GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iskrino brodogradilište u Šibeniku ide u proširenje vrijedno 30 milijuna eura

Iskrino brodogradilište u Šibeniku ide u proširenje vrijedno 30 milijuna eura
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2024 / 13:23
Autor: SEEbiz
ŠIBENIK - Šibensko brodogradilište Iskra brodogradilište 1 dobilo je zeleno svjetlo za rekonstrukciju Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije RH godinu dana nakon početka postupka procjene utjecaja na okoliš.

Istodobno, tvrtka u vlasništvu slovenske Iskre već je najavila proširenje vrijedno 30 milijuna, piše danas Poslovni dnevnik.

Projektom proširenja značajno će se povećati proizvodni kapacitet. Ujedno, tvrtka je već podnijela zahtjev za produljenje koncesije za korištenje pomorskog javnog dobra, koja istječe za devet godina.

“Podnijeli smo zahtjev za produljenje koncesije i čekamo odobrenje, no svakako ćemo ulagati u proširenje kapaciteta jer nam nedostaju operativne obale”, objasnio je za Poslovni vlasnik Iskre Dušan Šešok koji se nada produljenju koncesije na 20 godina. dnevnik.

Brodogradilište Iskra 1 već je završilo projekt uređenja kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava te elektroinstalacija na području brodogradilišta. U ovom dijelu Šibenika dosad nije postojao komunalni sustav pa će, smatra Šešok, i to dobro doći gradu. Sljedeći korak u projektu proširenja bit će ishođenje lokacijske dozvole.

Od preuzimanja Iskre 2019. godine šibensko brodogradilište bilježi kontinuirani rast. Lani je, prema pisanju Poslovnog dnevnika, imala 24 milijuna eura prihoda, a 2019. su iznosili tri milijuna eura. Gotovo polovica prihoda ostvaruje se od izvoza, neto dobit lani je dosegla milijun eura.

Tvrtka zapošljava 190 radnika. Trenutno grade brodove za norveške naručitelje, jahtu za kupca iz Austrije, te sedam brzih patrolnih brodova za hrvatske vlasti.

Tagovi: ISKRA, ŠEŠOK
PROČITAJ I OVO
Nestvarno visok gubitak Deutsche Bahna
GUBITAK
Nestvarno visok gubitak Deutsche Bahna
BERLIN - Deutsche Bahn u prvom je polugodištu zabilježio gubitak od 1,2 milijarde eura. Ovo razdoblje obilježili su štrajkovi i loši vremenski uvjeti. U istom razdoblju prošle godine gubitak je iznosio 71 milijun eura.
Maistra dobila 200 milijuna eura plavog i zelenog zajma od IFC-a
KREDITI
Maistra dobila 200 milijuna eura plavog i zelenog zajma od IFC-a
ZAGREB - Članica grupe Svjetske banke, International Financial Corporation (IFC), osigurala je za Maistra Hospitality Grupu plavi i zeleni zajam za održivost od 200 milijuna eura, istaknuvši da će to biti prekretnica koja će toj drugoj najvećoj turističkoj kompaniji u Hrvatskoj pomoći da poveća održivost svojeg portfelja i započne novo doba održivog turizma.
Fantastičan rezultat Dalekovoda u prvom polugodištu
SJAJNE BROJKE
Fantastičan rezultat Dalekovoda u prvom polugodištu
ZAGREB - Dalekovod je u prvih šest mjeseci 2024. ostvario 2,56 milijuna eura dobiti - čak 10,5 puta više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje financijsko izvješće objavljeno u četvrtak.
Novi kolektivni ugovor u Croatia Airlinesu
RADNIČKA PRAVA
Novi kolektivni ugovor u Croatia Airlinesu
ZAGREB - Uprava i sindikati u Croatia Airlinesu (CA) potpisali su novi kolektivni ugovor koji će vrijediti idućih pet godina. Novi kolektivni ugovor potpisan je nakon višemjesečnih pregovora.
Rast prihoda Delta Holdinga u prvom polugodištu 11,2 posto
STABILNO
Rast prihoda Delta Holdinga u prvom polugodištu 11,2 posto
BEOGRAD - Kompanije Delta Holdinga u prvom polugodištu 2024. godine ostvarile su 467 milijuna eura prihoda, što je gotovo 50 milijuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i predstavlja rast od 11,2 posto, objavila je ta kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE