GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Institut IGH u nešto više od mjesec dana ugovorio preko 52 milijuna kuna novih poslova

Institut IGH u nešto više od mjesec dana ugovorio preko 52 milijuna kuna novih poslova
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2020 / 10:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Institut IGH je u proteklih nešto više od mjesec dana ugovorio nešto više od 52 milijuna kuna novih ugovora za nadzor i projektiranje infrastrukture u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Posljednji u nizu ugovora sklopljen je s Hrvatskim cestama, a tiče se nadzora izgradnje 4,5 kilometra istočne obilaznice grada Novog Marofa. Vrijednost ugovora iznosi 4.328.574,00 kuna (bez PDV-a), a IGH će zajedno sa tvrtkom Eptisa Adria d.o.o, Zagreb sljedećih 26 mjeseci nadzirati izgradnju ove vrlo važne prometnice. Naime, njezinom izgradnjom, u potpunosti će se rasteretiti središte grada Novog Marofa od tranzitnog teretnog prometa koji je do sada prolazio centrom grada, te će se tako poboljšati kvaliteta života stanovnika, dok je duž nove obilaznice planirano otvaranje novih gospodarskih zona.

Prije ovog ugovora, Institut je ugovorio i tri dodatna projekta s Hrvatskim cestama o nadzoru izgradnje i rekonstrukcije triju prometnica vrijednog 12,3 milijuna kuna te ugovor s tvrtkom Autocesta Rijeka-Zagreb o nadzoru sanacije Krčkog mosta vrijednog nešto više od milijun kuna.

Također, kao vodeći član zajednice ponuditelja, JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. odabrao nas je za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna kuna.

I u konačnici, sedmi značajniji projekt za koji smo u posljednje vrijeme odabrani tiče se nadzora radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof vrijednosti 5,3 milijuna kuna potpisanog s HŽ Infrastrukturom, a koji se većim dijelom financira kreditom Svjetske banke za obnovu i razvoj (IBRD). Riječ je o projektu koji se odnosi na dionicu dvokolosiječne željezničke pruge duge 17,8 kilometara koja se nalazi na koridoru RH1, izuzetno važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski prijevoz kojom u prosjeku prođe oko 160 vlakova na dan.

IGH trenutačno ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje nudi, primarno u graditeljstvu, što ga čini vodećom inženjerskom tvrtkom u sektoru graditeljstva. Također, tijekom prošle i ove godine IGH je zaposlio više od 100 novih kolega, čime je nadišao brojku od 500 zaposlenih, a u narednom razdoblju planira i nova zapošljavanja.

Tagovi: Institut IGH, građevinski sektor, HŽ Infrastruktura, Autocesta Rijeka-Zagreb, Hrvatske ceste
PROČITAJ I OVO
Vodik kao jedan od argumenata bolje budućnosti Đure Đakovića
SKRIVENI ADUTI
Vodik kao jedan od argumenata bolje budućnosti Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - I dok mnogi smatraju kako je brodski holding uspavani div kojeg će se teško postaviti na noge, postoji jedan argument kojeg malo tko spominje. A to je - vodik.
Došen: Prihodi AD Plastika na godišnjoj razini bit će manji više od 20 posto
PROCJENE
Došen: Prihodi AD Plastika na godišnjoj razini bit će manji više od 20 posto
SOLIN - Povod za razgovor s Marinkom Došenom, predsjednikom uprave "AD Plastik Grupe", svakako je nagrada Zlatni ključ za najboljega velikog izvoznika u 2019. godini.
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
KOLODVOR
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
ROVINJ - Dozvola, koja bi trebala postati pravomoćna do sredine listopada, odnosi se na gradnju građevine infrastrukturne namjene na novoformiranoj čestici na kojoj je planirana nova lokacija kolodvora koji bi se tako s Trga na Lokvi preselio na područje Concette.
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
MODERNIZACIJA
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
ZAGREB – Hrvatska pošta proširila je svoj „zeleni“ vozni park s 20 novih električnih četverocikala.
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
LETOVI
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb ovog će vikenda (19. i 20. rujna) biti povezana sa 23 odredišta (5 domaćih te 18 međunarodnih).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE