GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivan Božidar Ivanović prodao 8,7 posto dionica Đure Đakovića češkoj tvrtki ST Probin

Ivan Božidar Ivanović prodao 8,7 posto dionica Đure Đakovića češkoj tvrtki ST Probin
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.12.2020 / 18:04
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Ivan Božidar Ivanović je svojih 8,70 posto dionica u Đuro Đaković grupi prodao češkoj tvrtki ST Probin, objavila je u četvrtak slavonskobrodska kompanija grupa putem Zagrebačke burze.

Kako se navodi u objavi, Uprava Đuro Đaković grupe je zaprimila obavijesti Ivana Božidara Ivanovića o padu ispod praga od pet posto glasačkih prava u Đuro Đaković grupi, i to temeljem ugovora o kupoprodaji dionica sklopljenog 21. prosinca između njega i kupca ST Probin, iz Praga.

"Apsolutni broj otpuštenih dionica s glasačkim pravom iznosi 883.589 dionica, što čini 8,70 posto dionica s glasačkim pravima", nakon čega Ivan Božidar Ivanović ne drži više nikakve dionice u Đuro Đaković grupi, zaključuje se u objavi.

Time se nastavljaju vlasnička preslagivanja u Đuro Đaković grupi, a nakon što su sredinom studenoga (17. studenoga) Nenad Bakić i Rujana Bakić sklopili ugovor o prijenosu dionica s društvom D.D. Acquisition iz Češke, temeljem čega je češka tvrtka preuzela ukupno 18,878 posto dionica slavonskobrodske tvrtke.

Iza D.D. Acquisition stoje češki poduzetnici Jaroslav Strnad i Rene Matera, koji putem svojih tvrtki ostvaruju zajedničku kontrolu nad tom tvrtkom. Strnad je osnivač jedne od najvećih čeških kompanija Czechoslovak Groupa, a preko svoje grupacije CE Industries drži 65-postotni udjel u D.D. Acquisition, dok Matera drži 35 posto udjela preko svoje Promet grupe, koja je također jedna od vodećih čeških kompanija.

Po podacima s internet stranice tvrtke ST Probin, riječ je o tvrtki koja je specijalizirana za dobavu i ugradnju zaštićenih komora.

Inače, u vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe pojedinačno najveći udio, nešto više od 28 posto dionica ima hrvatska država (putem CERP-a, HZMO-a i sl.) a Ivan Božidar Ivanović je do sada bio treći pojedinačno najveći dioničar.

Đuro Đaković grupa je sredinom lipnja ove godine objavila javni poziv za neobvezujuće iskazivanje interesa investitora za sudjelovanje u restrukturiranju te grupacije dokapitalizacijom, a sredinom rujna izvijestila da je zaprimila neobvezujuće ponude potencijalnih investitora za sudjelovanje u restrukturiranju dokapitalizacijom.

Početkom prosinca je slavonskobrodska kompanija izvijestila da je zaprimila dvije uvjetne ponude potencijalnih investitora za dokapitalizaciju, pri čemu nisu bili navedeni nikakvi detalji već je tek najavljeno da će se te ponude razmotriti te će se odlučiti o daljnjim koracima u procesu restrukturiranja.

Po podacima iz devetomjesečnog financijskog izvješća, grupacija Đuro Đaković je u prvih devet mjeseci ove godine imala gubitak od 31,8 milijuna kuna, što je gotovo sedam milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Grupacija je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila ukupni prihod od 286,4 milijuna kuna, 50,9 milijuna kuna više na godišnjoj razini, dok su ukupni rashodi iznosili 318,2 milijuna kuna, što je na godišnjoj razini porast za 45,7 milijuna kuna.

Tagovi: Ivan Božidar Ivanović, Đuro Đaković, Acquisition Holding, Nenad Bakić, ST Probin
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE