GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivan Leko novi predsjednik Uprave Cromarisa

Ivan Leko novi predsjednik Uprave Cromarisa
NOVA UPRAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2021 / 13:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Za predsjednika Uprave tvrtke Cromaris iz sastava Adris grupe odlukom Nadzornog odbora imenovan je Ivan Leko, a kao članovi u novu tročlanu Upravu imenovani su Dane Desnica i Giuseppe Virzi, izvijestili su u četvrtak iz Adrisa.

Novoj Upravi četverogodišnji mandat počinje 1. travnja, navodi se u priopćenju i dodaje da dosadašnji direktor Cromarisa Goran Markulin ostaje raditi u sustavu Adrisa kao savjetnik novoizabrane Uprave.

Adris grupa je, kako se navodi, od osnutka Cromarisa 2009. godine u razvoj te tvrtke za uzgoj ribe uložila više od milijardu kuna, što je rezultiralo snažnim rastom svih poslovnih pokazatelja, otvaranjem novih tržišta, širenjem proizvodnog portfelja te tehnološkim i proizvodnim unapređenjima.

"S obzirom da tvrtka ulazi u novi, vrlo zahtjevan ciklus rasta i razvoja, radi ostvarenja ambicioznih ciljeva, potrebna je prilagodba organizacijske strukture novim tržišnim okolnostima te je stoga imenovana nova, tročlana Uprava, čiji četverogodišnji mandat započinje 1. travnja ove godine", ističe se u priopćenju.

Poslovodstvo Adrisa zahvalilo je Markulinu na iznimnom angažmanu i postignutim rezultatima u rastu i razvoju Cromarisa.

Prema nedavno objavljenim podacima, Cromaris, vodeći hrvatski i šesti proizvođač brancina i orade u svijetu, lani je ostvario neto dobit od 9,2 milijuna kuna, što je rast za oko tri milijuna kuna prema godini ranije.

Prihodi od prodaje iznosili su 512 milijuna kuna i rasli su osam posto. Količinska prodaja je dosegnula 10.376 tona, što je devet posto više u odnosu na 2019. godinu.

Na izvoznim tržištima prošle je godine ostvaren količinski rast od 17 posto. Cromaris na inozemnim tržištima ostvaruje 84 posto prodanih količina i 86 posto prihoda od prodaje, navodi se još u priopćenju.

Tagovi: Ivan Leko, Uprave Cromaris, Goran Markulin, Dane Desnica, Giuseppe Virzi
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE