GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izabran novi Nadzorni odbor Luke Koper

Izabran novi Nadzorni odbor Luke Koper
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2021 / 20:55
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
KOPER - Luka Koper ima nove nadzornike imenovane na prijedlog Slovenskog državnog holdinga. Za dividendu izdvaja 15,96 milijuna eura ili 1,14 eura bruto po dionici. Ostatak dobiti od 31 milijun dolara ostaje neraspoređen.

Nadzorni odbor Luke broji devet članova. Za njih petero mandat istječe u četvrtak. Novi će biti: Andrej Koprivec, Božidar Godnjavec, Nevenka Črešnar Pergar, Rado Antolovič i Franci Matoz, odlučila je Skupština luke Koper.

"Da, želim biti predsjednik nadzornog odbora", rekao je Matoz za Radio Slovenija nakon glavne skupštine.

Što se tiče rada trenutne uprave, vjeruje da bi mogla biti učinkovitija u stjecanju zemljišta za lučku djelatnost u okviru državnog prostornog plana, a prozračeni nadzorni odbor očekuje se prvi sastanak sljedećeg tjedna.

Predsjednik Uprave Dimitrij Zadel predstavio je vlasnicima prošlogodišnje poslovanje te istaknuo da su u prvom tromjesečju ove godine svi ključni financijski pokazatelji bili iznad planova. O tome što zamjena većine nadzornika može značiti za upravu, kaže: "Ako nagovijestite bilo kakve špekulacije, naravno da ih ne možemo komentirati. Uprava se, kako je danas rečeno, po našem mišljenju uspješno suočila s izazovima , sve ostalo je u domeni nadzornog odbora. "

U isplati dividende odobren je prijedlog predstavnika najvećeg dioničara, SDH. U međuvremenu je Sveslovensko udruženje malih dioničara istaknulo da je prinos od dividendi pod trenutnom upravom svake godine manji.

Hladan tuš, međutim, bila je odluka SDH-a da ne potvrdi nagodbu s bivšim nadzornicima Luke, koji su prije godina potvrdili štetnu kupnju udjela u slovačkoj tvrtki.

"Činjenica je da su optuženi nadzornici trenutno oslobođeni krivnje, da je presuda u njihovu korist konačna, pa je uprava u to vrijeme pregovarala o onome što je danas predstavljeno skupštini", objasnio je predsjednik nadzornog odbora Uroš Ilić.

Tagovi: Luka Koper, Andrej Koprivec, Dimitrij Zadel, Božidar Godnjavec, Nevenka Črešnar Pergar, Rado Antolovič, Franci Matoz
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE