GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izraelci predali ponudu za Uljanik

Izraelci predali ponudu za Uljanik
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2024 / 09:07
Autor: SEEbiz
PULA - Uoči Skupštine vjerovnika u Pazinu na kojoj bi se trebalo odlučiti što dalje u prodaji većinskog udjela u blokiranom Uljaniku 1856, stigao je još jedan iskaz interesa.

Radi se o ponudi tvrtke Israel Shipyards koja je s pulskim brodogradilištem ugovorila gradnju plutajućeg doka, ali taj posao još uvijek nije završen i debelo kasni zbog poslovnih i financijskih problema u Uljaniku 1856 koji traju puno duže od same blokade računa, piše Novi list.

Izraelci su stečajnom upravitelju Uljanik brodogradilišta Lorisu Raku na stol stavili preliminarnu ponudu u kojoj za 54,77 posto poslovnog udjela nude “između pet i šest milijuna eura”, s time da traže direktne pregovore oko cjelokupne transakcije s ključnim dionicima, a to ponajprije uključuje predstavnike države koja je i najveći vjerovnik, ali i vlasnik oko 42 posto poslovnog udjela u Uljaniku 1856.

Ugovor s Izraelcima za još uvijek nezavršeni dok vrijedan je oko 7 milijuna eura, a otprilike isto tolika su i državna jamstva za kredit kojeg je na račun tog posla dobilo pulsko brodogradilište, piše Novi list.

U svojem dopisu, kojeg potpisuje izvršni direktor Israel shipyards Eitan Zucker, apostrofira se kako je plutajući dok dio većeg projekta kojeg ova tvrtka odrađuje za izraelsko Ministarstvo obrane, te da sve uključene strane, pa tako i novi vlasnik Uljanika 1856, bez obzira tko to bude, moraju osigurati da se ovaj posao na izgradnji plutajućeg doka završi, bez daljnjih odgoda i uz puno poštivanje ugovora koji je na snazi.

Među referencama koje su naveli, Izraelci su istaknuli kako imaju šezdesetogodišnje iskustvo u projektiranju, izgradnji i održavanju civilnih i vojnih plovila te dodaju kako su podružnica javne kompanije Israel Shipyards Industries, čije su dionice uvrštene na burzi u Tel Avivu. Tvrde i da su spremni obvezati se da u nadolazećim godinama pulskom brodogradilištu osiguraju nove projekte i poslove

Tagovi: Uljanik, brodogradnja, Israel Shipyards
PROČITAJ I OVO
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE