GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jacek Olczak novi generalni direktor Philip Morris Interationala

Jacek Olczak novi generalni direktor Philip Morris Interationala
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2021 / 17:38
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Na godišnjoj Skupštini dioničara održanoj 5. svibnja 2021. godine za novog generalnog direktora kompanije Philip Morris International Inc. (PMI) imenovan je Jacek Olczak, dosadašnji generalni direktor operacija (Chief Operating Officer) kompanije.

Tom prilikom Olczak je također izabran za člana Boarda kompanije. Dosadašnji generalni direktor, André Calantzopoulos, koji je na toj poziciji bio od 2013. godine, izabran je za predsjednika Boarda kompanije.

Olczak se prilikom preuzimanja funkcije obavezao na ubrzani prelazak na proizvode bez duhanskog dima kompanije PMI, koji je započet 2016. godine. Kompanija je fokusirana na razvoj, znanstveno potvrđivanje i odgovornu prodaju proizvoda bez duhanskog dima koji su manje štetni od pušenja, u cilju što brže zamjene cigareta boljim alternativama.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo da predvodim PMI na putu ubrzane transformacije u kompaniju koja nudi proizvode bez duhanskog dima. PMI je lider u znanstvenim inovacijama i naša ambicija je da do 2025. godine više od polovine neto prihoda bude ostvareno od proizvoda bez duhanskog dima. Naša budućnost na duge staze se zasniva na asortimanu koji konstantno proširujemo. Oslonit ćemo se na svoja znanstvena istraživanja i ekspertizu i primijeniti svoje kolektivne vještine i maštu da bismo nastavili s inovacijama van postojećeg asortimana i istražili nove oblasti razvoja poslovanja", izjavio je Olczak.

Svoju karijeru u kompaniji PMI Olczak (56) je započeo 1993. godine. Prvo je bio na pozicijama u području financija i generalnog menadžmenta širom Evrope, uključujući funkciju direktora PMI za Poljsku i Njemačku i predsjednika za regiju Evropske unije, prije nego što je 2012. godine bio imenovan za generalnog finansijskog direktora (Chief Financial Officer). Na toj poziciji je bio do 2018, kada je postao generalni direktor operacija. Ima zvanje mastera ekonomije sa Sveučilišta u Lodzu u Poljskoj.

Olczak je jedan od glavnih pokretača prelaska na proizvode bez duhanskog dima kompanije PMI, čija prodaja je pokrenuta lansiranjem IQOS-a u Nagoji u Japanu 2014. godine. Pod njegovim vodstvom na mjestu direktora operacija, PMI je povećao udio proizvoda bez duhanskog dima u ukupnim neto prihodima na 28 posto u prvom kvartalu 2021. godine i lansirao ove proizvode na 66 tržišta, zaključno s 31. ožujkom 2021. godine. Isto tako je predvodio komercijalnu transformaciju kompanije u kojoj su potrošači na prvom mjestu.

"Jacek je kao novi generalni direkor u idealnoj poziciji da ostvari viziju budućnosti bez duhanskog dima kompanije PMI. Njegova težnja postizanju rezultata se zasniva na strasti prema kompaniji i našim zaposlenima, kao i širokom poznavanju naših proizvoda, sistema, vrijednosti i investitora. Uvjeren sam da je on idealan lider koji garantira nastavak rasta našeg poslovanja i ostvarivanja vrijednosti za dioničare. Drago mi je što ću na novoj funkciji predsjednika Upravnog odbora nastaviti sarađivati s njim", izjavio je Calantzopoulos.

Tagovi: Jacek Olczak, Philip Morris Interational, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
FLOTA
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
RIJEKA - U Jadrolinijinu flotu uključen je trajekt Tkon, koji će tijekom sezone preuzeti održavanje linije Biograd - Tkon, a s tim brodom najveći domaći putnički brodar u floti sada ima 55 brodova, priopćeno je u četvrtak iz Jadrolinije.
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
MANDAT
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
ZAGREB - Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma (HT) u četvrtak je imenovao Konstantinosa Nempisa predsjednikom Uprave i glavnim direktorom HT-a na novo mandatno razdoblje od tri godine, s početkom od 1. travnja 2022., objavio je HT putem Zagrebačke burze.
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
DIVIDENDA
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
ZAGREB - Atlantic je održao glavnu skuipštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 40 kuna po dionici.
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
SURADNJA
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
ZAGREB - Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec.
Ryanair od danas povezuje Zagreb s Milanom, povratna karta već od 10 eura
LETOVI
Ryanair od danas povezuje Zagreb s Milanom, povratna karta već od 10 eura
ZAGREB - Početkom lipnja Ryanair je otvorio svoju prvu liniju prema Zagrebu iz Brusselsa (Zračna luka Charleroi), koja trenutno prometuje dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, a od danas ovaj poznati prijevoznik uvodi još jednu liniju iz Milana (Zračna luka Bergamo).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE