GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izabran novi Nadzorni odbor Luke Koper

Izabran novi Nadzorni odbor Luke Koper
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2021 / 20:55
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
KOPER - Luka Koper ima nove nadzornike imenovane na prijedlog Slovenskog državnog holdinga. Za dividendu izdvaja 15,96 milijuna eura ili 1,14 eura bruto po dionici. Ostatak dobiti od 31 milijun dolara ostaje neraspoređen.

Nadzorni odbor Luke broji devet članova. Za njih petero mandat istječe u četvrtak. Novi će biti: Andrej Koprivec, Božidar Godnjavec, Nevenka Črešnar Pergar, Rado Antolovič i Franci Matoz, odlučila je Skupština luke Koper.

"Da, želim biti predsjednik nadzornog odbora", rekao je Matoz za Radio Slovenija nakon glavne skupštine.

Što se tiče rada trenutne uprave, vjeruje da bi mogla biti učinkovitija u stjecanju zemljišta za lučku djelatnost u okviru državnog prostornog plana, a prozračeni nadzorni odbor očekuje se prvi sastanak sljedećeg tjedna.

Predsjednik Uprave Dimitrij Zadel predstavio je vlasnicima prošlogodišnje poslovanje te istaknuo da su u prvom tromjesečju ove godine svi ključni financijski pokazatelji bili iznad planova. O tome što zamjena većine nadzornika može značiti za upravu, kaže: "Ako nagovijestite bilo kakve špekulacije, naravno da ih ne možemo komentirati. Uprava se, kako je danas rečeno, po našem mišljenju uspješno suočila s izazovima , sve ostalo je u domeni nadzornog odbora. "

U isplati dividende odobren je prijedlog predstavnika najvećeg dioničara, SDH. U međuvremenu je Sveslovensko udruženje malih dioničara istaknulo da je prinos od dividendi pod trenutnom upravom svake godine manji.

Hladan tuš, međutim, bila je odluka SDH-a da ne potvrdi nagodbu s bivšim nadzornicima Luke, koji su prije godina potvrdili štetnu kupnju udjela u slovačkoj tvrtki.

"Činjenica je da su optuženi nadzornici trenutno oslobođeni krivnje, da je presuda u njihovu korist konačna, pa je uprava u to vrijeme pregovarala o onome što je danas predstavljeno skupštini", objasnio je predsjednik nadzornog odbora Uroš Ilić.

Tagovi: Luka Koper, Andrej Koprivec, Dimitrij Zadel, Božidar Godnjavec, Nevenka Črešnar Pergar, Rado Antolovič, Franci Matoz
PROČITAJ I OVO
Na dubrovački aerodrom sletio avion United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka
LETOVI
Na dubrovački aerodrom sletio avion United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka
DUBROVNIK - U zračnu luku Dubrovnik u subotu je sletio prvi ovogodišnji zrakoplov na izravnom letu iz New Yorka, čime se nastavlja linija koja je i prošlog ljeta redovito povezivala jug Hrvatske s najvećim gradom SAD-a.
AD Plastik neće isplatiti dividendu
ODLUKE
AD Plastik neće isplatiti dividendu
SOLIN -  To nije iznenađenje, budući da tvrtka prolazi kroz teško makroekonomsko okruženje.
Nestašica reciklirane plastike u sektoru bezalkoholnih pića
PLASTIKA
Nestašica reciklirane plastike u sektoru bezalkoholnih pića
LONDON - Količine reciklirane plastike u Europi se moraju više nego utrostručiti kako bi sve tvrtke koje proizvode bezalkoholna pića prešle na u potpunosti reciklirane boce, upozorila je japanska kompanija Suntory Beverage and Food.
Luka Koper u prvom kvartalu gotovo udvostručila dobit
SNAŽAN RAST
Luka Koper u prvom kvartalu gotovo udvostručila dobit
KOPER - Grupa Luka Koper je u prvom tromjesečju ove godine povećala obujam pretovarene robe za 18 posto na nešto manje od 5,9 milijuna tona. Ostvario je rast u svim grupama roba, posebice u tekućim i rasutim teretima. Neto dobit porasla je 18 posto na 16,45 milijuna eura.
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZELENO SVJETLO
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u petak je na prvoj razini odobrila namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika CME Media nad poduzetnikom RTL Hrvatska.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE