GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investitori tuže Adidas zbog ugovora s Yeezyjem

Investitori tuže Adidas zbog ugovora s Yeezyjem
TUŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2023 / 22:25
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački trgovac sportskom odjećom Adidas tužili su investitori zbog sada prekinutog partnerstva s brendom Yeezy, u vlasništvu američkog dizajnera i repera Kanyea Westa, prema izvješćima.

West nije stranka u tužbi, koja je podignuta zbog navoda da je njemačka tvrtka bila svjesna njegovog problematičnog ponašanja godinama prije nego što je raskinula njihovo partnerstvo.

Ulagači su također tvrdili da tvrtka nije uspjela ograničiti financijske gubitke i poduzeti mjere predostrožnosti kako bi smanjila njihovu izloženost.

Adidas je 2013. godine potpisao ugovor s Westom, sada poznatim kao Ye, koji je dizajnirao liniju tenisica pod brendom Yeezy, koje su bile iznimno uspješne.

Međutim, tvrtka je prošlog listopada raskinula svoje partnerstvo s Westom navodeći neke od njegovih uvredljivih kontroverznih izjava, uključujući antisemitske objave na društvenim mrežama.

Adidas je u ožujku izvijestio o gubitku u četvrtom tromjesečju, uglavnom zbog optužbi povezanih s prekidom partnerstva s Yeezyjem, u usporedbi s prošlogodišnjom dobiti.

Tvrtka također predviđa da će neprodani proizvodi Yeezy smanjiti prihode za oko 1,2 milijarde eura (1,3 milijarde dolara) i operativnu dobit za oko 500 milijuna eura u 2023. godini.

U tužbi se tvrdi da je tvrtka bila svjesna prethodnog upitnog ponašanja Westa, ističući navodni sastanak 2018. na kojem je uprava Adidasa navodno raspravljala o Westovom ponašanju.

U međuvremenu, odgovarajući na optužbe i tužbu, Adidas je priopćio da izričito odbacuje ove neutemeljene tvrdnje, te će poduzeti sve potrebne mjere da se protiv njih snažno obrani.

Prilikom raskida ugovora s Yeezyjem, tvrtka je prošle godine istaknula da ne tolerira antisemitizam i bilo koju drugu vrstu govora mržnje te da su Yeovi tadašnji komentari i postupci neprihvatljivi, puni mržnje i opasni, te da krše kompanijske vrijednosti različitosti. te uključivanje, međusobno poštovanje i pravednost.

Adidas je također pokrenuo istragu nakon izvješća da je West stvorio toksično okruženje u tvrtki.

Adidas je tada rekao da nastavlja razmatrati buduće opcije za korištenje svog neprodanog Yeezy inventara.

Nakon svojih kontroverznih komentara, Ye je bio prisiljen otkazati niz zakazanih koncerata i izgubio više od milijardu dolara u neto vrijednosti i unosnim partnerstvima s GAP-om, modnim brendom Balenciaga i njegovom bankom JP Morgan, među ostalima, zajedno s Adidasom. Njegovi društveni mediji također su zabranjeni.

Tagovi: Adidas, Yeezy, Kanye West
PROČITAJ I OVO
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE