GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izdata dozvola za prvu fazu petlje Smokovac

Izdata dozvola za prvu fazu petlje Smokovac
AUTOPUT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2019 / 10:01
Autor: SEEbiz / RTCG
PODGORICA - Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju prve faze petlje Smokovac na prioritetnoj dionici auto-puta Bar – Boljare od Smokovca do Mateševa.

Dozvola se odnosi na građevinski dio petlje, naplatnu rampu i trafostanicu 20/0,4 KV.

Petlja će se nalaziti u Podgorici, na katastarskim opštinama Rogami i Doljani i predstavlja saobraćajnu vezu prioritetne dionice sa magistralnim putem M2 Podgorica – Kolašin.

Riječ je o radovima na trasi prve faze petlje, raskrsnici sa magistralnim putem, devijaciji postojećih puteva, na potpornim zidovima, propustima, podvožnjacima, mostu 01 Smokovac, nadvožnjaku Zlatica i objektima za snabdijevanje vodom. Dozvolom su obuhvaćeni i radovi na zidu za zaštitu od buke, kao i zaštita kosina i odvodnjavanje.

Vlada je na sjednici 17. januara dala saglasnost Ministarstvu saobraćaja za izvođenje potrebnih radova na petlji Smokovac koja, saglasno važećim dokumentima, predstavlja vezu auto-puta Bar – Boljare, Jadransko-jonske ceste I, kao i priključak na postojeću putnu mrežu. Sada se gradi samo prva faza petlje, odnosno veza sa magistralnim putem M2.

Ministar saobraćaja Osman Nurković je kazao da u idejnom projektu, koji je rađen na osnovu Detaljnog prostornog plana auto-puta Bar – Boljare i generalnog projekta ove dionice, definisan je početak dionice Smokovac – Mateševo od stacionaže 0%2B000 kilometara iza petlje Smokovac, tako da petlja nije ni bila sastavni dio idejnog projekta.

Izgradnjom prve faze petlje Smokovac ukupna dužina prioritetne dionice auto-puta se sa postojećih 41 kilometra povećava na 42,5 kilometra. Iako je gradnja prioritetne dionice prvobitno trebalo da se završi za mjesec, najavljeno je da je prolongirana do septembra naredne godine.

Tagovi: petlja Smokovac, autoput Bar-Boljare, China Road And Bridge Corporation
PROČITAJ I OVO
AT&T smanjuje broj zaposlenih u Slovačkoj
REZOVI
AT&T smanjuje broj zaposlenih u Slovačkoj
BRATISLAVA - AT&T je u ponedjejak objavio da će smanjiti broj zaposlenih u Slovačkoj budući da je pandemija covida 19 pogodila potražnju.
Broj putnika u Frankfurtskoj zračnoj luci na razini iz 1984.
KATASTROFA
Broj putnika u Frankfurtskoj zračnoj luci na razini iz 1984.
FRANKFURT - Broj putnika u zračnoj luci u Frankfurtu potonuo je zbog koronakrize u 2020. godini na razinu kakva je posljednji puta viđena 1984. godine, objavio je u ponedjeljak operater glavnog njemačkog prometnog čvorišta Fraport.
HAC testira novi sustav nadzora i upravljanja prometom na autocestama
SUSTAV
HAC testira novi sustav nadzora i upravljanja prometom na autocestama
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) počele su aktivnosti na testiranju funkcionalnosti novog sustava nadzora i upravljanja prometom na autocestama u svojoj nadležnosti, što će obavljati samo u noćnim satima i u fazama, kako bi to što manje utjecalo na protočnost prometa, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.
Istra: 76 ugostiteljskih obrta zatvoreno od izbijanja koronakrize
LOŠE VIJESTI
Istra: 76 ugostiteljskih obrta zatvoreno od izbijanja koronakrize
PULA - Nakon pojave virusa u ožujku, u Istri je zatvoreno 76 ugostiteljskih obrta, a u istom razdoblju otvoreno je 26 novih. Dakle, okruglo 50 ih je manje.
Sud potvrdio novčanu kaznu Agrokoru zbog neprijavljivanja koncentracije u preuzimanju Costelle
KAZNA
Sud potvrdio novčanu kaznu Agrokoru zbog neprijavljivanja koncentracije u preuzimanju Costelle
LJUBLJANA - Viši sud u Ljubljani odbio je Agrokorovu žalbu na prvostupanjsku presudu u vezi s kršenjem neprijavljivanja koncentracije tvrtki Agrokor i Ardeya Global prilikom preuzimanja punionice vode Costella.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE