GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Integrirani pristup fenomenu reputacije: Predstavljena knjiga doc. dr. sc. Dine Tomšić

Integrirani pristup fenomenu reputacije: Predstavljena knjiga doc. dr. sc. Dine Tomšić
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2023 / 13:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB – U prostorima Veleučilišta Edward Bernays održana je promocija knjige pod nazivom Korporativna reputacija – interdisciplinarna paradigma autorice doc. dr. sc. Dine Tomšić, profesorice Veleučilišta i stručnjakinje koja je svojih 20 godina iskustva na upravljačkim pozicijama pretočila u knjigu koja znanstvenim i praktičnim pristupom obrađuje fenomen korporativne reputacije.

Knjiga odgovara na ključna pitanja zašto su neka poduzeća pozitivnije percipirana od drugih bez obzira na to provode li jednake ili različite aktvnosti u odnosu na konkurenciju te kako upravljati korporativnom reputacijom u doba digitalne hiperkomunikacije. Knjiga je ujedno sveučilišni udžbenik, jedini u Republici Hrvatskoj koji obrađuje ovu temu.

„U vrijeme intenzivne i konstantne komunikacije, upravljanje reputacijom postalo je umjetnost koju treba ponovno promišljati. Zato je cilj ovog djela bio pružiti integrirani pristup fenomenu korporativne reputacije kroz ujedinjenje suprotstavljenih, a dominantnih paradigmi: ekonomske i socijalno-konstrukcionističke, gdje će krajnji rezultat biti i dalje znanstveno relevantan, ali i stručno primjenjiv. Reputacija je dragocjen strateški relacijski resurs. Iz perspektive promatranja reputacije kao fenomena, udžbenik otkriva kako ona djeluje na učinke i konkurentnost poduzeća putem kvadrata reputacijskog kruga“, izjavila je u svojem autorskom osvrtu doc. dr. sc. Dina Tomšić, autorica knjige.

Knjiga predstavlja prvijenac autorice i profesorice koja fenomen reputacije promatra kroz tri međusobno povezane discipline: strateške perspektive, komunikacijske perspektive te perspektive korporativnog upravljanja. Analiza obuhvaća širi poslovni kontekst realne i virtualne poslovne arene te tako otkriva nepoznat potencijal i ulogu reputacije na poslovanje poduzeća. Zbog trendova digitalizacije, pojave društvenih mreža i tehnoloških komunikacijskih platformi, knjiga osim offline reputacije posebno obrađuje online, e-reputaciju kao takvu.
Tijekom promocije, osvrt na sveučilišni udžbenik pružili su izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, prof. struč. sud. i dekan Veleučilišta Edward Bernays, osnivač i predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta Mario Petrović, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN i sunakladnik te dr. sc. Ante Žužul, direktor Školske knjige i nakladnik.

Nadalje, svoj stručni i znanstveni pogled podijelili su i recenzenti knjige, među kojima su prof. dr. sc. Darko Tipurić, Ekonomski fakultet Zagreb, prof. dr. sc. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti Zagreb te izv. prof. dr. sc. Sanja Tišma, ravnateljica Institut za razvoj i međunarodne odnose.

Recenzenti i govornici jedinstveni su oko stava kako ovaj sveučilišni udžbenik pruža potpuno novi pogled na područje reputacije zahvaljujući povezivanju više disciplina. Ističe se svojim originalnim pristupom korporativnoj reputaciji koja je briljantno uklopljena kao distinktivna karika poslovnog uspjeha poduzeća. Definiranje uloge e-reputacije kao nove dimenzije u reputacijskom profilu poduzeća, posebno je vrijedan znanstveni i stručni doprinos ovog rada. Detaljan i bogat vizualan prikaz knjigu čini lako upotrebljivom u praksi, zaključak je sa svečanosti promocije.

Tagovi: Dina Tomšić, Damir Jugo, Vlatko Cvrtila, Božo Skoko, Mario Petrović, Bernays
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE