GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Institut IGH zatvara svoju rusku podružnicu

Institut IGH zatvara svoju rusku podružnicu
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2022 / 17:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Institut IGH u srijedu je izvijestio da je zatvara svoju podružnicu u Ruskoj Federaciji, dodavši da to neće imati utjecaj na daljnji plan poslovanja, a pozdravio je i sanaciju i preuzimanje Sberbanke, kao jedne od banaka u kojoj ima otvoren poslovni račun.

"Institut IGH donio je odluku o zatvaranju svoje podružnice u Ruskoj Federaciji. Zatvaranje podružnice neće imati utjecaj na daljnji plan poslovanja Društva", navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi.

Brojne kompanije iz EU i SAD-a, iz naftnog, financijskog, industrijskog i drugih sektora, povlače se ruskog tržišta zbog sankcija koje je Zapad uveo Rusiji kao odgovor na invaziju na Ukrajinu.

Iz IGH još ističu da iako godinama imaju otvorene račune u nekoliko hrvatskih banaka i obavljaju redovite svakodnevne transakcije, pozdravljaju sanaciju i preuzimanje Sberbank Hrvatska d.d., kao jedne od banaka u kojoj Institut IGH ima otvoren poslovni račun te njezino preuzimanje od strane Hrvatske poštanske banke.

Time se, kako navode, ostvaruje redoviti nastavak rada banke prema svim svojim klijentima.

Jedinstveni sanacijski odbor donio je odluku u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB) kao nacionalnim sanacijskim tijelom, kojom se pokreće postupak sanacije nad Sberbank d.d. Zagreb, a novi vlasnik te banke postaje Hrvatska poštanska banka, koja je kupila podružnicu ruske državne banke za 71 milijun kuna.

Guverner Boris Vujčić istaknuo je u srijedu da je taj proces bilo moguće ostvariti samo tako da se banka hitno proda, inače bi išla u likvidaciju, a ta likvidacija bi značila isplatu osiguranih depozita, što je trošak veći od 3,8 milijardi kuna, a značilo bi i da bi velik dio depozita poduzeća i neosiguranih depozita također bio izgubljen.

Tagovi: Institut IGH, ruska pdoružnica, Rusija
PROČITAJ I OVO
Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom podmiriti s domaćih polja
SIROVINE
Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom podmiriti s domaćih polja
KOPRIVNICA - Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom ove godine podmiriti s domaćih polja.
Bihaćka pivovara potonula u veliki gubitak
GUBITAK
Bihaćka pivovara potonula u veliki gubitak
BIHAĆ - Bihaćka pivovara potonula je prošle godine u veliki gubitak usljed smanjenih prihoda i naraslih rashoda, prenose mediji.
Stiže 5G: BH Telecom i Nokia potpisali ugovor vrijedan 12,3 mil KM
SURADNJA
Stiže 5G: BH Telecom i Nokia potpisali ugovor vrijedan 12,3 mil KM
SARAJEVO - U poslovnoj zgradi BH Telecoma u ponedjeljak je upriličeno potpisivanje ugovora o implementaciji DWDM optičke infrastrukture između kompanija BH Telecom i Nokia Solutions and Networks.
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
KARIJERE
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
ZAGREB - VIDI, izdavačka kuća i edukacijsko-tehnološki start-up, ubrzano se razvija uslijed investicije VC fonda Feelsgood. Razvoj tvrtke osnažit će pozicija novog operativnog direktora (Chief Operating Officer) koju preuzima Krešimir Dominić.
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
UZLET
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
BERLIN - Njemački proizvođač oružja i inženjerska tvrtka Rheinmetall trebala je u ponedjeljak biti uključena u DAX indeks 40 vodećih dionica na Frankfurtskoj burzi, istiskujući Fresenius Medical Care (FMC) stručnjaka za dijalizu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE