GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji

Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2022 / 09:01
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.

U Upravi JPDP-a za ovaj portal su kazali da je postupak poništen i da je ugovor koji je potpisan prošle sedmice nevažeći, jer pobjednik tendera nije dostavio bankovnu garanciju u iznosu od 2,6 miliona eura.

- S obzirom na to da nakon odabira najpovoljniji ponuditelj ne poštuje rok za dostavu Bankarske garancije za pravovremeno i kvalitetno izvršenje ugovora o poslovima nadzora i savjetnika za pravni promet izgradnje Koridora VIII. i koridora X-D do 05.08.2022., čime je prekršena Izjava o ozbiljnosti, ugovor nema pravni učinak niti mogućnost realizacije, stoji u odgovoru JPDP-a.

Detaljnijih informacija o tome zašto partneri nisu predali bankovnu garanciju nema.

Ugovor je sklopljen 3. augusta ove godine između JPDP-a i grupe ponuditelja koju predvodi "IGH Institut" iz Zagreba, Hrvatska. Vrijednost ugovora bila je 22,6 miliona eura, a u informaciji koju je Institut IGH dostavio Zagrebačkoj burzi piše da je na natječaju sudjelovao zajedno s makedonskom tvrtkom "Institut za ceste" sa sjedištem u Velesu.

Iz JPDP-a priopćavaju da trenutno teče žalbeni rok do 19. 8. 2022. godine, nakon čega kreće novi postupak za raspisivanje natječaja za izbor nadzornika i savjetnika koji će voditi pregovore s američko-turskim konzorcijem "Bechtel i Enka", koji bi trebao graditi infrastrukturni Koridor 8 (dionica: Tetovo - Gostivar - Bukojchani i projekt autoceste Trebeništa - Struga - Qafasan) i Koridor 10 D (dionica autoputa Prilep - Bitola).
Za izgradnju tri nove autoceste makedonska Vlada je prošle godine potpisala memorandum s Bechtelom i Enkom, a Skupština je donijela Zakon o utvrđivanju javnog interesa i imenovanju strateškog partnera za taj projekt.

Državna antikorupcijska komisija ocijenilo je da ovaj zakon ograničava tržišno natjecanje i mogućnost poštene konkurencije, jer ne predviđa natječajnu proceduru. Nakon što Ustavni sud nije pokrenuo postupak za ocjenu ustavnosti Zakona, Vlada je formirala tim za pregovore s američko-turskim konzorcijem za izgradnju autocesta.

Tagovi: Institut IGH, Sjeverna Makedonija, avno poduzeće za državne ceste Sjeverne Makedonije
PROČITAJ I OVO
Lindt osigurao zaštitu za čokoladne zečiće
ZAŠTITA
Lindt osigurao zaštitu za čokoladne zečiće
ŽENEVA - Čokoladni zečići Lindt & Spruenglija umotani u foliju zaslužuju zaštitu od kopija, presudio je u četvrtak najviši švicarski sud, naloživši njemačkom lancu trgovina Lidlu da prestane prodavati sličan proizvod u Švicarskoj i da uništi zalihe.
HŽ Infrastruktura odabrala izvođače radova za obnovu pruge u Zagrebu i sigurnost
POSLOVI
HŽ Infrastruktura odabrala izvođače radova za obnovu pruge u Zagrebu i sigurnost
ZAGREB - HŽ Infrastruktura (HŽI) je za izvođače radova obnove pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor-Glavni kolodvor odabrala tvrtku Swietelsky, a za unapređenje sigurnosti i tehničke kontrole željezničke infrastrukture zajednicu ponuditelja tvrtki Elektrokem i Iskratel, izvijestili su u četvrtak iz HŽI-ja.
Veliko priznanje struke Studiju Tumpić/Prenc: Pentawards za biodinamička vina Šuran
NAGRADE
Veliko priznanje struke Studiju Tumpić/Prenc: Pentawards za biodinamička vina Šuran
LONDON - Nakon nagrada European Design Award, Red Dot, Dieline Awards i Ideje X, za dizajn etikete biodinamičkih Vina Šuran Studio Tumpić/Prenc osvojio je srebro u kategoriji tamnih vina na najvažnijem međunarodnom natjecanju specijaliziranom isključivo za dizajn ambalaže, Pentawards.
Menadžeri godine u Sloveniji su Blaž Brodnjak i Sabina Sobočan
PRIZNANJA
Menadžeri godine u Sloveniji su Blaž Brodnjak i Sabina Sobočan
PORTOROŽ - Upravni odbor Udruge Manager za upravitelje 2022. godine izabrao je Blaža Brodnjaka, predsjednika Uprave NLB-a, i Sabinu Sobočan, predsjednicu Uprave Varis Lendava. Nagrade će im biti uručene na Menadžment kongresu u Portorožu.
BH Telecom kreće s izgradnjom prvih solarnih elektrana
SOLARI
BH Telecom kreće s izgradnjom prvih solarnih elektrana
SARAJEVO - BH Telecom je raspisao tender za nabavku izgradnje fotonaponskih sistema na deset lokacija baznih stanica svoje radio pristupne mreže.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE