GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivan Perković novi direktor Varteksa

Ivan Perković novi direktor Varteksa
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2018 / 11:58
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN - Predsjednik Uprave Zoran Košćec 25. rujna 2018. prestaje obnašati mjesto Predsjednika Uprave modne i tekstilne kompanije Varteks i s navedenim datumom prelazi na poziciju savjetnika za strateške projekte. 

Istovremeno, Nadzorni odbor donio je odluku o imenovanju Ivana Perkovića za novog direktora Društva od 26. rujna 2018. godine.

Novi direktor Društva Varteks došao je u tvrtku u srpnju na poziciju člana Uprave zaduženog za financije i restrukturiranje s pozicije predsjednika Uprave RALU Logistike. U RALU je Perković došao 2010. godine gdje je radio na pozicijama direktora za financije, akvizicije, integracije i informatiku te nakon toga i člana Uprave da bi 2016. godine preuzeo čelnu poziciju tvrtke. Njegov mandat je obilježilo povećanje prihoda i profitabilnosti kompanije, širenje mreže partnera kao i preuzimanje logističkih kapaciteta u Srbiji. Ujedno, bio je od početaka u užem timu projekta otvaranja jednog od najmodernijih logističko-distribucijskih centara u Rugvici pored Zagreba. Prije dolaska u RALU logistiku, g. Perković je radio u revizorskoj kući PricewaterhouseCoopers (PwC)

Zoran Košćec je na funkciji predsjednika Uprave Varteksa bio od 2005. godine. Pod njegovim vodstvom kompanija je prošla intenzivne periode restrukturiranja i razvoja pri čemu se tvrtka oslobodila neprofitabilnih segmenata i onih koji nisu ključni za poslovanje te je značajno redefinirana prodajna mreža i portfelj ponude. Dodatno, nakon početka globalne krize uspješno je provedena predstečajna nagodba, a u dvogodišnjem periodu nakon predstečajne nagodbe EBITDA je porasla za više od 70 mil kuna te je značajno unaprijeđena suradnja s partnerima J. Lindeberg i Hugo Boss. Treba naglasiti kako su navedene aktivnosti napravljene u izrazito teškim gospodarskim uvjetima u vrijeme globalne krize kada je sektor proizvodnje odjeće od 2005. godine izgubio približno polovicu zaposlenih.

Potrebne izmjene u sudskom registru vezano uz promjene u Upravi su u tijeku.

Tagovi: Ivan Perković, Varteks, Zoran Košćec, Hugo Boss
PROČITAJ I OVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
CJEPIVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u ponedjeljak da se dodatna, tzv. booster doza cjepiva Moderne može davati osobama od 18 godina i starijima najmanje šest mjeseci od primanja druge doze.
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
U PLUSU
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
ZAGREB - Optima Telekom Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je neto dobit od 450 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježen neto gubitak od 3,1 milijun kuna, pokazalo je financijsko izvješće te kompanije objavljeno u ponedjeljak.
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
RAST
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
ZAGREB – Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je financijskoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2021., ostvarila prihod od 50,2 milijardi dolara što je porast od 5,5 % u odnosu na prošlu godinu. Ovime je Deloitte zadržao prednost u odnosu na konkurenciju. Slijede ga PwC, EY i KPMG.
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
ZAPOŠLJAVANJE
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
POREČ- S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE