GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iskra želi preuzeti zagrebačku Elku

Iskra želi preuzeti zagrebačku Elku
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2021 / 10:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Poslovna klima je ponovo pozitivna, naučili smo živjeti s koronom i za Iskru kao i za mnoga druga slovenska poduzeća može krenuti novi val razvoja, što znači i veća ulaganja u automatizaciju, robotiku i inovativne tehnologije.

Izjavio je to za Poslovni dnevnik direktor Iskre Dušan Šešok, čija je tvrtka u obiteljskom vlasništvu ponovo u fokusu i u Hrvatskoj.

Prethodni put je to bilo povodom preuzimanja škvera u Šibeniku od bivšeg tamošnjeg vlasnika – danas uspješno razvijaju poslovanje pod imenom Iskra brodogradilište, no sad je to slijedom objave slovenskih medija vezano za preuzimanje zagrebačke Elke, najveće regionalne tvrtke za proizvodnju kabela i jednog od najvećih hrvatskih izvoznika.

Tragom Iskrine informacije glede procesa oko Elke, o kojoj su obavijestili slovenskog regulatora, doznajemo da transakcija nije završena. Još traje proces, kaže direktor Iskre. Postupak dubinskog snimanja isto potvrđuje.

Na jučerašnjem sastanku nazočili su predstavnici vlasničkog ‘stafa’ obje tvrtke; Matija Šešok, jedan od juniora koji inače vode operativno poslovanje Iskre, kao i član društva Elke Miljenko Hacek. Prema svemu sudeći, riječ je o sastanku cjelodnevnog karaktera, s kojeg se kroz kratke poruke mogao dobiti i okvirni uvid kako Elka posluje.

Hacek je izjavio da je s više od pola milijarde kuna prihoda Elka oporavljena kompanija, stabilna i s provedenim restrukturiranjem. Zadnje dvije godine je pozitivno poslovala. Ostvarili su rast u prošloj godini unatoč pandemiji, a imaju obećavajuće planove za ovu godinu, te se očekuje nastavak rasta.

Matija Šešok, referirajući se na istu temu, poručio je da je Elkino poslovanje u prošloj i ovoj godini takvo da je zanimljiva za Iskru.

Tagovi: Iskra, Elka, Dušan Šešok, Miljenko Hacek
PROČITAJ I OVO
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ODLUKE
Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ZAGREB - United Grupa objavila je danas da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE