GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadranski pomorski servis i dalje će obavljati djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka

Jadranski pomorski servis i dalje će obavljati djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka
TEGLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 16:07
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka i u idućih deset godina obavljat će sadašnji koncesionar - Jadranski pomorski servis (JPS), izvijestili su u četvrtak iz Lučke uprave Rijeka, koja je s JPS-om potpisala koncesijski ugovor za usluge tegljenja.

Kako se navodi u priopćenju, ugovor o koncesiji za obavljanje gospodarske djelatnosti lučkog tegljenja na lučkom području luke Rijeka na razdoblje od 10 godina u srijedu su potpisali ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa i direktor JPS-a Paolo Visco.

Riječ je o gospodarskoj djelatnosti koja je neophodna za funkcioniranje lučkog sustava i jednoj od najvažnijih koncesija koja ima snažan utjecaj na konkurentnost riječke luke i riječkog prometnog pravca, ističu iz Lučke uprave.

"Snažan investicijski ciklus u riječkoj luci koji provodi Lučka uprava Rijeka, osobito novi kapaciteti na Adriatic Gate Container Terminalu i Zagreb Deep Sea kontejnerskom terminalu i povećanje kontejnerskog prometa, zahtijevaju koncesionara koji ima poslovnu snagu osigurati odgovarajuću flotu tegljača za različite tipove brodova, visoko stručan i osposobljen ljudski kadar te financijsku snagu da osigura adekvatno održavanje i modernizaciju flote tegljača u narednom razdoblju", naglašavaju iz Lučke uprave Rijeka.

JPS je dugogodišnji koncesionar koji djelatnost lučkog tegljenja u riječkoj luci obavlja već 30 godina.

Ta je tvrtka 2016. postala dio Scafi Grupe, koja je u vlasništvu obitelji Visco, a osnovana je 1950. godine.

Scafi Grupa ima flotu s više od 40 suvremenih tegljača, a usluge lučkog tegljenja obavlja u velikim talijanskim lukama La Spezia, Savona-Vado i Gioia Tauro, u luci Safi u Maroku te u Grčkoj.

Iz Lučke uprave Rijeka naglašavaju da je JPS i dalje hrvatska tvrtka s domaćim zaposlenicima i brodovima koji su upisani u Hrvatski registar brodova.

Flotu JPS-a čini 10 tegljača, jedna teglenica i pontonska dizalica.

U priopćenju se ističe kako je JPS pri podnošenju zahtjeva za koncesiju Lučkoj upravi Rijeka dostavio cjelokupnu, zakonom propisanu popratnu dokumentaciju kojom dokazuje ispunjavanje uvjeta za stjecanje prava na koncesiju te dokument "Strategija razvoja flote i plan investicija za period 2020.-2030. Jadranski pomorski servis, lipanj 2020.", a u kojem iskazuje spremnost na daljnje investicije.

"Time je JPS, kao dugogodišnji koncesionar i važan član lučke zajednice, potvrdio namjeru da i u narednom razdoblju osigura uslugu koja će pratiti razvoj i povećanje prometa u riječkoj luci i tako pružiti vlastiti doprinos konkurentnosti i razvoju riječkog lučkog sustava i prometnog pravca u cjelini", navode iz Lučke uprave Rijeka.

Tagovi: Jadranski pomorski servis, Zagreb Deep Sea, Luka Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Denis Vukorepa, Paolo Visco, Adriatic Gate Container Terminal
PROČITAJ I OVO
Aeroflot otkazao sve letove prema hrvatskim zračnim lukama
LETOVI
Aeroflot otkazao sve letove prema hrvatskim zračnim lukama
MOSKVA - Aeroflot je u potpunosti otkazao liniju Moskva - Split na koju se planirao vratiti u kolovozu, nema letova u najavi ni prema Dubrovniku i Zagrebu.
Zračna luka Dubrovnik u srpnju ostvarila tek 12 posto lanjskih rezultata
STRAŠAN PAD
Zračna luka Dubrovnik u srpnju ostvarila tek 12 posto lanjskih rezultata
DUBROVNIK - Kroz Zračnu luku Dubrovnik u srpnju su prošla 59.133 putnika. Lani njih 514.723. Doseglo se tek 12 posto lanjskih srpanjskih rezultata. Bilo je 791 slijetanje, lani 2235...
Njemačke kompanije: Gotovo godinu dana do normalnosti
DUG PUT
Njemačke kompanije: Gotovo godinu dana do normalnosti

BERLIN - Njemačke tvrtke očekuju da će se njihovo poslovanje normalizirati nakon kaosa koji je prouzročila pandemija koronavirusa u prosjeku za nekih 11 mjeseci, pokazalo je istraživanje ekonomskog instituta Ifo.

U lipnju kroz zračne luke prošlo 94,7 posto manje putnika
KATASTROFA
U lipnju kroz zračne luke prošlo 94,7 posto manje putnika
ZAGREB - Kroz hrvatske zračne luke u lipnju je prošlo ukupno 83.045 putnika ili 94,7 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, a dvoznamenkasti pad njihova broja zabilježen je i u prvih šest ovogodišnjih mjeseci, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Mlečni proizvodi iz Srbije uskoro u kineskim trgovinama
PLASMAN
Mlečni proizvodi iz Srbije uskoro u kineskim trgovinama
BEOGRAD - Dve domaće mlekare stavljene su na listu kineske države da mogu da izvoze svoje proizvode na tržište Kine, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE