GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Integrirani pristup fenomenu reputacije: Predstavljena knjiga doc. dr. sc. Dine Tomšić

Integrirani pristup fenomenu reputacije: Predstavljena knjiga doc. dr. sc. Dine Tomšić
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2023 / 13:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB – U prostorima Veleučilišta Edward Bernays održana je promocija knjige pod nazivom Korporativna reputacija – interdisciplinarna paradigma autorice doc. dr. sc. Dine Tomšić, profesorice Veleučilišta i stručnjakinje koja je svojih 20 godina iskustva na upravljačkim pozicijama pretočila u knjigu koja znanstvenim i praktičnim pristupom obrađuje fenomen korporativne reputacije.

Knjiga odgovara na ključna pitanja zašto su neka poduzeća pozitivnije percipirana od drugih bez obzira na to provode li jednake ili različite aktvnosti u odnosu na konkurenciju te kako upravljati korporativnom reputacijom u doba digitalne hiperkomunikacije. Knjiga je ujedno sveučilišni udžbenik, jedini u Republici Hrvatskoj koji obrađuje ovu temu.

„U vrijeme intenzivne i konstantne komunikacije, upravljanje reputacijom postalo je umjetnost koju treba ponovno promišljati. Zato je cilj ovog djela bio pružiti integrirani pristup fenomenu korporativne reputacije kroz ujedinjenje suprotstavljenih, a dominantnih paradigmi: ekonomske i socijalno-konstrukcionističke, gdje će krajnji rezultat biti i dalje znanstveno relevantan, ali i stručno primjenjiv. Reputacija je dragocjen strateški relacijski resurs. Iz perspektive promatranja reputacije kao fenomena, udžbenik otkriva kako ona djeluje na učinke i konkurentnost poduzeća putem kvadrata reputacijskog kruga“, izjavila je u svojem autorskom osvrtu doc. dr. sc. Dina Tomšić, autorica knjige.

Knjiga predstavlja prvijenac autorice i profesorice koja fenomen reputacije promatra kroz tri međusobno povezane discipline: strateške perspektive, komunikacijske perspektive te perspektive korporativnog upravljanja. Analiza obuhvaća širi poslovni kontekst realne i virtualne poslovne arene te tako otkriva nepoznat potencijal i ulogu reputacije na poslovanje poduzeća. Zbog trendova digitalizacije, pojave društvenih mreža i tehnoloških komunikacijskih platformi, knjiga osim offline reputacije posebno obrađuje online, e-reputaciju kao takvu.
Tijekom promocije, osvrt na sveučilišni udžbenik pružili su izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, prof. struč. sud. i dekan Veleučilišta Edward Bernays, osnivač i predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta Mario Petrović, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN i sunakladnik te dr. sc. Ante Žužul, direktor Školske knjige i nakladnik.

Nadalje, svoj stručni i znanstveni pogled podijelili su i recenzenti knjige, među kojima su prof. dr. sc. Darko Tipurić, Ekonomski fakultet Zagreb, prof. dr. sc. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti Zagreb te izv. prof. dr. sc. Sanja Tišma, ravnateljica Institut za razvoj i međunarodne odnose.

Recenzenti i govornici jedinstveni su oko stava kako ovaj sveučilišni udžbenik pruža potpuno novi pogled na područje reputacije zahvaljujući povezivanju više disciplina. Ističe se svojim originalnim pristupom korporativnoj reputaciji koja je briljantno uklopljena kao distinktivna karika poslovnog uspjeha poduzeća. Definiranje uloge e-reputacije kao nove dimenzije u reputacijskom profilu poduzeća, posebno je vrijedan znanstveni i stručni doprinos ovog rada. Detaljan i bogat vizualan prikaz knjigu čini lako upotrebljivom u praksi, zaključak je sa svečanosti promocije.

Tagovi: Dina Tomšić, Damir Jugo, Vlatko Cvrtila, Božo Skoko, Mario Petrović, Bernays
PROČITAJ I OVO
Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici
SJAJNE BROJKE
Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici
RIJEKA - Na kontejnerskom terminalu Brajdici u riječkoj luci, kojim upravlja tvrtka Jadranska vrata (AGCT), lani je pretovareno rekordnih 386 tisuća kontejnerskih jedinica (TEU), a terminal je ticalo 275 brodova, doznaje se iz te tvrtke.
Snažan rast dobiti Podravke u 2023.
SJAJNE BROJKE
Snažan rast dobiti Podravke u 2023.
KOPRIVNICA - Grupa Podravka u 2023. godini je ostvarila neto dobit od 66.4 milijuna eura, što je rast od 17.3 milijuna eura ili 35.3 posto u odnosu na 2022., objavili su danas iz te kompanije.
ACI: Blagi pad dobiti, imperativ je produženje koncesija
SOLIDNO
ACI: Blagi pad dobiti, imperativ je produženje koncesija
RIJEKA - ACI je izvijestio kako je u 2023. godini ostvario bruto dobit od 3,8 milijun eura, u odnosu na 2022. godinu kada je ostvarena bruto dobit od 4,2 milijuna eura, ostvaren je manji rezultat za 0,4 milijuna eura ili 10% manje.
Prednosti korištenja dizalica topline
INOVACIJE
Prednosti korištenja dizalica topline
Dizalice topline učinkovit su i ekološki prihvatljiv način grijanja; umjesto korištenja tradicionalnih sustava koji koriste fosilna goriva poput plina ili nafte, koriste energiju iz obnovljivih izvora poput zraka, vode ili zemlje, kako bi pružile toplinu i udobnost svakom prostoru.
Bečka zračna luka u širenje ulaže 420 milijuna eura
ŠIRENJE
Bečka zračna luka u širenje ulaže 420 milijuna eura
BEČ - Bečka zračna luka proširuje terminal 3. Za to joj na raspolaganju stoji 420 milijuna eura, a radovi su već u tijeku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE