GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Institut Simo Milošević u gubitku 8,1 milion eura

Institut Simo Milošević u gubitku 8,1 milion eura
GUBICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2020 / 17:53
Autor: SEEbiz
IGALO - Institut “Simo Milošević” zabilježio je u prošloj godini gubitak od 8,1 milion eura, dok je u 2018. bio u dobiti 54,51 hiljadu eura, prenosi RTCG.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi Instituta su na kraju decembra iznosili 11,81 milion eura i bili su 5,5 odsto veći nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi kompanije porasli su 1,8 puta na 19,16 miliona eura. Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi dostigli su 6,04 miliona EUR, materijala 2,32 miliona, a amortizacije i rezervisanja 9,08 miliona. Ostali poslovni rashodi iznosili su 1,7 miliona eura.

Ukupna aktiva kompanije na kraju prošle godine vrijedila je 64,66 miliona EUR, što je 0,9 odsto manje u odnosu na uporedni period.

Dugoročna rezervisanja i obaveze iznose 327,78 hiljada EUR, a kratkoročna 10,4 miliona eura.

Neraspoređena dobit iznosi 1,13 miliona eura, a odložene poreske obaveze 1,48 miliona eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije, Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Vile Oliva posjeduje 26,69 odsto akcija Instituta, a crnogorski Investiciono-razvojni fond 23,65 odsto.

Crnogorska Vlada posjeduje 19,19 odsto dionica Instituta, Fond zdravstva 10,23 odsto, a Zavod za zapošljavanje 3,41 odsto. Valeant Pharmaceuticals International California posjeduje 1,29 odsto, dok je iza CK Zbirnog kastodi računa 1 skriven vlasnik 1,22 odsto dionica. Iza UCB Zbirnog kastodi računa 2 nalazi se vlasnik 1,06 odsto akcija.

Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto vlasništva.

Tagovi: Institut Simo Milošević, Montenegroberza, Valeant Pharmaceuticals International California, Vlada Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Siemens Energy u teškom gubitku zbog Rusije
MINUSI
Siemens Energy u teškom gubitku zbog Rusije
ESSEN - Njemački Siemens Energy upozorio je danas da u 2022. godini očekuje za 200 milijuna eura veći neto gubitak od prethodno procijenjenog.
Mađarska kaznila Ryanair
KAZNA
Mađarska kaznila Ryanair
BUDIMPEŠTA - Mađarska je kaznila irskog zrakoplovnog prijevoznika Ryanair s 300 milijuna forinti (761.000 eura) jer je na klijente prebacila trošak posebnog poreza koji je Budimpešta nametnula nekim tvrtkama zbog rastuće inflacije. Ryanair je već najavio žalbu, javlja francuska novinska agencija AFP.
Lidl otvorio drugi logistički centar u Srbiji
POTEZI
Lidl otvorio drugi logistički centar u Srbiji
LAPOVO - Njemački diskonter Lidl je otvorio svoj drugi logistički centar u Srbiji, te će preuzeti opskrbu dijela trgovina i osigurati uvjete za daljnje širenje svoje maloprodajne mreže.
Qantas pozvao svoje menadžere da rade kao rukovatelji prtljage
BIZARNO
Qantas pozvao svoje menadžere da rade kao rukovatelji prtljage
SYDNEY - Australski zračni prijevoznik Qantas zatražio je od zaposlenika najvišeg rukovodstva da rade kao "rukovatelji prtljage" tri mjeseca dok se tvrtka pokušava nositi s akutnim nedostatkom radne snage.
Valamar Riviera donijela odluku o isplati dividende
DIVIDENDA
Valamar Riviera donijela odluku o isplati dividende
POREČ - Valamar Riviera d.d. objavljuje da su danas održane sjednice uprave i nadzornog odbora na kojima je utvrđen prijedlog odluke o isplati dividende u svoti od 1,20 kuna po dionici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE