GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izvrsni rezultati Cinkarne Celje

Izvrsni rezultati Cinkarne Celje
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2021 / 08:00
Autor: SEEbiz / Ilirika
ANALIZA - Cinkarna Celje nastavlja izvrsno poslovati i u 2021. godini.

Cinkarna Celje je u prvih devet mjeseci ostvarila prodaju u iznosu od 146 milijuna eura, što je 12 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Cinkarna Celje je u prvih devet mjeseci ostvarila neto dobit od 26,2 milijuna eura, što je čak 90 posto više nego u usporednom razdoblju prošle godine, kada je dosegnula 13,8 milijuna eura. EBITDA s 29 posto ukupne prodaje iznosi 42,6 milijuna eura. U odnosu na prethodnu godinu, EBITDA je veća za 68 posto. Za 2022. Cinkarna Celje planira 204 milijuna eura prihoda, odnosno sedam posto veću prodaju u odnosu na ovogodišnju procijenjenu razinu. Očekuje se da će iduće godine neto dobit iznositi 20,1 milijun eura, odnosno 26 posto manje nego ove godine zbog pada prodajnih cijena pigmenta titan dioksida te rasta strateških sirovina i energenata.

Dionice Cinkarne Celje i dalje su podcijenjene u odnosu na druge tvrtke u branši. Medijan EV/EBITDA usporedive grupe iznosi 7,18, dok je Cinkarne Celje 3,62, budući da je Cinkarna Celje zadužena nula, dok su poduzeća u djelatnosti u prosjeku zadužena 39% u odnosu na ukupnu imovinu. P/E usporedive grupe je 11, dok je Cinkarne Celje osam.

Cinkarna Celje je također usvojila program otkupa vlastitih dionica, gdje jednokratno može kupiti dionice do cijene od 270 eura po dionici.

Cinkarna Celje može kupiti do 10% vlastitih dionica. Cinkarna Celje trenutno drži manje od četiri posto vlastitih dionica.

Tagovi: Cinkarna Celje, Cinkarna
PROČITAJ I OVO
AZTN odobrio koncentraciju Studenac/Pemo
ZELENO SVJETLO
AZTN odobrio koncentraciju Studenac/Pemo
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je na prvoj razini namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi Studenca nad Pemom, objavila je u ponedjeljak ta regulatorna agencija na svojim internetskim stranicama.
Deutsche Bahn planira zaposliti 21 tisuću radnika
PLANOVI
Deutsche Bahn planira zaposliti 21 tisuću radnika
BERLIN - Njemački željeznički operater Deutsche Bahn priopćio je da u ovoj godini namjerava zaposliti najmanje 21 tisuću radnika, uključujući 5.200 pripravnika.
Umro talijanski modni dizajner Nino Cerruti
IN MEMORIAM
Umro talijanski modni dizajner Nino Cerruti
RIM - Talijanski modni dizajner Nino Cerruti umro je u 91. godini, doznao je u subotu navečer AFP od izvora u modnoj industriji, potvrdivši vijest objavljenu u talijanskim glasilima.
Slovenska vlada prodaje udjele u Telekomu Slovenije i Savi
PRODAJA
Slovenska vlada prodaje udjele u Telekomu Slovenije i Savi

LJUBLJANA - Vlada Slovenije je odobrila godišnji plan upravljanja kapitalnim ulaganjima za 2022. u čijem se javno nedostupnom dijelu navodi kako će se ispitati mogućnost prodaje Telekoma Slovenije i prodaje državnog udjela u Savi.

Booster doza J&J 85 posto učinkovita protiv hospitalizacije zbog omikrona
STUDIJA
Booster doza J&J 85 posto učinkovita protiv hospitalizacije zbog omikrona
JOHANNESBURG - Booster doza Johnson&Johnsona protiv covida-19 je 85 posto djelotvorna u zaštiti protiv hospitalizacije zbog omikron varijante 1-2 mjeseca nakon cijepljenja, rekla je predsjednica Južnoafričkog vijeća za medicinska istraživanja (SAMRC) u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE