskonter Lidl je otvorio svoj drugi logistički centar u Srbiji, te će preuzeti opskrbu dijela trgovina i osigurati uvjete za daljnje širenje svoje maloprodajne mreže.
Qantas pozvao svoje menadžere da rade kao rukovatelji prtljage
BIZARNO
Qantas pozvao svoje menadžere da rade kao rukovatelji prtljage
SYDNEY - Australski zračni prijevoznik Qantas zatražio je od zaposlenika najvišeg rukovodstva da rade kao "rukovatelji prtljage" tri mjeseca dok se tvrtka pokušava nositi s akutnim nedostatkom radne snage.
Valamar Riviera donijela odluku o isplati dividende
DIVIDENDA
Valamar Riviera donijela odluku o isplati dividende
POREČ - Valamar Riviera d.d. objavljuje da su danas održane sjednice uprave i nadzornog odbora na kojima je utvrđen prijedlog odluke o isplati dividende u svoti od 1,20 kuna po dionici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE