GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadranski pomorski servis i dalje će obavljati djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka

Jadranski pomorski servis i dalje će obavljati djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka
TEGLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 16:07
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka i u idućih deset godina obavljat će sadašnji koncesionar - Jadranski pomorski servis (JPS), izvijestili su u četvrtak iz Lučke uprave Rijeka, koja je s JPS-om potpisala koncesijski ugovor za usluge tegljenja.

Kako se navodi u priopćenju, ugovor o koncesiji za obavljanje gospodarske djelatnosti lučkog tegljenja na lučkom području luke Rijeka na razdoblje od 10 godina u srijedu su potpisali ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa i direktor JPS-a Paolo Visco.

Riječ je o gospodarskoj djelatnosti koja je neophodna za funkcioniranje lučkog sustava i jednoj od najvažnijih koncesija koja ima snažan utjecaj na konkurentnost riječke luke i riječkog prometnog pravca, ističu iz Lučke uprave.

"Snažan investicijski ciklus u riječkoj luci koji provodi Lučka uprava Rijeka, osobito novi kapaciteti na Adriatic Gate Container Terminalu i Zagreb Deep Sea kontejnerskom terminalu i povećanje kontejnerskog prometa, zahtijevaju koncesionara koji ima poslovnu snagu osigurati odgovarajuću flotu tegljača za različite tipove brodova, visoko stručan i osposobljen ljudski kadar te financijsku snagu da osigura adekvatno održavanje i modernizaciju flote tegljača u narednom razdoblju", naglašavaju iz Lučke uprave Rijeka.

JPS je dugogodišnji koncesionar koji djelatnost lučkog tegljenja u riječkoj luci obavlja već 30 godina.

Ta je tvrtka 2016. postala dio Scafi Grupe, koja je u vlasništvu obitelji Visco, a osnovana je 1950. godine.

Scafi Grupa ima flotu s više od 40 suvremenih tegljača, a usluge lučkog tegljenja obavlja u velikim talijanskim lukama La Spezia, Savona-Vado i Gioia Tauro, u luci Safi u Maroku te u Grčkoj.

Iz Lučke uprave Rijeka naglašavaju da je JPS i dalje hrvatska tvrtka s domaćim zaposlenicima i brodovima koji su upisani u Hrvatski registar brodova.

Flotu JPS-a čini 10 tegljača, jedna teglenica i pontonska dizalica.

U priopćenju se ističe kako je JPS pri podnošenju zahtjeva za koncesiju Lučkoj upravi Rijeka dostavio cjelokupnu, zakonom propisanu popratnu dokumentaciju kojom dokazuje ispunjavanje uvjeta za stjecanje prava na koncesiju te dokument "Strategija razvoja flote i plan investicija za period 2020.-2030. Jadranski pomorski servis, lipanj 2020.", a u kojem iskazuje spremnost na daljnje investicije.

"Time je JPS, kao dugogodišnji koncesionar i važan član lučke zajednice, potvrdio namjeru da i u narednom razdoblju osigura uslugu koja će pratiti razvoj i povećanje prometa u riječkoj luci i tako pružiti vlastiti doprinos konkurentnosti i razvoju riječkog lučkog sustava i prometnog pravca u cjelini", navode iz Lučke uprave Rijeka.

Tagovi: Jadranski pomorski servis, Zagreb Deep Sea, Luka Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Denis Vukorepa, Paolo Visco, Adriatic Gate Container Terminal
PROČITAJ I OVO
Mtel je namjeravao kupiti i KTV E-G-E iz Doboj Juga, ali je odustao
ODUSTAJANJE
Mtel je namjeravao kupiti i KTV E-G-E iz Doboj Juga, ali je odustao
BANJA LUKA - Konkurencijsko vijeće BiH je obustavilo postupak u vezi sa prijavom koncentracije koju je još prije dvije godine podnio Mtel a.d. Banja Luka za sticanje potpune kontrole nad privrednim subjektom "KTV E-G-E" d.o.o. Doboj Jug, objavljeno je.
Dug bolnica udvostručen u posljednjih godinu dana
LIJEKOVI
Dug bolnica udvostručen u posljednjih godinu dana
ZAGREB - Pritisak veledrogerija i farmaceuta na hrvatsku Vladu nije slučajan jer se ovih dana dovršava prijedlog rebalansa proračuna za ovu i državne potrošnje za iduću godinu i, ako se sada ne nađe novac za dug, neće ni poslije.
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
TEŠKA GODINA
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
BUDVA - Prihodi većinski državne hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera od januara do kraja septembra ove godine manji su za 17,5 miliona eura, odnosno 87 odsto, dok je broj ostvarenih noćenja za 86 odsto manji nego u istom periodu lani.
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PLANTAŽE
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PODGORICA - Odbor direktora je na jučerašnjoj sjednici razriješio Maraš sa funkcije izvršnog direktora Plantaža na lični zahtjev, a odlučio da na njeno mjesto bude imenovan Miroslav Vuković, dosadašnji direktor Sektora pravnih i opštih poslova.
Lidl ulazi na tržište BiH kroz dvije godine
NESLUŽBENO
Lidl ulazi na tržište BiH kroz dvije godine

SARAJEVO - Poznati njemački maloprodajni lanac "Lidl" razmatra mogućnost da narednih godina uđe na tržište BiH, navode njemačke ekonomske novine Lebensmittel zeitung.net

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE