GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intereuropa se povlači s Ljubljanske burze

Intereuropa se povlači s Ljubljanske burze
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2024 / 16:59
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Koparska logistička tvrtka Intereuropa, u većinskom vlasništvu Pošte Slovenije, nakon 25 godina povlači se s Ljubljanske burze. O prijedlogu za povlačenje dioničari će odlučivati na skupštini 16. svibnja, a otpremnina za istisnute dioničare iznosit će 1,57 eura po dionici prema prijedlogu uprave i nadzornog odbora.

Dionicama Intereurope na Ljubljanskoj burzi trguje se od 1998. godine, obujam poslovanja već je neko vrijeme skroman, zadnji put im je tečaj bio 1,66 eura.

Sada uprava i nadzorni odbor predlažu da se svih 16,8 milijuna dionica oznake IEKG povuče s organiziranog tržišta. Odluka stupa na snagu danom upisa u sudski registar, navodi se u sazivu skupštine, objavljenom danas na internetskim stranicama Ljubljanske burze. Istupanjem s burze Intereuropi prestaje status javnog dioničkog društva.

Od 2019. godine Intereuropa je u većinskom vlasništvu Pošte Slovenije, koja je sredinom prosinca prošle godine svoj vlasnički udio povećala na 94,31 posto. Od 1. ožujka ove godine na njenom je čelu Borut Zorić.

Koncern Intereuropa vodeći je pružatelj cjelovitih logističkih usluga u Sloveniji i jugoistočnoj Europi. Prema nerevidiranim podacima objavljenim prije mjesec dana, u 2023. ostvario je 188,5 milijuna eura prihoda od prodaje, što je šest posto manje nego godinu prije. Neto dobit porasla je za 42 posto na 7,3 milijuna eura.

Na pad prihoda u prošloj godini znatno su utjecale znatno niže cijene pomorskog i zračnog prometa te manja potražnja za cestovnim prijevozom, pojasnili su tada iz tvrtke.

Tagovi: Intereuropa, LJSE, burza, ljubljanska borza, pošta slovenije
PROČITAJ I OVO
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE